Kuukuppi eli kuukautiskuppi

Lunette kuukuppi
Lunette kuukuppi

Minua on pyydetty useampaan otteeseen kertomaan täällä blogissani säästövinkkinä kuukupista eli kuukautiskupista *. Tätä on kehuttu ekologisena, taloudellisena ja mukavana vaihtoehtona kuukautissuojille. Näin miehenä minulla ei ole kertoa kuukupin käytöstä omakohtaisia kokemuksia, mutta ainakin pieni osa kuppia kokeilleista naisista tuntuu olevan nykyisin kuukupin fanaattisia kannattajia. Esimerkiksi nimimerkki kreeta kertoi kuukupista seuraavasti:

ehdoton naisille. samalla elämäsi helpottuu huomattavasti kuukautisten aikana. käyttäsin vaikka olisi kalliimpi kuin siteet tai tamponit, mutta onneksi tulee halvemmaksi 🙂 säästö noin 1800 euroa naisen elämän aikana.

Toisaalta monet naiset ovat löytäneet kupin käytöstä huonojakin puolia. Esimerkiksi Ellien kuukautiskuppi testissä Katja, 33, kertoo seuraavasti:

Minusta kuukautiskuppi on hieno keksintö, ja se on varmasti hyvä vaihtoehto noin 50 prosentille naisista, joilla on kuukautiset. Hankalaksi käytön tekivät runsaat kuukautiset, joten kädet olivat veressä ja käyttämäni pieni kuppi hetkessä yli puolillaan. Lisäksi kuppia oli hieman vaikeaa saada työnnettyä sisälle ja ulos. Olisi varmaan tarvinnut liukuvoidetta. Lisäksi vähän tuo ”välineurheilu” häiritsi: oli desinfiointiliinoja, pesuainetta ja pussukka, joka kuitenkin on sen verran suuri, ettei sitä ihan töissäkään saa farkkujen taskuun. Kovin hygieenistä en saa Lunetesta millään.

Lisää käyttäjäkokemuksia voi lukea vaikkapa Kuukuppikunnan kokemuksia -osiosta.

Jos kuukupin ostaminen kiinnostaa, tilaa kuukuppi *kuukuppi.fi-verkkokaupasta. Yhden Lunette-kuukupin hinta kuukuppi.fi-verkkokaupassa kotiin toimitettuna on 29,09 euroa.

Lue lisää:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.