Pakastimen sulatus on hyvä tehdä nyt

Jääkarhu syö omenoita jäälohkareesta
Nämä omenat olivat pakkasessa liian kauan

Talven paukkupakkaset ovat saapuneet Etelä-Suomeenkin. Mikäli pakastimesi ei ole aivan täynnä, on nyt hyvä hetki sulattaa pakastin tai jääkaapin pakastelokero. Pakastin tulisi sulattaa viimeistään siinä vaiheessa, kun pakastimen sisäseinämät ovat kauttaaltaan huurteen peittämiä. Pakastimen pitäminen jäättömänä säästää sähköä.

Aseta pakastimen lämpötila täysin kylmälle tai kytke pakastin pakastusasentoon vuorokautta ennen pakastimen slatuksen aloittamista. Täysin kylmät pakasteet kestävät sulatusvaiheen paremmin. Näin talven paukkupakkasilla kylmät pakasteet voi laittaa ulos, jolloin sähköä tuhlaavaa pakastusvaihetta ei välttämättä tarvitse tehdä.

Pakastimen sulatus

  1. Kytke pakastimen virta pois. Lado pakasteet sanomalehdillä vuorattuihin pahvilaatikkoihin. Peitä laatikot sanomalehdillä. Sanomalehdet toimivat lämmöneristeenä. Jos sinulla on kylmälaukku, laita pakasteet sinne.
  2. Jätä pakastimen tai pakastelokeron ovi tai kansi auki.
  3. Nopeuta jään sulamista pakastimeen lämpimällä vedellä täytetty astia. Voit myös kerätä jäälevyjä pois kun ne irtoavat. Varo kuitenkin, ettet hajota pakastimen seiniä tai jäähdytysputkia. Älä käytä veistä jään irrottamiseen.
  4. Sulanut jää valuu pakastimesta pois joko pakastimen pohjassa olevan reiän tai pakastimen etureunassa olevan kourun kautta. Laita reiän tai kourun alle astia. Joissakin pakastimissa tällaista reikää ei ole, jolloin vesi pitää imeyttää pois pakastimen pohjasta rätillä.
  5. Pyyhi pakastin sisältä astianpesuaineveteen kostutetulla siivousliinalla. Pese irto-osat. Pyyhi myös ulkopuoli ja pakastimen takaosa.
  6. Anna pakastimen kuivua ja tuulettua.
  7. Kytke pakastin pakastuskytkennälle. Laita pakasteet takaisin pakastimeen. Pakastimen säätö palautetaan säilytyskytkennälle, kun pakastimen sisälämpötila on -18 astetta.

Sulatuksen aikana pääsee samalla katsomaan, että mitä kaikkia aarteita pakastimesta löytyy ja tehdä vaikka herkullinen puolukkavispipuuro.

Muualla verkossa:

Yksi kommentti

  1. Kaikkein fiksuinta on pakastaa elintarvikkeet ulkona : tee tai osta iso satsi tarjouksesta ja vie illalla ulos 20 asteen pakkaseen…aamulla pakastimeen. YES

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.