Hiusten leikkaaminen itse säästää rahaa

Hiusten leikkaaminen ei ole välineistä kiinni (Flickr: RuckSackKruemel)
Hiusten leikkaaminen ei ole välineistä kiinni (Flickr: RuckSackKruemel)

Hiusten leikkaaminen itse on kohtuullisen yksinkertainen ja yllättävän tuottoisa tapa säästää rahaa.

Käyn leikkauttamassa hiukseni noin kahdeksan kertaa vuodessa Salon Janettessa Hämeenlinnassa. Yksi hiustenleikkuu maksaa minulle 12 euroa. Vuodessa minulta kuluu parturikäynteihin rahaa likimain 96 euroa. Käyttämäni parturi on vielä varsin halpa. PS-Hiusstudiossa torin toisella laidalla yksi hiustenleikkuu maksaisi jo 25 euroa kerralta.

Perheillä säästöt tulevat vielä suuremmiksi. Tarkan markan lukija Taimi lähetti minulle esimerkin omasta nelihenkisestä perheestään:

Mieheni hiukset leikkaan minä. Kahden poikamme hiukset leikkaa mieheni tai minä myöskin aina välillä. Halusimme jo vuosia sitten alkaa säästämään tässä hiusasiassa ja se on toiminut jo 5 vuotta meillä! Etsimme netistä ja kirjastosta kirjoja, joista sai tietoa hiustenleikkuun ohjeista. Malleja löytyy kyllä. Mieheni tykkää, että leikkaan 2 cm lyhyen sängen. Se on helppoa koneella, jossa on sopivat terät/kammat  siihen jo koneessa valmiina. Näyttää kuin olisi parturissa juuri käynyt.

Taimi kertoi, että hiustenleikkuutarvikkeet maksoivat heille seuraavasti:

 • Hiustenleikkuukone 60 euroa
 • Kampa, jossa piikkimallinen varsi 5 euroa
 • Liina hartioille (kirpputorilta) 7 euroa
 • Hiusharja 10 euroa
 • Suihkepullo 3 euroa

Välineet he uusivat keskimäärin kolmen vuoden välein.

Hiusten leikkaamisen lisäksi Taimi värjää hiuksensa kotona. Kaupasta ostettuna hiusvärit maksavat Taimin laskelmien mukaan noin 90 euroa vuodessa. Yhteensä hiustenleikkuut ja hiusten värjäykset maksavat Taimin perheelle 14,36 euroa kuukaudessa.

Taimi on laskenut, että pelkät hiustenleikkuut maksaisivat parturissa heille noin 85 euroa kuukaudessa eli 1020 euroa vuodessa. Yhden hiustenvärjäyksen hinta kampaamossa on noin 50 euroa, mikä tekee vuodessa 300 euroa lisää.

Kaiken kaikkiaan Taimin nelihenkinen perhe säästää vuodessa 1148 euroa leikkaamalla ja värjäämällä hiuksensa itse.

Ps. Tarkan markan lukija Jake muistutti, että lyhyet hiukset säästävät rahaa myös siten, että niiden peseminen ja kuivaaminen kuluttaa vähemmän shampoota, vettä ja sähköä.

Leikkaatko itse perheenne hiukset? Mitä oppaita tai ohjeita suosittelet hiustenleikkuun opetteluun? Oletteko laskeneet omia säästöjänne?

10 kommenttia

 1. Kannattaa myös kysyä paikallisesta ammattiopistosta (ammattikoulu tms.) hiustenleikkuun hintaa. Ne kun alkaa muutamasta eurosta ylöspäin, riippuen minkä vuosikurssin oppilas leikkaa.

 2. Itsekin leikkaan hiukseni itse. Itse asiassa leikkasin ne juuri viime viikonloppuna Philipsin hiustenleikkuukoneella, jossa on säädettävä terä. Siistiä jälkeä tuli. Säästi taas 20 euroa.

 3. Enpä ole kyllä vuosiin parturissa käynyt. Aikoinaan lapsena äiti leikkasi, ja pari vuotta partureja kokeiltuani palasin tuohon erinomaiseen palveluun. Ei taida parturittomuus sopia jos pitää erikoisista hiusmalleista, mutta yksinkertaisen perusmallin ylläpitoon se käy.

  Hiusasiassa säästän kuitenkin suurehkot rahat, kun en kaada päähäni turhaan kemikaaleja; olen tyytyväinen hiusteni väriin, en käytä mutoilutuotteita enkä hoitoaineita, ja nyt viimekseiksi lovuin shampoosta. Päänahka tykkää ja eikä lompakkoakaan harmita – eikä kukaan ole huomannut muutosta huonompaan, hiukset puhtaat ja kiiltävät.

 4. Olen nuorempana ollut mallina kampaamokoulussa ja silloin katsoin kuinka jokaista saksien napsausta tuli seuraamaan opettaja. Istuin aina nelisen tuntia tuolissa ja opin paljon otteita ja ideoita. Siitä lähtien olen leikannut lapsieni, mieheni, äitini ym. hiukset.Harjoitus tekee mestarin.

 5. Noin 20 vuotta sitten aloin siistiä silloisen mieheni hiuksia surkeitten partureitten jäljiltä, kerran jopa reklamaation jälkeen eli parturi leikkasi miehen hiukset 2 kertaa ja silti siivottiin. Jatkoin leikkaamista, myös poikamme hiukset leikkasin. Omanikin! Nykyisen mieheni hiukset olen niinikään leikannut koko yhdessäolomme ajan eli pian 10 vuotta. Poika kävi kerran 10-vuotiaana parturissa, ilmoitti silloin ettei enää mene, on kuulemma kallista 😉 Nyt on leikkaa itse omansa, avopuoliso siistii rajat.

 6. Ainiin, Käherryshuollosta (Helsingissä Freda 60) saa kunnollisen leikkuuvehkeen, maksaa ehkä noin 100 euroa, mutta lähes ikuinen. Kapan olen tehnyt käytetystä kankaisesta suihkuverhosta, ompelin tarran ja vähän vinokanttia kaula-aukkoon. Toimii loistavasti!

 7. ajattelin minäki alkaa leikkaamaan itse lyhyttä mallia ongelmana on miten saada takaa ystäväni neuvoi että pitäisi olla kolmiosainen peili.tulin siihen tulokseen että parturissa usein menee ihan pieleenkin saa kotona parannella niin sama kun sentin päästä vain saksilla ja muuten ohentelee sivuista.kevyempi olo kuin partureiden jäljiltä koska hehän tähtäävät aina siihen että hiusta jää jotta asiakas tulisi pian uudelleen.lisäksi olen allerginen muotoilutuotteille joita siellä vängällä laitetaan melkein.miten voi olla niin surkeita partureita (ei kaikki),vaikka ovat koulut käyneet?minkälainen olisi siili naisella olisiko se paha?voisiko kesällä sellaista kokeilla koneella.naisellisuus kyllä kärsii lyhyestä mallista.ei se ole ekologistakaan värjätä hiuksia.kaikkien ei tarvi muodin mukaisia olla.ei eläkeläinen pysty salongeissa laittautumaan kyllä asia näinä päivinä on se.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.