Kokemuksia Panasonic Lumix DMC-FZ38 digikamerasta

Mainitsin ennen USA:n matkaani, että ostin matkalle mukaan Panasonic Lumix DMC-FZ38 digikameran. Kameralla on nyt otettu viimeisen kahden viikon aikana noin 1000 kuvaa ja parikymmentä videota erilaisissa olosuhteissa.

Hyvät puolet:

  • Kevyt kantaa mukana.
  • High Dynamic Range -asetus, jonka avulla samassa kuvassa voi olla kohteita kahdella eri valotuksella.
  • Selkeä käyttää.
  • Kauniit ja kirkkaat kuvat ulkona.

Huonot puolet:

  • Zoom-vivun palautumattomuus keskikohtaan.  Tässä tilassa zoom ei liiku, mutta zoom-vivun ”päällä olo” estää kameran muiden toimintojen toimimisen. Esimerkiksi kuvien selaaminen ei aina onnistu tämän vuoksi.
  • Odotettua huonompi kuvanlaatu sisätiloissa.
  • Kuvien epätarkkuus suurilla zoom-asetuksilla.

Kaiken kaikkiaan olen ollut kameraan tyytyväinen ja se on ollut ehdottomasti hintansa (354 euroa Pixmaniassa *) väärti. Koska kamera on jo näinkin iso, voi lähes samalla vaivalla kantaa mukana oikeaa järjestelmäkameraa. Halvimpien digijärjestelmäkittien hinnan ollessa noin 500 euroa kannattaa katsoa vaihtoehtona myös niitä.

Alla vielä esimerkkejä kameralla otetuista kuvista. Kuvista kolme on otettu ulkona kirkkaassa valossa ja näiden kuvien laatu on omiin tarkoituksiini enemmän kuin riittävä. Valon määrän vähetessä kuvista tulee kuitenkin selkeästi epätarkempia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.