Tarkkamarkka Huomenta Suomessa

Huomenta Suomi perjantaina 22.1.2010 klo 07:43
Huomenta Suomi perjantaina 22.1.2010 klo 07:43

Kävin tänään aamulla Huomenta Suomi -ohjelmassa kertomassa matkailuaiheisia säästövinkkejä. Video ja juttu aiheesta löytyvät MTV3:n sivuilta artikkelista Vinkkejä halpaan matkailuun. Tässä lisää tietoa mainitsemistani vinkeistä.

Halpa lomamatka löytyy eri tavalla riippuen siitä, onko kohde ja matka-ajankohta tiedossa vai ei. Jos matkan kohde ja ajankohta on tiedossa, kannattaa matka varata ajoissa ja noudattaa perinteisiä halvan lennon etsimisen vinkkejä. Mikäli halajaa 7 tai 14 päivän matkalle jonnekin etelän lämpöön, on paras vaihtoehto kytätä matkatoimistojen äkkilähtöjä.  Kannattaa tarkkailla myös halpalentoyhtiöiden tarjouksia. Halpalentoyhtiöitä käyttävien kannattaa kuitenkin tuntea vinkit halpalennoille. Olen lisäksi tehnyt oman käyttöohjeen Ryanairille.

Hotellin valitsemisessa ei kannata tuijottaa tähtiä vaan pyrkiä etsimään paras hotelli, joka sopii omaan budjettiin. Esimerkiksi Hotels.com-sivustolla on joskus tarjouskampanjoita, joissa viiden tähden hotellit ovat yli 50 % alennuksessa. Mielestäni paras hotelliarvostelusivusto on Tripadvisor.com. Mikäli olet nuori tai opiskelija, tarjoavat hostellit loistavan vaihtoehdon hotellimajoitukselle. Varaan itse hostellit Hostelworld.com:n kautta. Varausmahdollisuuden lisäksi Hostelworldin sivuilta löytyy hyvät ja ajantasaiset arvostelut hostellien tasosta.

Suomeen soitetuista puheluista tulee helposti yksi matkan suurimpia menoeriä. Tämän voi välttää käyttämällä puhelukortteja tai soittamalla puhelut Internet-kahviloista.

Halvin maksutapa riippuu ulkomailla paljolti kohteesta ja kohdemaan valuutasta. Yleisesti suosittelen käyttämään ulkomailla luottokortteja. Kirjoitin halvimman matkavaluutan löytämisestä käydessäni Kroatiassa kesällä 2008.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.