Olen yritys

Vähän väsyttää (Flickr: OiMax)
Vähän väsyttää (Flickr: OiMax)

Kirjoitin tänne blogiin noin kuukausi sitten pienen katsauksen taloudelliseen tilanteeseeni. Kerroin tuolloin, että olen

harkinnut myös yritystoiminnan perustamista Tarkkamarkan ja laajakaistavertailusivustoni ympärille. Uusyrityskeskuksen avustuksella tekemieni laskelmien perusteella näyttää kuitenkin siltä, että tämä ei ainakaan vielä ole taloudellisesti järkevä ratkaisu.

Toisaalta omat taloudelliset tavoitteeni olivat työpaikan löytämisessä ja sivutulojen kasvattamisessa. Päätinkin syyskuun lopussa tämän valinnan taloudellisesta järjettömyydestä huolimatta hypätä tuntemattomaan ja aloittaa yritystoiminnan. Hain starttirahaa tämän kuun alussa ja sain siitä myöntävän päätöksen 5. lokakuuta. Samana päivänä ansiosidonnainen työttömyysturvani katkesi automaattisesti ja statuksekseni tuli yksityinen ammatinharjoittaja. Kaksi päivää sitten perjantaina y-tunnukseni merkittiin kaupparekisteriin.

Olen nyt viimeisen parin viikon ajan yrittänyt järjestellä yrityksen perustamiseen liittyviä käytännön asioita. Olen tehnyt liiketoimintasuunnitelman ja kannattavuuslaskelmia, tavannut asiantuntijoita, selvitellyt tulevaa eläkettäni sekä hakenut verovelkatodistuksen. Tällä viikolla minun pitäisi saada kaupparekisteristä tieto y-tunnukseni rekisteröitymisestä sekä joitakin muitakin papereitani. Näiden saavuttua teen sopimuksen tilitoimiston kanssa kirjanpitoni järjestämisestä.

Tässä vaiheessa ”liikeideanani” on yksinkertaisesti irrottaa jotkin tekemäni hintavertailut omaksi sivustokseen. Toivon, että näiden uusien sivustojen ja nykyisten hintavertailusivustojeni sekä tämän blogin yhteenlasketut tuotot riittäisivät tuomaan minulle muutaman kuukauden kuluessa jonkinlaisen järkevän toimeentulon.

Näiden lisäksi olen myös kehitellyt ystäväni Joonaksen kanssa hieman isompaa visiota. Lokakuun viimeiset kymmenen päivää kuluvatkin San Franciscossa ja Palo Altossa, jonne lähdemme esittelemään kesän ja syksyn aikana hiottua liikeideaamme. Tuolta reissulta on tarkoitus tarttua takkiin ainakin rutkasti motivaatiota. Tarkoituksenamme on julkaista palvelustamme jonkinlainen suljettu betaversio vielä ennen reissuun lähtöä.

Tiivistetysti olen siis pari päivää sitten romahduttanut vapaaehtoisesti tuloni alle puoleen entisestään. Mielialani on kuitenkin edelleen positiivisen puolella, vaikkakin hieman väsynyt.

Ps. Ramit Sethi asuu San Franciscossa.

4 kommenttia

  1. Onnea tuoreelle yrittäjälle! Täysipäiväiseksi yrittäjäksi ryhtyminen on kieltämättä suuri askel, mutta vastuun lisäksi se tuo mukanaan myös tietynlaista vapautta. Kyllä käy kateeksi, kun sinun ei tarvitse herätä joka aamu aikaisin lähteäksesi työpaikalle! Olisi mukava tehdä töitä kotoa käsin. Toisaalta kuun viimeinen päivä ja palkkapäivä lämmittääkin sitten eri lailla…

  2. Chloi: Haluan kysyä sinulta vastakysymyksen, jota et todennäköisesti ajatellut ennen kirjoitustasi. Voi olla toki, että et lue tätä ikinä, mutta kysymys on ilmassa)

    Miksi suurin osa etätyöskentelystä tulee epäonnistumaan?

    Annan oman vastaukseni analysoitavaksi: sosiaalisuus

    (”Ah, kuinka kivaa on aina palata joka päivä työpaikalle jauhamaan p***aa”) 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.