Automatisoidun säästämisjärjestelmän rakentelua

It takes two to tango (Flickr: Alex E. Proimos)
It takes two to tango (Flickr: Alex E. Proimos)

Olen tässä säästämishaasteen loputtua rakennellut omia tietoisen kuluttamisen ja automaattisen säästämisen järjestelmiäni. Huomasin tuossa jokin aika sitten, että minun täytyy todennäköisesti rakentaa nämä järjestelmät kerralla sekä itselleni että paremmalle puoliskolleni. Asumme yhdessä joten suurin osa menoistammekin yhteisiä. Toisen pihistely esimerkiksi ruokakaupassa voi aiheuttaa sen, että toinen joutuu omalla kauppareissullaan käyttämään enemmän rahaa.

Koska meillä on ollut eniten epäsuhtaa ruokaostoksiin käyttämässämme rahamäärässä päätin taklata tämän ongelman ensin. Mietin hieman, että miten tämän tekisin ja totesin, että kokeilen jotakin, mikä oli varsin tyypillistä ainakin vielä 20 vuotta sitten – yhteisen tilin avaamista ruokakauppaan.

Koska emme halua käydä vain yhdessä kaupassa teimme niin, että avasimme yhteisen tilin S-Pankissa. Tilinkäyttövälineiksi hankimme molemmille Visa Debit -maksukortit. Ajatuksenani on, että maksamme kaikki ruokaostoksemme näillä kahdella kortilla. Näin voimme toivottavasti seurata yhteisten ruokamenojemme kehittymistä suoraan tilitiedoista.

Raportoin tämän kokeilun edistymisestä jahka saamme kortit käsiimme ja pääsemme kokeilemaan tätä käytännössä.

2 kommenttia

  1. Juuri näin, samoilla linjoilla ollaan täälläkin, osaksi vielä sen vuoksi,että emännän työnantajan on sokos. Laskin,että vuotuisten ruoka-ostosten keskittäminen pääsääntöisesti S-ryhmää tuo 200e säästöt ( henkilökunta ale 3%)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.