9 vinkkiä halpalennolle

Virgin halpalentoyhtiön ykkösluokka (Flickr: jordanfischer)
Virgin halpalentoyhtiön ykkösluokka (Flickr: jordanfischer)

Kirjoitin reilu viikko sitten ohjeita Ryanairin lennoille. Tässä vielä joitakin yleisiä ohjeita, jotka pätevät muillakin halpalennoilla kuin pelkästään Ryanairilla.

 • Punnitse ja mittaa laukkusi ennen kuin lähdet kotoa. Punnitse kotonasi ennen kentälle lähtöä. Muista, että rutikuivat vaatteet voivat imeä kosteutta ja lisää painoa esimerkiksi bussin ruumassa matkalla lentokentälle.
 • Yritä punnita laukkusi vielä lentokentällä ennen virallista punnitusta. Lentokenttien vaa’at toimivat yleensä, vaikka niillä ei olisi virkailijaa.
 • Laita painavimmat vaatteet päällesi. Tämä voi tuntua naurettavalta, mutta päällystakki painaa helposti 2 kiloa. Voit säästää 30 euroa laittamalla takin päällesi koneeseen.
 • Jätä tilaa tavaroille, jotka ostat kohteesta. Ainakin minulla on tapana shoppailla ulkomailta halpoja vaatteita. Halpalentoyhtiöllä lentäessäsi jätä tilaa matkatavaroihisi ostoksiasi varten.
 • Osta hygieniatuotteet kohteesta. Hygieniatuotteet ovat yleensä painoonsa nähden edullisia. Aurinkorasvat voi ostaa periltäkin.
 • Heitä tavaroitasi pois. 500 millilitran pullo aurinkorasvaa voi maksaa koneeseen tuotuna lisämaksulla 7,5 euroa. Jos huomaat, että laukkusi ovat ylipainoiset, heitä tavaroitasi roskiin. Yritä laskea tavaroiden hinnan ja painon suhdetta.
 • Ota kotoasi mukaan läpinäkyviä muovipusseja. Nestemäiset ja geelimäiset tuotteet kuten meikit tulee viedä koneeseen läpinäkyvässä muovipussissa. Tuo tällainen mukaasi kotoa. Kentältä ostettuna nämäkin maksavat.
 • Ota ruokaa ja juomaa mukaan koneeseen. Osta terminaalista ruokaa ja juomaa mukaan koneeseen. Koneesta ostetun puolen litran vesipullon hinta voi olla todella suolainen.
 • Muista, että lennot voivat myöhästyä useita tuntejakin. Älä laske sen varaan, että kone laskeutuu kentälle juuri ajallaan. Halpalennoilla myöhästynyt lento voi tarkoittaa sitä, että olet jumissa kentälä yli 100 kilometrin päässä kohteestasi ja ainoa vaihtoehtosi päästä hotelliisi on ottaa taksi.

Katso myös ohjeeni halvoista lennoista.

2 kommenttia

 1. Korjaisin hieman toiseksi viimeistä kohtaa oman kokemuksen perusteella.

  Jos eväät täytyy ostaa, kannattaa ne ostaa jo ennen lentokenttää, mikäli vain mahdollista, sillä kentällä evästyyppinen ruoka on kalliinpaa kuin normi kaupassa/kahvilassa.

  Jos joutuu kuitenkin ostamaan eväänsä kentältä, kannattaa eväät ostaa kentän yleiseltä puolelta ennen turvatarkastuksia tms. eikä vasta terminaalin puolelta, sillä hinnat pompsahtavat myös tämän maagisen linjan jälkeen (näin käy ainakin Lontoon Standstedillä).

  Nesteiden ostossa täytyy kuitenkin muistaa, ettei edes kentältä ostettua (yli 100 ml) vesipulloa saa turvatarkastuksesta läpi, eli juomat kannattaa ostaa vasta turvatarkastuksen tuolta puolelta.

 2. Haluan muistuttaa KUITENKIN aina varaamaan hieman enemmän rahaa halpalennoille kun mitä kuvittelet lippujen alunperin maksavan. Kokeneena matkustajana tiedän kyllä, mistä he veloittavat. Onnistuivat ne silti minutkin rahastamaan.. Kävipä niinkin hassusti, että kaverini nimi pomppasi omani kohdalle. Monien silminnäkijöiden yms. varmistuksella nimet oli kuitenkin siinä vaiheessa kirjoitettu oikein. Lentoyhtiön sika hintaiseen puhelin numeroon soitettuani kertoivat he, että nimeä ei voi muuttaa vaikka vika olisi heidän. Oli maksettava 110€. Jeij!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.