Triangelikorrelaatioindikaattori

Kuten varmaan kaikki uutisia vähääkään seuraavat ovat kuulleet, poliisin toimesta valuuttamarkkinahuijaukseksi julistettu Wincapita on aloittanut uudelleen toimintansa Worldwide Investment Solutions House Wincapita Oy tai WISH Wincapita Oy -nimisenä osakeyhtiönä.

Uusi yhtiö on lisännyt Youtubeen pari videota, joissa poliisin tutkintavankeudesta vapauttama Hannu Kailajärvi esittelee kehittämäänsä automatisoitua valuuttakauppajärjestelmää. Videolla Kailajärvi käyttää MetaTrader 4 -ohjelmaa Forex.com demo-tunnuksilla. Esitellessään ohjelmansa toimintaa hän toteaa seuraavasti:

Yksi tällainen on niin sanottu triangelikorrelaatioindikaattori eli tässä tapauksessa EUR/USD valuuttaparia treidatessaan kaupankäyntijärjestelmä huomioi myöskin esimerkiksi valuuttaparien GBP/USD ja EUR/GBP ja näiden kolmen valuuttaparin korrelaatioerot kurssissa.

Näiden kolmen valuuttaparin, kuten kaikkien muidenkin kolmen eri valuutan valuuttakurssien välillä vallitsee käytännössä aina tilanne, jossa:

EUR/USD x GBP/EUR = GBP/USD

Mikäli näin ei olisi, markkinoilla vallitsisi arbitraasitilanne eli mahdollisuus riskittömiin voittoihin. Tällaisen tilanteen hyödyntämistä kutsutaan omalla termillään triangular arbitrage tai triangle arbitrage. Triangle arbitrage tarjoaa teoriassa mahdollisuuden riskittömiin voittoihin.

Kansainväliset valuuttamarkkinat ovat kuitenkin yksi maailman tehokkaimmista markkinoista. Suuret välittäjät supertietokoneineen ja huippunopeine tietoliikenneyhteyksineen pitävät huolen siitä, että tällaisen arbitraasin tekeminen on yksityiselle sijoittajalle mahdotonta.

Lisäksi kahden valuutan väliset osto- ja myyntikurssit eivät ole samoja. Viimeistään tämä osto- ja myyntikurssien välinen erotus eli bid/ask spread yhdessä transaktiokustannusten kanssa pitää huolen siitä, että kolmen valuuttaparin kurssien välille ei muodostu sellaista kurssieroa, jonka yksittäinen sijoittaja voisi riskittömästi hyödyntää.

2 kommenttia

  1. Kuka tuo Dollaria esittelevä eksoottinen neitonen on? iloinen treideri?

  2. Tuo Triangelikorrelaatioindikaattori on indikaattori, kuten MACD tai osku, ei se tee itsessään mitään ”arbitraasia”. Se vain on osa Hannun treidausstrategiaa = varovainen. Mutta asiallinen kirjoitus muuten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.