Silmälasit halvalla netistä

Netistä tilatut silmälasit? (Flickr: Nicki Varkevisser)
Netistä tilatut silmälasit? (Flickr: Nicki Varkevisser)

Muropaketin keskustelufoorumilla raportoidaan seuraavanlaisesta superhalvasta metodista silmälasien hankkimiseen verkosta:

 1. Käy optikkoliikkeessä ilmaisessa näöntarkastuksessa. Ilmaisia näöntarkastuksia ovat tarjonneet ainakin Nissen ja Specsavers.
 2. Ota näöntarkastuksesta resepti mukaan. Pyydä, että reseptiin merkitään myös PD-arvo eli silmäteräväli.
 3. Mene haluamaasi verkkokauppaan * ja tilaa haluamasi silmälasit halvalla kotiin.

Jos sinulla on jokin vanha resepti, josta ei löydy PD-arvoa etkä halua käydä hyödyntämässä optikkoasi, voit mitata PD-arvon kotona seuraavasti:

 1. Aseta viivoitin nenäsi päälle siten, että nollakohta on vasemman silmäsi pupillin keskikohdassa.
 2. Katso suoraan eteenpäin ja pidä huoli, että viivoitin on vaakasuorassa.
 3. Lue tai pyydä ystävääsi ottamaan viivoittimen lukema oikean pullisi keskikohdasta. Katso mittaushetkellä suoraan eteen kaukaisuuteen.
 4. Toista mittaus kaksi tai kolme kertaa. Yleisin PD-arvo on 63 mm. PD-arvo vaihtelee yleensä 57 -65 mm välillä.

Silmälasien verkkokaupat kuitenkin suosittelevat, että pyytäisit optikkoasi merkitsemään PD-lukemasi reseptiisi. Väärällä PD-arvolla varustetut lasit voivat aiheuttaa silmien väsymistä ja/tai pääkipua.

Tunnettuja silmälasien verkkokauppoja:

Lue lisää:

Oletko tilannut silmälasit verkosta? En käytä itse silmälaseja enkä ole lasien tilaamista kokeillut, joten kommentit tähän vinkkiin ovat enemmän kuin tervetulleita.

10 kommenttia

 1. Olen tilannut netistä, tarkemmin Favopticilta, kolmet lasit, joista ensimmäiset ovat olleet lähes jokapäiväisessä käytössä yli kolme vuotta. Laseissa ei ole edelleenkään juuri mitään vikaa (ellei lasketa muovikehykselle ominaisia iän tuomia muutoksia), linssit ovat kestäneet lähes naarmuttomina (pari pikkuista viirua näkyy näkökentän laitamilla = ei haittaa käyttöä mitenkään). Maksoin laseistani aikanaan 44 euroa, mikä oli mittava säästö verrattuna sen aikaiseen 400e kehykset+ 2x300e linssit hinnoitteluun kivijalkaliikkeissä. Muut lasit ovat olleet juhla/harrastekäytössä enemmänkin satunnaisesti.

  Minulla ei ole ollut Favopticin kanssa mitään ongelmia. Sovituskehykset ovat tulleet nopsasti kotiin ja niitä on voinut tilata sovitukseen useammankin satsin peräjälkeen ennen kuin oikeat ovat löytyneet ja tilaus tehty. Tilauksen teko on hoitunut näppärästi, kyselyihin on saanut vastauksia ihan suomeksi ja lasit ovat hiontoineen kaikkineen olleet juuri sitä, mitä halusin. Tietyn aikarajan puitteissa sieltä saa uudet lasit vanhalla = sinne kerran toimitetulla reseptillä eli aina ei tarvi uutta resepitä lähettää, jos näkö ei ole muuttunut.

  Ainoa miinus, jos sitä voi miinukseksi sanoa, on se, että tilatuissa laseissa on toimitettaessa narusinetti keskellä nenäosaa ja sen jos menee napsaisemaan poikki, on lasit lunastettava. Tämä sinetti häiritsee hivenen sovittamista, mutta sitä ei silti kannata mennä ensimmäisenä katkaisemaan, koska jos sinetti on ehjä, voi lasit palauttaa takaisin.

  Kehysvalikoima on vähintäänkin kohtuullinen, mutta saisi toki olla laajempikin, jotta voisi hankkia vaikka vielä yhdet erilaiset sunnuntailasit.

 2. Samat hyvät kokemukset Favopticin palvelusta ja laseista! Optikko ei Specsaversilla eikä Nissenillä suostunut tilaamaan haluamiani laseja, koska linssit eivät kuulemma kestäisi minun vahvuuksilla ilman jotain super-kovetusta joka maksoi 200€(!!!)Favoptikilta lasit maksoi 60€ ja ne on ollut jokapäiväisessä käytössä nyt jo vuoden verran. Hyvin ovat kestäneet. Ihan huippua Favoptikissa on, että mikään ei maksa mitään ennenkuin ostopäätös on tehty. Käytännössä siis ostopäätös tehdään vasta sitten, kun valmiit omilla vahvuuksilla valmistetut juuri sinulle sopivat lasit on jo nenällä!!

  Sama juttu piilolinssien kanssa, niitä ei koskaan kannata tilata optikolta enempää kuin se pakollinen kokeiluerä. Piilolinssien hinnat verkossa ovat lähes 50% halvemmat kuin optikkoliikkeissä ja kyseessä siis täysin saman valmistajan saman nimiset tuotteet!! Itse tilannut piilarit AC Lens nimisestä verkkokaupasta.

 3. Favoptikista tilattu 4x silmälasit ja aurinkolasit vahvuuksilla, tyttärellekin yhdet lasit. Kun optikolleni totesin, että juuri käyttämäni lasit ovat nettikaupasta tilatut, hän käänteli laseja ja totesi, että ovat tosi hyvää työtä eikä hän olisi mitään epäillyt ellen olisi sanonut.
  Valikoimaa on riitävästi (hengetöntä, muovista ja metalista ym)ja kotiin saa 4 lasit sovitettavaksi ja voi vielä palauttaa valmiitkin lasit jos ei ole tyytyväinen. Eipä ole tarvinnut palauttaa. Hinta on halpa, toimitus nopeaa, laatu hyvä. Mitä muuta tarvitsisikaan!

 4. Lenswayltä olen tilannut piilareita jo yli kahden vuoden ajan. Linssit ovat tuleet aina parissa päivässä suoraan postiluukusta. Nyt uskaltauduin sieltä myös silmälasien hankintaan, kun netissä pytstyi ”sovittamaan” valokuvan avulla kehyksiä. Nappiostos ja hintaa vaivaiset 33 euroa,ynnä postikulut 5 e. Monta vuotta murehdin vanhojen huonojen lasieni kanssa sitä, että ei ole varaa laittaa uusia monen sadan euron laseja. Palautusoikeus on 3 kuukautta, jos jostain syystä alkaisi ostos tuntumaan huonolta.

 5. itse tilasin wantglasses.com.uk:lta lasit; tein tilauksen, maksoin sen ja kaikki piti olla ok. Kunnes pari päivää myöhemmin kauppa ilmoitti, ettei sillä olekaan kyseisiä kehyksiä (Edelleen netissä sivuillaan ”saatavilla”). Lupasivat palauttaa heti rahat. Nyt on kulunut jo kolme kuukautta ja useita meilejä olen kirjoittanut ja kysellyt, mutta aina selityksiä.. ÄLKÄÄ siis tilatko ulkomaisilta vaikka pitäisi olla ”luotettavakin taho”, itselläni meni totaalisesti usko!! Siellä on nyt sitten ”edullisista” laseista lähes 300 euroa ilman vastinetta..

 6. Emmaliini: Valitettava kokemus. En kuitenkaan voi allekirjoittaa sitä, että ulkomaiset verkkokaupat olisivat järjestelmällisesti epäluotettavia.

  Googlettaminen haulla ”wantglasses.co.uk review” osoittaa, että sivusto, jolta lasit tilasit on nimenomaisesti hyvinkin epäluotettava kauppa. Esimerkiksi Dooyoon:n arvosteluissa kauppa on saanut arvosanaksi pääasiassa vain yhden tähden: http://www.dooyoo.co.uk/internet-sites/wantglasses-co-uk/

  Mistä sait vinkin tämän sivuston luotettavuudesta?

  1. Moikka, olen etsimässä sopivia kehyksiä netistä halvemmalla. Tietääkö kukaan, mikä olisi luotettava nettikauppa EU:n alueella?

 7. Kommentoin vanhaan juttuun, mutta pakko Tarkan Markan lukijana tulla varoittamaan muita Otticanetistä. Olen yrittänyt saada sieltä aurinkolaseja, mutta toimitus kestää ja kestää. Ensin haluamani tuote vaihdettiin toiseen, koska sen toimitusaika olisi ollut 2-3 viikkoa. Uusille laseille vahvistettiin toimitusajaksi 4-5 päivää. Nyt on mennyt jo 10 päivää tilauksesta eikä sieltä ole kuulunut mitään. Tilauksen peruminen on todella vaikeaa. Itse en ainakaan kyseisessä kaupassa enää asioi.

 8. Tämä oli mielenkiintoinen postaus, vaikka jo iäkäs onkin. Itselläni on pelkästään myönteistä kokemusta Favopticista. Siellä on nopea toimitus ja hinta/laatu-suhde todella kohdallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.