Parempaa korkoa pankkitalletuksille [Päivä 23: 1000 ESH]

Parempaa korkoa pankkitalletukselle (Flickr: antwerpenR)
Parempaa korkoa pankkitalletukselle (Flickr: antwerpenR)

Tämän päivän vinkkinä on hakea parempaa korkoa pankkitalletuksille. Parempaa korkoa voi yrittää hankkia neuvottelemalla nykyisen pankin kanssa tai siirtämällä rahat sellaiselle tilille, jossa niiden tuotto on parempi.

Olen itse käyttänyt näistä nikseistä molempia. Minulla oli Osuuspankissa jatkuva tuottotili, jonka talletuskorkona oli OP-prime-korko vähennettynä 2,000 %-yksiköllä. Kävin pankissa ja sain laskettua korkomarginaalini 1,500 %-yksikköön. OP-prime ei ole tällä hetkellä kuitenkaan kuin 1,700 %.

Osuuspankin tarjoaman talletuskoron laskiessa siirsin säästöni S-Pankkiin. S-Tuottotilillä saan talletukselleni korkoa S-Prime – 0,5 %. S-Primen ollessa 2,0 % saan talletukselleni korkoa 1,5 %.

Harrastin vielä vuosi sitten 3 kuukauden määräaikaistalletusten ketjuttamista. Kolmen kuukauden määräaikaistalletusten korot ovat kuitenkin tällä hetkellä niin pienet, että ketjuttaminen ei kannata.

Tuotot tästä vinkistä eivät ole järin suuria. Pankin kanssa neuvotteluun kuluva aika on kuitenkin niin pieni, että kyllä tälläkin vinkillä tuntipalkoille pääsee.

Katso myös:

6 kommenttia

 1. Kannattaa ennemmin laittaa rahat rahamarkkinarahastoon tai mikäli on valmis ottamaan hiemn korkeampaa riskiä, niin korkorahastoon. Tämä siksi, että kyseisillä tuotteilla pääsee nauttimaan korkoa korolle efektin aiheuttamista tuotoista. Käyttämällä pankkien omia tilejä ei hyöty ole läheskään yhtä iso johtuen siitä, että verottaja ottaa omansa jokaisen koronmaksun yhteydessä. Tämän takia kertynyt korko ei jää yhtä tehokkaasti kasvamaan lisää korkoa tilille.

  Käyttötilien korko on taasen yleensä alle inflaation, jolloin siellä makuuttamalla itse asiassa raha kuoleentuu kokoajan.

 2. Osuuspankin asiakkaat voivat sijoittaa oman osuuspankkinsa lisäosuuspäämomaan (a 100e), jolle maksetaan yleensä lähelle primekorko. Etuna on verovapaus osuustoiminnasta tulleille tuloille oliko sen nyt 1500e asti. Eli saa markkinakoron, eikä tarvitse maksaa pääomaveroa korosta. Haittapuolena on huono likviditeetti, eli pääoman saa takaisin vasta seuraavan vuoden heinäkuussa. Tietysti on olemassa riski, että pankki menee nurin. 🙂

  Lisäosuuspääoman koron päättää omistajajäsenistä äänestetty neuvosto (en muista tarkkaa termiä). Eli ei muuta kuin itse sinne ja koaliitio pystyyn ja koroksi 10 %. 😉

 3. Komppaan kyllä edellistä kommentoijaa tässä asiassa täysin. Harrastan myös itse rahamarkkina- ja korkorahastoja samasta syystä hätärahastoni hallinnoinnissa. Pankissa on vain välittömiin menoihin tarvittavat rahat.

  Toisaalta, että rahamarkkina- ja korkorahastoista saisi tuntuvaa ja konkreettista verohyötyä, on summien oltava kohtuullisen suuria; mieluiten yli 10 000 euroa.

  Normaalille kuukausisäästäjälle, joka pakolla haluaa pankin säästötiliä käyttää, niin paras ehto/korkoyhdistelmä taitaa löytyä tällä hetkellä Hypo-pankin Avista tilistä.

 4. käyttötilissä kannattaa myös vilkaista, lasketaanko korko päiväsaldolle vai kuukauden alimmalle. Saattaa tienata muutaman euron vuosittain, vaikkei nyt suoranaisesti rikkaaksi tee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.