Tiedätkö nämä härskit säästövinkit?

Pantava tarjoilija?
Pantava tarjoilija?

Olen kerännyt säästövinkkejä nyt vajaan kahden vuoden ajan. Tänä aikana olen nähnyt ja kerännyt talteen kymmeniä uskomattoman hyviä säästövinkkejä. Jotkut minulle lähetetyistä ja netissä näkemistäni vinkeistä ovat kuitenkin olleet täysin moraalittomia, osan ollessa jopa täysin laittomia.

Tässä 11 härskeintä vastaani tullutta säästövinkkiä. Varoitus: älä sovella näitä käytännössä!

 1. Matkustaessasi HKL:n raitiovaunuilla tai metrolla tai VR:n lähijunalla laita puhelimesi tekstiviestin kirjoitustilaan viesti ”A 641”. Paina lähetä-nappia ja laita numeroksi 16353. Älä kuitenkaan lähetä viestiä, ennen kuin hoksaat lipuntarkastajien tulevan kyytiin. Pidä vaikka peukalo napilla. Näin voit matkustaa ilman stressiä ja nauttia maisemista.
 2. Älä ikinä osta pippuria ja suolaa. Kun käyt seuraavan kerran McDonald’sissa, ota ruokaasi varten 100 pientä pussia pippuria ja suolaa. Kun olet syönyt ateriasi, ota roskiin menossa olevat suolat ja pippurit mukaasi.
 3. Postimaksu maksettu – puolestasi. Ota talteen kaikki mainoskirjeet, joissa on palautuskuori. Jos sinun tarvitsee lähettää postia jollekin, vaihda osoite kirjeestä toiseksi.
 4. Älä hanki lapsia ennen kuin joku läheinen tuttusi tekee niin. Näin saat lasten vaatteet, kestovaipat ja huonekalut käytettynä halvalla tai jopa ilmaiseksi.
 5. Onko DVD-elokuvaasi tai konsolipeliisi tullut naarmu? Ei hätää. Käy vuokraamassa elokuva tai lainaa se kirjastosta. Ota ehjä levy talteen ja vaihda tilalle oma naarmuuntunut levysi.
 6. Pukeudu kuten koditon ja syö ilmaiseksi joka päivä. Lisäpisteitä saa erilaisten ruoka- ja tavaralahjojen vastaanottamisesta ja myynnistä eteenpäin.
 7. Oletko joutunut asunnottomaksi? Hätä ei ole tämännäköinen. Mene paikalliseen kuppilaan ja iske joku, jonka luona voit alkaa olla yötä. Tässä leikissä ei katsota ikää eikä ulkonäköä. Jos henkilö alkaa parin yön jälkeen kysellä omasta asunnostasi, etsi uusi kohde.
 8. Pyydä lentoja ostaessasi alennusta, koska olet menossa hautajaisiin.
 9. Osta vihkisormukseksi Internetistä kuutiollinen zirkonia ja väitä, että kyseessä on sukusi perintökalleus.
 10. Älä anna ikinä tippiä. Jos kuitenkin joskus annat tippiä, määrittele tipin suuruus sen mukaan kuinka pantavan näköinen tarjoilija on.
 11. Jos koirasi sairastuu tai saa matoja, dumppaa lemmikkisi paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen portin viereen. Matokuurin päätyttyä käy hakemassa koirasi takaisin.
 12. Pysäköidessäsi autoa laita parkkikiekkoon*
  pysäköinnin aloitusajaksi aina tunti todellista myöhäisempi aika.

Vinkeistä kahdeksan viimeisintä löytyvät juuri ilmestyneestä säästämisoppaasta Secrets of a Stingy Scoundrel: 100 Dirty Little Money-Grubbing Secrets *. Kirjassa kerrotaan muun muassa miten voit syödä ilmaiseksi hampurilaisravintoloissa limsasta onkimasi jääkuution avulla.

Oletko kuullut härskejä, omituisia tai hauskoja säästövinkkejä? Kerro niistä kommenteissa.

5 kommenttia

 1. Syö ilmaiseksi hautajaisissa

  Tämä perustuu omaan kokemukseeni. Vanhusten palvelutalossa pidettyihin hautajaisiin ilmestyi vanha rouva, joka oli asianmukaisesti pukeutunut ja istahti pöytäämme. Kukaan meistä ei tuntenut häntä, mutta hän käyttäytyi tavallisen hautajaisvieraan tavoin: nautti pöydän antimista, pirautti pari kyyneltä ja veisasi virret. Myöhemmin kävi ilmi, että hän oli talon vakituinen asukki, jota kukaan ei tuntenut eikä hän ollut sukua vainajalle. Rouva hyödynsi mukavasti mahdollisuutta ilmaiseen ja hyvään lounaaseen.

 2. Nelonen on noista ehdoton suosikkini 🙂

  Hare Krishnojen luona sai ainakin takavuosina ilmaista kasvisruokaa, en kyllä tiedä mikä on nykytilanne.

 3. Kohtaan 4 riittäisi ihan yksinkertaisesti ”älä hanki lapsia”. Voit säästää 100 000 euroa/lapsi, jota et hanki!

 4. 2. kohtaa hyödynnän sillätavalla erilailla, että en raaski ostaa ketsuppia kaupasta vaan otan hampurilaisravintolasta ison pinon ketsuppeja (nykyään kylläkin saa vain ruuan ottaessa mukaan). Joskus tyhjensin näitä ilmaisketsuppeja tyhjään ketsuppipulloon (ystäväni sääli minua, ja toi minulle oman ketsuppipullonsa puolikkaan joskus, josta sain tämän tyhjän pullon sitten).

  Lisäksi otan aina papereita kahviloista, hampurilaisravintoloista, baareista ja nykyään jopa vien yleisistä vessoista laukussani yhden rullan wc-paperia. Vihaan ostaa wc-paperia, joka kuitenkin päätyy pönttöön. Ihan kuin rahalla pyyhkisi perseensä.

  Välillä nolostelen kavereilleni, että kylläpä mä ihan ihme asioissa säästän. Kuitenkin wc-paperi ja ketsuppi aikas halpaa, kun halvinta merkkiä ostaa.

 5. Teitsu, säästäisit kyllä enemmän kiertämällä kaukaa kahvilat, purilaispaikat ja eritoten baarit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.