Lopeta jokin tilauksesi [Päivä 19: 1000 ESH]

He eivät tarvitse kuntosalijäsenyyttä (Flickr: mikebaird)
He eivät tarvitse kuntosalijäsenyyttä (Flickr: mikebaird)

Tänään säästövinkin aiheena on jonkin turhan tilauksen lopettaminen. Hyviä ehdokkaita turhaksi tilaukseksi ovat:

  • Lehtitilaukset. Halutessaan lehtiä voi lukea ilmaiseksi kirjastossa. Sanomalehtien uutiset taas löytyvät helposti Internetistä. Halutessasi voit tilailla lehtien ilmaisia näytenumeroita.
  • Kuntosalijäsenyys. Kuntosalin voi korvata lenkkeilyllä ja käymällä yleisissä kuntosaleissa. Esimerkiksi Hämeenlinnan uimahallista löytyy mainio halpa kuntosali, joka ei edellytä sitoutumista vuosijäsenyyteen.
  • Hyväntekeväisyys. Kuukausittain tililtä lähtevän 20 euron hyväntekeväisyysjärjestölle lähtevän maksun voi korvata sillä, että luovuttaa aikaansa jonkin hyväntekeväisyysjärjestön käyttöön tai käy vaikka luovuttamassa verta. Hyväntekeväisyys on jopa suositeltavaa silloin, kun siihen on varaa. Pikavippien ottaminen ja 20 euron kuukausimaksut Amnestylle eivät kuitenkaan mielestäni kuulu samaan talouteen.
  • Maksutelevisiopalvelut. Maksutelevisiokanavien lähettämistä ohjelmista monet näkyvät ilmaisilta kanavilta vuoden – pari viiveellä. Lisäksi monia ulkolaisia sarjoja voi seurata ilmaiseksi Internetistä.

Tässä omat ehdotukseni turhiksi tilauksiksi. Kertokaa omat rahareikäehdotuksenne kommenteissa.

3 kommenttia

  1. Onhan näitä… kirjakerhot, ”kalsarikerhot”, musiikki- ja filmiklubit ym. Niin, eihän näistä ole pakko ottaa niitä kuukaudentarjouksia. Mutta kun sitten kuitenkin joudut peruuttamaan = turha puhelinsoitto. Jos et muistakaan peruuttaa, voit tietysti palauttaa tuotteen = turha matka postiin (+kerholle tulevat kustannukset). Itse olen ollut huomattavasti onnellisempi, kun olen lopettanut jasenyydet – pääsee eroon turhista heräteostosten houkutuksista 🙂

  2. Ja kokonaan ilman telkkariakin voi elää. Meidän nelihenkinen perheemme on elänyt jo 2 vuotta ilman. Siitä tulee säästöä ainakin 231 euroa/vuosi!
    Välillä vuokrataan joku elokuva, jota katsomme tuosta lootasta ja lapset aamulla katsovat jonkun piirroselokuvan dvd:ltä. Kirjastoa ehkä käytämme nykyään enemmän ja tartumme kotihommiin heti.
    Tv-lupatarkastaja vierailee välillä, mutta mitään syytä hätäilyyn ei ole. Tänä vuonna kävi oikein sisällä katsomassa, ettei boksia ole eikä mitään piuhoja tietokoneelta vedettyinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.