Parhaat paikat lentokoneesta

Mennessämme kaverini Joonaksen kanssa Yhdysvaltoihin noin kuukausi sitten päädyimme istumaan koneen takaosaan penkeille, joiden selkänojaa ei voinut liiemmin kallistaa taaksepäin. Olen lähdössä huomenna Tanskaan ja tällä kertaa ajattelin olla fiksumpi. Kävin ensin katsomassa lentoyhtiöni (SAS) sivuilta, että millä koneella lento lennetään. Konetyyppi näytti olevan Airbus A319. Tämän jälkeen menin Seatguru-sivustolle, jolta löytyvän kätevän kuvan avulla näin, että parhaat paikat kyseisestä koneesta löytyvät penkkiriviltä 11.

SAS:n Airbus 319 -koneen parhaat istumapaikat
SAS:n Airbus 319 -koneen parhaat istumapaikat

Tämän jälkeen menin (jo nyt edellisenä iltana) SAS:n online check-in -sivustolle, josta valitsin istumapaikakseni penkkirivin 11 käytäväpaikan.

Istumapaikkojen valinta SAS:n online check in -järjestelmässä
Istumapaikkojen valinta SAS:n online check in -järjestelmässä

Huomenna näen, että onko kyseessä tosiaan ”good seat” kuten Seatguru-sivusto mainosti.

Päivitys 23.11.2009:

Olen nyt saapunut matkaltani kotiin. Ensimmäisellä lennolla jalkatila ei ollut juurikaan muita paikkoja suurempi. Toisella menomatkan lennolla tilaa oli kuitenkin todella reilusti. Paluulennolla sain Seatguru-sivuston mainostaman hyvän paikan vain Kööpenhamina-Helsinki välille. Hätäuloskäynnin ovi hohkasi kuitenkin melkoisesti kylmyyttä ikkunapaikalleni. Pienessä flunssassa tämä ei ollut kovinkaan mukavaa. Suosittelen käytäväpaikan valitsemista.

4 kommenttia

  1. Nerokas asia, jota en ole itse tullut ajatelleeksi.

    ps. Kuvia voisi pienentää, niin artikkelista tulisi selkeämpi.

  2. Pieni vinkki paljon matkaavana. Pitkillä lennoilla exit-paikat ovat todella haluttuja, mutta lentoyhtiöiden tulisi varmistaa visuaalisesti että matkustaja on hyväkuntoinen, eli hätätilanteessa kykenee toimimaan ohjeiden mukainen. Eli ei liian vanha, sairaalloisen ylipainoinen tai omaa vammoja. Tämän takia tiskillä tarpeeksi ajoissa kysyttäessä saattaa exit-paikan saada, vaikka ne varausjärjestelmässä ovat usein muka varattuja. Itse olen tässä onnistunut useamman kerran, vaikka online-varaus näyttää toista. Joskus portilla olen nähnyt paikkoja vielä vaihdettavan, kun matkustaja on ollut esteellisen oloinen.

    Nämä maksa 20-70 euroa ja saat lisää tilaa jutut ovat sitten oma lukunsa.

  3. Itse matkustin kesällä Barcelonasta Helsinkiin SAS:illa, taisi olla MD-87 tai 90. Hätäuloskäynnin kohdalla oli toisella puolella 1 paikka (missä normaalisti 2 paikkaa) ja toisella puolella 2 paikkaa (normaalisti 3). Itselleni oli sattunut juuri tuo yksinäinen paikka, ja voin kertoa että oli kyllä pitkälle ihmiselle mukavasti jalkatilaa kyseisellä paikalla. Juurikin se haitta siinä tuppaa olemaan, että palelee koko ajan, varsinkin yölennolla. Hytistyäni 3,5 tuntia neljän tunnin lennosta ei olo ollut vähän nuhaisena mikään maailman mahtavin.

  4. Itse olen menossa etelään ja varasin ihan suosiolla exit paikat Finnairin systeemistä. Ohan se aika suolaista maksaa 25e suunta paremmista paikoista mutta 2m pitkänä ei oikeen muita vaihtoehtoja ole. Käytäväpaikoilla pystyn istumaan mutta silloin on pakko olla jalat käytävällä mikä ei oikeen ole käytännölistä tai mukavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.