Tarkkamarkka Kuningaskuluttajassa

Minua haastateltiin eiliseen Kuningaskuluttaja-ohjelmaan Tarkkamarkan ylläpitäjän ominaisuudessa. Kuningaskuluttajan juttu käsitteli hintavertailusivustojen luotettavuutta. Tässä oma osuuteni:

Matkaamme Hämeelinnaan. Sieltä löytyy kauppakorkeakoulusta valmistunut Markus Ossi, joka pohtii vertailuja omalla Tarkkamarkka sivustollaan. Lisäksi hän suunnittelee nettibisneksen perustamista. Vertailupalveluiden ongelmista on hänelle muodostunut selvä käsitys.
-Esimerkiksi USA:ssa kun kuluttajajärjestöt tekevät ohjeita näistä vertailuista, niin ne kehottavat käyttämään vertailusivustoja. Samalla korostetaan, että sivustot ovat liiketoimintaa. Pitää ymmärtää, että kaikki yritykset eivät välttämättä ole mukana. Pitää kysyä sivuston taustoja, paljonko yrityksiä on mukana, painottaa Ossi.
Kuinka moni suomalainen kuluttaja tiedostaa, että näissä palveluissa on puutteensa?
-Arvioisin, että kolme neljästä ei ole tietoinen siitä, mitä vertailun taustalla on ja miten vertailu toimii. Monelle tulee yllätyksenä, että näissä on tällaista komission maksua, Ossi toteaa.
Joka tapauksessa kannattaa käyttää useampaa sivustoa, käydä ulkomaisten kauppojen sivuilla ja tarkastaa vielä oman kivijalkamyymälän hinnoittelu. Säästöt ovat parhaassa tapauksessa kymmeniä prosentteja.

Kirjoitin hintavertailujen epäluotettavuudesta hieman laajemmin tänne blogiin pari päivää sitten. Video Kuningaskuluttajan haastattelusta löytyy YLE Areenasta.

4 kommenttia

  1. Onnittelut TV-ajasta! Oli erittäin asiantunteva ja hyvän kuvan antava haastattelu. Brändi sen kuin kasvaa.

  2. Onneksi olkoon,harmi kun missasin.Eiköhän sua vielä näe:-) ja kuule?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.