Takaisin USA:sta

Ajatusten vaihtoa Mark Zuckerbergin (kuvassa vasemmalla) kanssa
Ajatusten vaihtoa Mark Zuckerbergin (kuvassa vasemmalla) kanssa

Tulin viime yönä takaisin Suomeen USA:n reissultani. Reissun tarkoituksena oli tutustua amerikkalaisiin startup-yrityksiin sekä Silicon Valleyn yrittäjyyskulttuuriin. Sisäinen kelloni on tällä hetkellä aivan sekaisin 24 tunnin matkustuksen ja 10 tunnin aikaeron jäljiltä. Tässä kuitenkin lyhyt raportti matkani kulusta.

Matkani virallinen osio alkoi lauantaina 24.10.2009 Berkeleyn kampuksella järjestetyllä Startup School 09 -tapahtumalla. Tapahtuman taukojen aikana pääsin juttelemaan mm. Farmville ja Mafia Wars -Facebook-sovelluksista tutun Zyngan CEO:lle ja perustajalle Mark Pincukselle, Facebookin perustajalle Mark Zuckerbergille sekä Twitterin yhdessä Biz Stonen kanssa perustaneelle Evan Williamsille. Kaikki Startup School 09 -esitykset löytyvät Justin.tv-palvelusta.

Seuraava viikko meni yhdessä AaltoES:n kanssa. AaltoES eli Aalto Entrepreneurship Society on löyhä kollektiivi Aalto-yliopistossa opiskelevia ja sen ympärillä vaikuttavia yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria ja ei-niin nuoria henkilöitä. Kävin yhdessä heidän kanssaan mm. tutustumassa Stanfordin yliopiston kampukseen, saunomassa MySQL:n entisen johtajan Mårten Mickosin luona ja tutustumassa Silicon Valleyssa vaikuttavien riskirahoittajien, lakimiesten ja muiden yritystoimintaa tukevien yritysten ja yhteisöjen toimintaan.

Matkan parasta antia oli kuitenkin kokea Piilaaksossa vallitseva fiilis ja draivi. Mark Zuckerbergille esittämäni kysymys oli, että miten ihmeessä hän on uskaltanut tehdä kaikki tekemänsä asiat: viedä Facebookin alunperin tuotantoon ja tehdä siihen isojakin muutoksia, jotka ovat aiheuttaneet käyttäjissä ja mediassa runsaasti keskustelua. Mark Zuckerbergin vastaus minulle oli: ”You just do it.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.