Viisi rahavinkkiä joulun välipäiville

Haa haa, revi siitä jouluiloa!
Haa haa, revi siitä jouluiloa!

Joulu meni, mutta joulukuun luottokorttilasku on vielä tulossa. Tässä viisi rahavinkkiä joulun välipäiville.

1. Tarkasta pankkitiliesi tilanne

Käy verkkopankissasi katsomassa, miltä rahallinen tilanteesi näyttää. Tämä on hyvä tehdä varsinkin, jos aiot tehdä ostoksia välipäivien alennusmyynneistä. Jos rahatilanteesi on tiukka, pysy poissa kaupoista.

2. Maksa luottokorttilaskusi kokonaisuudessaan pois

Jos teit joulun aikana paljon ostoksia luottokortilla, kannattaa luottokorttilasku maksaa pääsääntöisesti aina kokonaisuudessaan pois. Tarkasta jo nyt verkkopankissa luottokorttisi saldo. Jos huomaat, että rahasi eivät tule riittämään luottokorttilaskuun, tee hetkellisesti ylitöitä tai hanki itsellesi väliaikaisesti toinen työ.

3. Kysy pankista lyhennysjoustoa

Jos huomaat, että varasi eivät riitä joulun jäljiltä tammikuiseen asuntolainan lyhennykseen, ota heti yhteyttä pankkiisi. Useimmat pankit tarjoavat mahdollisuutta lyhentää asuntolainaa vähemmän tai jättää yksi lainan lyhennys väliaikaisesti kokonaan väliin.

4. Palauta tai vaihda väärät joululahjat heti

Ehjän tavaran vaihto- ja palautusoikeus on kauppojen vapaaehtoista asiakaspalvelua. Vaihtoaika riippuu kaupasta, mutta on harvoin yli 14 päivää ostohetkestä. Jos saamasi vaate oli väärän kokoinen tai saamasi lahja oli muuten epäsopiva, käy vaihtamassa se välittömästi joulun jälkeen oikeaan.

5. Myy lahjakortit nettihuutokaupassa

Joululahjaksi saaduista lahjakorteista 10 – 30 % jää käyttämättä tai ne vanhenevat. Jos sait joululahjaksi lahjakortteja, joita et pääse heti käyttämään, myy ne nettihuutokaupassa. Suurien kauppojen lahjakorteista saa nettihuutokaupoissa hyvin lähelle nimellisarvonsa verran rahaa.

Onko rahatilanteesi joulun jäljiltä karsea? Tiedätkö parempia vinkkejä joulun jälkeiseen rahatuskaan? Laita kommenttia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.