Kannattaako ABC:llä sittenkin tankata?

ABC:n huoltoasema - sittenkin halvin? (Flickr: ansik)
ABC:n huoltoasema - sittenkin halvin? (Flickr: ansik)

Kirjoitin viime viikolla jutun, jossa laskin, että minun ei kannata tankata autoani ABC:llä. Nimimerkki Wille kommentoi juttuani toteamalla, että ABC:lla tankkaaminen voi nostaa myös ruokaostosten bonusprosentteja:

Ottakaa huomioon että jos ostatte ruokaa 200 €/kk, saatte bonusta x %. Kun ostatte lisäksi bensaa 200 €/kk nousee bonuksenne y%:iin. Y% bonus maksetaan siis myös ruokaostoksista, eli alennusprosentti ruokien osalta nousee verrattuna tilanteeseen jossa bensaa ei osteta lainkaan. Aika pieniähän nuo vaikutukset ovat, mutta niin ovat kyllä sentin ja kahden erot asemien hinnoissakin…

Nimimerkki eph kommentoi lisäksi, että käyttämällä S-pankin korttia maksamiseen ABC:lla tankatessa saa 0,5 % maksutapaetua. Lisäksi hänen oma paikallinen osuuskauppansa maksaa ostoksien suuruuteen perustuvaa vuosittaista ylijäämähyvitystä. Oma osuuskauppani Hämeenmaa ei ole maksanut ylijäämähyvityksiä.

Laskin näiden kahden kommentin pohjalta, että mitä ABC:lla tankkaaminen maksaisi verrattuna halvimpaan kylmäasemaan, jos:

  • käytän omaa todellista tilannettani
  • polttoaineostot eivät riitä korottamaan S-bonusprosenttia
  • tankkaa hurjat 1000 litraa bensiiniä kuukaudessa
ABC-huoltoasemalla tankkaamisen kustannukset muiden ostosten kasvava bonus huomioiden
ABC-huoltoasemalla tankkaamisen kustannukset muiden ostosten kasvava bonus huomioiden

Oheisen kuvan ensimmäisessä taulukossa näkyy omaan kulutukseeni perustuva tilanne silloin, jos tankkaisin aina ABC:llä ja maksaisin polttoaineen S-pankin Visa-kortilla. Tankkaan noin 150 litraa bensiiniä kuukaudessa. Tämä nostaisi kaikkien ostoksieni bonukset kahdesta ja puolesta prosentista kolmeen prosenttiin. Kaikkiaan saisin bonuksia 18,30 euroa kuukaudessa. Maksutapaedun huomioiden säästäisin vuodessa 13 euroa.

Toisessa taulukossa on esitetty tilanne, jossa tankkaisin ABC:lla vain satunnaisesti. Tankkausmääräni olisi niin alhainen, että se ei riittäisi nostamaan bonusprosenttiani. Tämä on tilanne, jonka kuvasin aiemmassa artikkelissani. Tällöin maksaisin vuodessa 17 euroa enemmän polttoaineistani.

Viimeisessä taulukossa on esitetty tilanne, jossa henkilö tankkaa autoonsa 1000 litralla polttoainetta kuukaudessa. Tämä riittäisi nostamaan bonusprosentit viiteen. Kasvaneiden bonusten ansiosta kyseinen henkilö säästää vuodessa 383 euroa verrattuna henkilöön, joka tankkaa halvimmalla kylmäasemalla.

Käytännössä aion toimia polttoaineen tankkauksen kanssa alkuperäisen suunnitelmani mukaisesti. Kun polttoaine on vähissä, menen paikkakuntani halvimmalle kylmäasemalle. Jos satun olemaan käymässä Prismassa polttoaineen ollessa loppumassa, tankkaan siellä S-etukorttia käyttäen.

Suuret kiitokset kaikille alkuperäistä juttua kommentoineille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.