Seuraamiani sivustoja

Aluksi hieman listaa blogeista ja sivustoista, joita seuraan tällä hetkellä hyvin aktiivisesti.

I will teach you to be rich

I will teach you to be rich -kirjan kirjoittaneen Ramit Sethin blogi. Pidän Ramit Sethin blogista siksi, että monet hänen kirjoituksistaan pohjautuvat tieteelliseen tutkimukseen, erityisesti vaikuttamisen psykologiaan. Viime aikoina minusta on kuitenkin tuntunut siltä, että Ramit sanoi kaiken haluamansa jo kirjassaan.

Money Saving Expert

Brittiläisen Martin Lewisin Money Saving Expert. Martin Lewis aloitti sivustonsa lähettämällä kavereilleen sähköpostitse hyviä säästövinkkejä. Tätä nykyä hänen Money Saving -sähköpostillaan on lähes 4 miljoonaa vastaanottajaa. Martinin sähköpostit toimivat esikuvana Tarkan markan uutiskirjeelle.

Saituri

Tampereelta ponnistavan Saiturin blogi. Paljon hyviä ja pitkiä tarinoita säästämisestä ja erityisesti säästämisen psykologisesta puolesta. Saiturin blogi on ajoittain niin hyvä, että mietin välillä hänen juttujaan lukiessani hanskojen heittämistä tiskiin. Saituri kirjoitti hienon ja perustellun vieraskynäjutun 1000 euron säästöhaasteeseen: Hyvästele kirkollisvero.

Get Rich Slowly

Henkilökohtaisen talouden hallinnan klassikoksi muodostunut amerikkalaisen J.D. Rothin blogi. Blogissaan J.D. keskittyy lähinnä perinteisiin pihistelyvinkkeihin ”a penny saved is a penny earned” mentaliteetilla. Jotkut J.D.:n ajatuksista ovat itselleni hieman vieraita (puutarhan perustaminen, suurien ruokamäärien ostaminen pakastimeen kerralla), mutta palaan silti hänen bloginsa ääreen yhä uudelleen ja uudelleen.

Optimointi.com foorumit

Keskustelua hakukoneoptimoinnista, affiliate-markkinoinnista ja verkkosivustojen pyörittämisestä.

TechCrunch

Michael Arringtonin ympärille rakentunut uutissivusto, jossa on juttuja startup-yrityksistä ja uusista verkkoteknologioihin pohjautuvista innovaatioista.

Yahoo Finance

Yahoon taloussivut. Käyn lähes päivittäin lukemassa täältä, että mitä markkinoiden katsotaan kunakin päivänä ajatelleen. Sivulta löytyy myös lähes päivittäin jokin seksikäs personal finance -kategorian juttu.

Economist

Ollessani töissä sain Economist-lehden joka tiistai työpöydälleni firman puolesta. Nyt työttömänä ollessani olen tyytynyt seurailemaan Economistin verkkosivustoja. Pidän erityisesti Buttonwood-kolumnista. Economist oli se lehti, jonka ansiosta ymmärsin varautua tulevaan luottokriisiin. Tämä on myös lehti, joka vihjaisi maaliskuun alussa lukijoilleen, että nyt olisi hyvä aika laittaa rahat kiinni pörssiin.

Taloussanomat

Talouslehtien Seiska. Siirryttyään puhtaaksi verkkojulkaisuksi on Taloussanomat keskittynyt lähinnä kävijämääriä kasvattaviin raflaaviin otsikoihin. Taloussanomien jutut ovat lähes aina jollain lailla tunteita herättäviä. Ehkä juuri tämän vuoksi huomaan viettäväni Taloussanomien parissa (tuohtuneena) enemmän aikaa kuin minun pitäisi.

Näiden lisäksi seuraan sivusilmällä joitakin verkkotulojen hankintaan ja hakukoneoptimointiin liittyviä sivustoja:

Lisäksi käyn aina välillä ”työn puolesta” kurkkaamassa, että mitä näille sivustoille kuuluu:

Tässä vielä muutamia (hyväksi kehuttuja) henkilökohtaisen talouden hallinnaan keskittyviä blogeja, joihin en ole vielä ehtinyt tarkemmin tutustua:

Tiedätkö hyviä henkilökohtaisen talouden hallintaan tai lisätulojen hankintaan liittyviä blogeja, jotka  listaltani puuttuu? Kerro omat suosikkisi kommenteissa.

4 kommenttia

  1. Suosikki läpi niiden vuosien kun rahansäästöstä aktiivisesti luin oli the Dollar strecher (http://www.stretcher.com/). Käytännönläheistä, mutta osaksi suomalaisesta näkökulmasta perin outoa. The Motley Fool (http://www.fool.com/) laittoi jossain vaiheessa parhaat jutut lukkojen taakse, en tiedä mikä on nyt status. Mary Huntin juttuja tuli myös luettua (https://www.debtproofliving.com/Default.aspx). Yahoosta erityisesti kolumnisteja (http://finance.yahoo.com/expert/index). Olihan näitä, luoja kuinka paljon olenkaan säästänyt aikaa kun lakkasin lukemasta: http://www.mdmproofing.com/iym/ , http://www.betterbudgeting.com/ , http://articles.moneycentral.msn.com/Commentary/ByDate/Last30days.aspx (Liz Pulliam Weston ja MP Dunleavey), Washington Postin The Color of money, …

  2. Täällähän alkaa punastelun keskellä nousta pikkuhiljaa kusi päähän 😉 Vilpittömät kiitokseni tästä tunnustuksesta.

    Vähän vakavammin puhuen Markus, niin mielestäni sivustomme enemmänkin tukevat ja täydentävät toistensa toimintoja suoran kilpailun sijaan. Loppupeleissä lähestymistapamme asiaan ovat hieman erilaiset. Laatu sinullakin on näin ollen mielestäni huippuluokkaa! Siksi minäkin aktiivisesti sivustoasi seuraan.

  3. Elkää nyt hanskoja tiskiin laittako! Hyvä, että on vähän erilaisia blogeja aiheesta. Siitä se yhteisöllisyyskin alkaa syntymään.

    Tuo mainitsemasi Simple Dollar sisältää valtavasti materiaalia. Erityisesti kirjaesittelyt ja -keskustelut ovat todella perusteellisia. Välillä tuntuu, että itse kirjaa ei tarvitse enää lukeakaan! Ihan aina en kirjoittajan tyylistä pidä, mutta hyvät jutut peittoavat heikommat kevyesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.