Myy jotakin netissä tänään [Päivä 3: 1000ESH]

Myydään jäätelökone Philips HR 2302 - myynti-ilmoitukseni Huuto.net:ssä
Myydään jäätelökone Philips HR 2302 - myynti-ilmoitukseni Huuto.net:ssä

Tervetuloa 1000 euron säästöhaasteen päivään kolme. Tänään pyrimme säästämisen sijasta hankkimaan lisätuloja myymällä käytettyjä tavaroitamme netissä.

Tavaroiden myyminen netissä tuo lisää tilaa asuntoon ja varastoon. Lisäksi turhien tavaroiden myymisellä ansaitsee mukavalla tavalla satoja, parhaimmassa tapauksessa jopa tuhansia euroja vuodessa.

Tämän päivän vinkin tärkein tehtävä on kuitenkin muistuttaa sinua siitä, että tulojen kasvattaminen on mahdollista aivan kaikille. Riippumatta iästäsi, koulutustasostasi tai asuinpaikastasi, sinulla on aina vaikka mitä, mikä on sinulle tarpeetonta, mutta jollekin toiselle arvokasta. Älä aliarvioi mitään sinulla olevaa tavaraa. Pystyt myymään huuto.netissä tavaraa järkevästi vaikka saisit vain kaksi euroa myydystä kohteesta, ja tuon kaksieuroisen saat käytännössä mistä tahansa tavarasta. Ihan mistä tahansa.

Laita tarpeettomaksi muuttuneet tavarasi myyntiin erissä

Tavarat kannattaa laittaa myyntiin erissä. Näin säästät huomattavasti vaivaa valokuvauksessa, kohteiden lisäyksessä, myytyjen kohteiden käsittelyssä sekä etenkin niiden postituksessa. Kaikki vastaantulevat ylinmääräiset tavarat kannattaa koota esim. pahvilaatikkoon* ja sitten aina joidenkin kuukausien välein tyhjentää laatikon tavarat myyntiin Huuto.nettiin.

Älä kuitenkaan turhaan viivyttele arvokkaiden tavaroiden kanssa. Mitä kauemmin odotat tavaroiden myyntiin laittamisessa, sitä vähemmän saat tavaroista yleensä rahaa. Vaatteet menevät pois muodista, teknologia vanhenee ja varastointi homehduttaa ja rikkoo tavaroita. Minulla on esimerkiksi tarpeeton Nokia E71, jonka sain joulukuussa työpaikaltani. Jos olisin myynyt sen joulukuussa, olisin saanut siitä noin 330 euroa. Nyt puhelin on jo ehtinyt hieman naarmuuntua ja uuden puhelimen hinta kaupoissa on laskenut markkinoille tulleiden uudempien mallien myötä. Tällä hetkellä vastaavista puhelimista tarjotaan maksimissaan enää noin 250 euroa.

Valitse myyntipaikka tavaran mukaan

Yleensä huutokauppatapa takaa parhaiten, että saat tuotteestasi reilun ja oikean hinnan. Huutokauppatavan myötä yleensä saat sitä paremman hinnan tuotteesta, mitä suositumpi huutokauppa on. Suomessa toimivia nettihuutokauppoja ovat esimerkiksi Huuto.net, Nettihuuto ja Mikko.fi. Jotkut tavarat menevät hyvin kaupaksi myös Keltaisessa Pörssissä, mutta tällöin riskeerat aina sillä, että myyt tuotteesi alihintaan.

Uusimpia käytettyjen tavaroiden myyntipalstoja on Ruotsista Suomeen tullut Tori.fi *. Huuto.nettiin ja Keltaiseen Pörssiin verrattuna tuotteiden laittaminen myyntiin on mielestäni Tori.fi:ssä astetta helpompaa. Lisäksi tuntuu siltä, että Torilla menevät kaupaksi hieman hankalammatkin tuotteet. Syynä on ehkä se, että Torin käyttöliittymä on Huuto.nettiä ja Keltaista Pörssiä parempi.

Erikoistavaroita kannattaa kokeilla myydä aiheeseen erikoistuneilla myyntipalstoilla. Esimerkiksi käytetyt maastopyörät kannattaa laittaa myyntiin Ridefree:n foorumeille ja autot Nettiautoon.

Kirjoita selkeä myynti-ilmoitus

Hyvien myynti-ilmoitusten kirjoittamiseen löytyy netistä paljon ohjeita. Tämän päivän tarkoituksena ei ole tehdä maailman parasta myynti-ilmoitusta vaan saada aikaiseksi ensimmäinen askel lisätulojen ansaitsemiseksi.

Tässä kuitenkin lyhyet ohjeet:

 • Lisää aina kuva myymästäsi kohteesta
 • Kerro tuotteesta ainakin tuotemerkki, väri, materiaali ja kunto.
 • Kirjoita myynti-ilmoitukselle tuotetta hyvin kuvaava otsikko.
 • Kirjoitusvirheet tuotteen kuvauksessa antavat sinusta epäluotettavan kuvan ja voivat alentaa kohteiden hintaa huomattavasti, koska hakua käyttävät eivät löydä tuotteitasi.
 • Mikäli myyt tavaroita nettihuutokaupassa, muista kertoa tuotteesi kuvauksessa maksutapa ja toimitusehdot.
  • Sen sijaan toisin kuin yleensä neuvotaan, tarkkoja toimituskuluja ei yleensä kannata ilmoittaa koska huomattavan suuri osa ostajista noutaa tuotteen tai ostaa sinulta useamman tuotteen yhdellä kertaa. Joillekin tarkat toimituskulut ovat tärkeä tieto – tarjoudu heitä varten tarkastamaan toimituskulut pyydettäessä ja jos näin käy, lisää toimituskulut ilmoituksen ripeästi.
 • Laita kohteen kestoajaksi aina mahdollisimman pitkä aika (esim. Huuto.netissä 14 vuorokautta). Näin myymisestä ei tule sinulle niin hektistä ja ilmoituksesi saavat mahdollisimman suuren näkyvyyden.

Jos kaipaat apua tuotteen kuvauksen ja toimitusehtojen kirjoittamiseen, katso Huuto.net:ssä myynnissä olevat tavarani tai paljon nettihuutokauppaa käyvän ystäväni Lassen myynnissä olevat tavarat.

Kaikki eivät menneet kaupaksi – ei hätää

On täysin luonnollista, etteivät kaikki myyntiin laittamasi kohteet menneet kerralla kaupaksi. Saat ei-kaupaksi menneistä kohteista viestin sähköpostiisi kohteen sulkeutumisen jälkeen. Sähköpostin lopussa on linkki, josta pääset kätevästi uusimaan kohteen. Yleensä vasta n. kuudennen uusimiskerran jälkeen jäljellä ovat tavarat, joiden uusiminen itse ei enää kannata. Nämäkin tuotteet kannattaa tämän jälkeen siirtää myyntiin esim. Nettihuutoon, jossa on automaattinen ilmoitusten uusinta.

Myynnin jälkeen

Tee itsellesi viestipohja, jossa on selkeät ohjeet tavaranostajalle (sisältäen tuotteen hinnan, postikulut, tilinumero, sekä esim. pyyntö ostajalle että hän ilmoittaisi kun on suorittanut maksun). Kohteen sulkeuduttua lähetä tämä viesti ostajalle tarkkoinen postikuluineen. Jos kuitenkin huomaat ostajan asuvan sinua lähellä kannattaa ensin kysyä haluaisiko hän noutaa tuotteen, jolloin itse säästät postittamisen vaivan ja hän postikulut.

Kun homma on muuten pulkassa, muista käydä jättämässä vielä palaute. Jos ostaja on esim. jättänyt tuotteen maksamatta, muista laittaa negatiivinen palaute, vaikka se todennäköisesti tietääkin kostopalautetta – ainoastaan näin nettihuutokauppojen yhteisöt pysyvät kunnossa.

Tartu toimeen

Etsi seuraavaksi jokin tarpeeton tavara ja laita se myyntiin Huuto.nettiin tänään. Lisää lopuksi linkki huutokauppasivullesi tämän vinkin kommentteihin alla. Saatuasi tuotteen kaupaksi, kerro kommenteissa paljonko ansaitsit tällä vinkillä.

Lisää linkkejä tavaroiden myymisestä verkossa:

Tätä artikkelia kommentoi Lasse Järvinen, joka ostaa ja myy paitsi tavallisissa nettihuutokaupoissa niin myös Suorahuudossa, ainoassa ilmaisessa senttihuutokaupassa.

5 kommenttia

 1. Ehkäpä laitan taas itsekin jotain myyntiin. Tahtoisin kuitenkin tehdä pari olennaista lisäystä huuto.netissä myymisen vinkkeihin:

  Jos etsin jotain tiettyä, käytän hakua. Kirjoita siis ilmoitukseesi runsaasti sopivia hakusanoja.

  Jos löydän haulla runsaasti samankaltaisia tuloksia tai selailen heräteostoksia, panosta erottuvaan otsikkoon. Suosittelen lämpimästi käyttämään Huutiksen maksullisia korostuksia! Esimerkiksi suosimani otsikon lihavointi ja väritys maksaa 50 senttiä per kohde, eli se todella kannattaa etenkin arvokkaammissa kohteissa. Huomio lisääntyy taatusti! Kokeilepa itse: laita hakusanaksi vaikka pöytä ja katso, mihin ilmoituksiin katseesi kiinnittyy…

 2. Itse olen myynyt paljonkin vanhaa rojua Huuto.netissä. Käytännössä, jos sinulla on enemmän kuin kymmenen uusittavaa kohdetta, niin kannattaa käyttää hnilmoittajaa niiden automaattiseen uusimiseen, koska muuten tuohon hommaan menee ikä sekä terveys Huuto.netin omalla systeemillä. Ohjelma löytyy ihan googlettamalla ”hnilmoittaja” ja se on maksuton.

 3. Tällaisessa kaupanteossa on aina riski ettei saakaan sitä tavaraa minkä on ostanut ja jos saa niin mitään takeita laitteen toimivuudesta ei ole.
  Henkilökohtaisesti täytyy saada tosi halvalla että ostaisin ja silloinkin henkilökohtaisesti teen kauppaa.
  Mitään postin kautta en suostu ostamaan
  Varmaan suurin osa myyjistä on rehellisiä mutta aina sekaan mahtuu joku kusipää joka huijaa.
  Muuten tosi hyvä idea tällainen huutonetti ja vastaavat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.