Käy eri kaupassa kuin normaalisti [Päivä 8: 1000ESH]

Täyskäännös, Lidl on takavasemmalla (Flickr: dustpuppy)
Täyskäännös, Lidl on takavasemmalla (Flickr: dustpuppy)

Tervetuloa Tarkan markan 1000 euron säästöhaasteen toiselle viikolle. Tämän päivän vinkkinä on, että seuraavan kerran ruokaa ostaessasi käyt jossakin toisessa kaupassa kuin normaalisti. Jos siis asioit normaalisti S-Marketissa, kokeile vaihteeksi K-Supermarkettia.

Ideana tässä vinkissä on se, että asioimme usein ruokakaupassa, jota pidämme yleisesti halpana tai kätevänä. Yksittäisenä kuluttajana meidän kannattaisi kuitenkin selvittää, että mikä ruokakauppa on juuri meille edullisin. Tämä selvitystyö pitäisi toistaa aina muutaman kuukauden välein.

Yksinkertaisimmillaan helpoimman kaupan selvittäminen käy siten, että käyt kerran viikossa eri kaupassa kuin yleensä. Jos olet kuten minä, kauppalistallasi toistuvat usein samat tuotteet. Jos keräät kaikki kuittisi, voit vaikka kuun lopussa katsoa, että miten yleisempien ostamiesi tuotteiden hinnat eroavat eri kaupoissa. Tämän tekniikan äärimmäisyyteen viety versio on jatkuva kauppojen välinen hintavertailu. Yhdysvalloissa tätä kutsutaan nimellä grocery price book ja olen esitellyt sen lyhyesti suomeksi vuosi sitten kirjoittamassani vinkissä hintapäiväkirja.

Oma suositukseni vinkin toteuttamiseen on, että jos et normaalisti asioi Lidlissä ja sellainen löytyy paikkakunnaltasi, kokeile sitä. Kuluttajaviraston ruokakorivertailuissa Lidl on ollut toistuvasti halvimpien kauppojen joukossa. Omassa kotikaupungissani Hämeenlinnassa Prisma on pistänyt Lidlille varsin hyvin kampoihin.

6 kommenttia

 1. Hervannan Duo -kauppakeskuksessa vertailu on helppoa, sillä kaikki kolme kaupparyhmää ovat edustettuna 50 metrin etäisyydellä toisistaan.

  Mielenkiintoista on, että aiemmin kalliina pitämäni K-kauppa on nykyään itselleni halvin. Lidl tulee toisena ja S-market on kallein. Tämä johtuu suureksi osaksi siitä, että K:n halpatuotevalikoima (Euroshopper ja joissain tapauksissa Pirkka) on ainakin näin subjektiivisesta näkökulmasta laajempi ja laadukkaampi kuin muilla.

  Oma ruokaostosteni keskiarvo on tällä hetkellä 150 € (olen antanut kulujen hieman nousta). Vertailu jatkukoon.

 2. Joo, onko sellaista sivua jossa voisi vertailla tuotteiden hintoja samoin kuin esim bensan hintavertailu sivusto, en nyt juuri muista osoitetta.

 3. Itselläni on kolmen ketjun bonuskortit mutta en keskitä ostoksiani yhteenkään näistä vaan katson kaikista pelkästään kanta-asiakastarjoukset.

  Bonusjärjestelmähän toimii siten että kauppias laskuttaa asiakkaalta 15% ylimääräistä ja palauttaa sitten 6% ja kaikki ovat tyytyväisiä. Erotuksesta kauppias ottaa osansa ja käyttää loput bonusjärjestelmän markkinointiin ja ylläpitoon.

 4. Valinta on kuitenkin Lidl.

  Vaikka tässä ketjussa on jo sanottu, että K- ja S-ryhmien halpistuotteet saattavat olla Lidl:in tuotteiden kanssa kilpailukykyisiä, on keskihinta ”Liiterissä” kuitenkin kilpailukykyisin.

  Lisäksi jengi ei ehkä tiedosta sitä että Prismojen ja Citymarkettien valikoiman runsaus johtaa harhailuun ja heräteostoksiin (ja ajan tuhlaukseen). Liiterin samat tylsät ja pienet valikoimat auttavat hoitamaan päivittäisostokset mahdollisimman äkkiä, eikä näin ollen kaupassa halua viettää yhtään ylimääräistä hetkeä.

  Motto; ”tylsä kauppareissu on halvin kauppareissu.”

 5. Omalla paikkakunnallani Halpa-hallissa on halvimmat ruuat. Halpa-halleja ei vain ole kovin montaa Suomessa. Sen olen huomannut, että K-ketjun kaupoissa on melkein kaikki ruoat montakymmentä senttiä kalliimpia kuin muissa kaupoissa. Toisaalta sitten jos sattuu omistamaan plussa-kortin, niin plussatarjoukset on K-kaupoissa oikein kunnon tarjouksia. Mutta vakituisesti siellä ei kannata käydä. Sitäpaitsi kannatan ihan periaatteesta näitä keskustan pienempiä kauppoja enkä halua käydä missään isoissa marketeissa. Ugh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.