Tarkan markan joululahjavinkit 2009

Mietin pitkään, että minkälaisia joululahjavinkkejä antaisin teille lukijoille. Päädyin oheiseen listaan talousaiheisista kirjoista. Tarkan markan hengen mukaisesti listani ei sisällä pelkästään ”tämän joulun suosikkilahjoja” vaan listalta löytyy myös todellisia klassikkoja.

The Intelligent Investor ja Osta halvalla, myy kalliilla löytyvät myös omalta joululahjatoivelistaltani. Muut neljä olen jo itse lukenut ja voin suositella niitä omakohtaisesti.

Osta halvalla, myy kalliilla -kirjan kansikuva Sijoittamisesta kiinnostuneelle

Kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttosen uusin kirja sijoittamisesta. Tämä kirjaa sopii joululahjaksi vaikka sijoittamisesta kiinnostuneelle isäukolle. Kirjan esittelystä:

Kirja selventää hyvin hajautetun osakesijoittamisen tarjoamat hyödyt, joilla pitkässä juoksussa mahdollistetaan sijoittamisen hyvä tuotto. Kirja antaa lisäksi neuvoja oman näköisen sijoituspolun löytämiseen ja muokkaamiseen, jota kulkemalla sijoittajalle avautuu mahdollisuus tehdä hyviä tuottoja. Päämäärää ei kuitenkaan saavuteta ilman systemaattisuutta ja itsekuria.

Osta halvalla, myy kalliilla * 35,95 e, Bookplus.

The 7 Habits of Highly Effective People Urallaan etenevälle

Yli 15 miljoonaa kappaletta myyty kirja, jossa Stephen R. Covey antaa viitekehyksen, jonka avulla voi ratkaista niin henkilökohtaisia kuin ammatillisiakin ongelmia. Monet ihmiset kertovat tämän kirjan muuttaneen heidän elämänsä. Kirjan pokkariversiota myydään Amazonissa vajaan kahdeksan euron hintaan.

The 7 Habits of Highly Effective People * 10,85 $ (n. 7,95 e), Amazon.com.

Paras sijoitus Stressittömästä sijoittamisesta haaveilevalle

Paras sijoitus kertoo, miten voitat ammattilaiset osakemarkkinoilla ilman mitään erikoisosaamista, erityistietoa tai edes vaivannäköä. Ensimmäinen askel on se, että sanot salkunhoitajasi irti. Toinen on se, että lakkaat itse poimimasta yksittäisiä osakkeita. Kolmas ja ratkaiseva askel on se, että…

Paras sijoitus * 34,95 €, Bookplus

The total money makeover Velkataakan alle luhistuvalle

Dave Ramseyn kirja kertoo miten selviydyt veloistasi. Matemaattisten kaavojen ja saarnaamisen sijasta Ramsey antaa neuvot, joiden avulla sadat tuhannet ihmiset ovat oikeasti saaneet velkansa maksettua. Erinomaista luettavaa kaikille velkataakan alla painiskeleville.

The Total Money Makeover * 12,50 € (n. 8,63 €), Amazon.com

The intellligent investor Tulevalle miljardöörille

Maailman menestyneimmän sijoittajan Warren Buffettin oppi-isän Benjamin Grahamin teos kertoo, kuinka voit rikastua osakemarkkinoilla. Warren Buffett on sanonut tästä kirjasta näin: ”By far the best book on investing ever written.

The Intelligent Investor * 14,95 $ (n. 10,33 €), Amazon.com

Kiltti tyttö ei rikastu Kiltille tytölle

Lois P. Frankelin edellinen teos Kiltti tyttö ei pääse pomoksi nousi ilmestyessään Yhdysvalloissa verkkokauppa Amazonin kirjamyyntitilaston kakkoseksi. Tässä vuonna 2005 suomennetussa teoksessa Frankel listaa 69 estettä naisten ja heidän ansaitsemansa taloudellisen menestyksen tiellä.

Kiltti tyttö ei rikastu * 34,95 €, Bookplus

Kerro omat säästämisaiheiset joululahjavinkkisi kommenteissa.

Ps. Mikäli haluat ostaa joululahjasi verkosta (edullisesti), kannattaa tilaukset tehdä viimeistään tällä viikolla

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.