Osta kaupan omia merkkejä [Päivä 9: 1000 ESH]

S-Marketin oma Rainbow-merkkinen jogurtti
S-Marketin oma Rainbow-merkkinen jogurtti

Tervetuloa säästöhaasteen päivään 9. Tämän päivän vinkkinä on kaupan omien merkkien ostaminen ruokakaupassa.

Kaupan omia merkkejä ovat esimerkiksi Pirkka, Rainbow, Xtra, Euroshopper ja Daily. Kaupan oman merkin alla myytävät tuotteet ovat yleensä vastaavia merkkituotteita 30-40 % halvempia. Pakkausta lukuunottamatta kysymyksessä ovat usein täysin samat tuotteet.

Kuluttajavirasto kertoo kaupan omista merkeistä seuraavasti:

Kaupan omat merkkituotteet ovat lisääntyneet voimakkaasti viime vuosina. Yhtenä vauhdittajana on ollut Lidlin tulo Suomeen. Lidlin tuotteista suuri osa on Private label -tuotteita. Kuluttajalle on tullut yhä enemmän valintatilanteita, ostaako tuttu brandituote vai sen kanssa kilpaileva kaupan oma merkkituote. Laatuvertailua kuluttajan on hankala tehdä muuten kuin tuotteita kokeilemalla. Vaihtamalla kussakin liikkeessä merkkituotteet vastaaviksi Private label -tuotteiksi, tuotekorin sai 28 – 35 % halvemmalla.

Saat helposti selville onko kysymyksessä merkkituotteen kanssa pakkausta lukuunottamatta identtinen kaupan oman merkin tuote katsomalla tuotteen pakkausselostetta. Jos ruokatuotteessa hiilihydraattien ja rasvojen prosenttiosuudet tuoteselosteessa ovat tismalleen samat ja tuotteesta löytyvät samat valmistusaineet samassa järjestyksessä, olet löytänyt merkkituotteen kanssa identtisen kaupan oman merkin tuotteen.

Esimerkiksi Pirkka pinaattiohukaiset ovat identtisesti sama tuote kuin Atria pinaattiohukaiset. Vain hinnassa ja pakkauksen väreissä on eroa.

Kaikissa tapauksissa tuotteet eivät ole kuitenkaan identtisiä. Tällöin sinun kannattaa kokeilla halvempaa tuotetta. Jos et huomaa halvemman ja kalliimman tuotteen välillä eroa, osta jatkossa halvempaa.

Nelihenkinen perhe voi säästää vuodessa helposti yli 1000 euroa kaupan omia merkkejä ostamalla.

Katso myös:

Tiedätkö tapauksia, joissa kaupan oma tuote on identtisesti sama kuin merkkituote? Kerro omat havaintosi kommenteissa!

4 kommenttia

 1. Kannattaa myös kurkata, kuka on valmistanut kaupan oman tuotteen, usein siitä jo osaa katsoa että saattaapi hyvinkin olla samaa kamaa eri paketissa. terkuin entinen S-kaupan täti

 2. Olen ostanut näitä kaupan omia tuotteita mutta luopunut siitä koska se tuote ei ole sama kuin mikä on ilman kaupan merkkiä.
  Se on fakta kun myydään halvemmalla vaikka Rainbow, Xtra tms. jugurttia niin siinä ei ole kaikki asiat samoin kuin olisi tehtaan omalla tuotannolla. Sen sain karvaasti juuri kokea 1 l jugurtin kanssa joka oli kuin vettä.
  Toinen oli nakit jotka oli tehnyt Kivikylän palvaamo ja myytiin kaupan omalla merkillä. Ovat valovuoden päässä Kivikylän omista nakeista.
  Joten pitää maksaa vähän enemmän niin saa kunnon tuotetta.
  Ja Pirkan tuotteet eivät enää ole likimainkaan kotimaisia vaikka kuluttajilla sellainen käsitys onkin.

 3. Täytyy sanoa, että olen nyt todennut monet Lidlin tuotteet tosi hyviksi hinta-laatusuhteeltaan! Esim. Lidlin Touhours-vaipat ja -kosteuspyyhkeet päihittävät mennen tullen K- ja S-kaupan vastaavat omat tuotteet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.