Veroilmoituksen tarkistaminen

Suomen pelottavin logo
Suomen pelottavin logo

Esitäytetty veroilmoitus vuodelle 2010 tipahtaa lähes jokaisen suomalaisen postiluukusta tämän viikon aikana. Veroilmoitus kannattaa aina tarkastaa ja vaatia itselle kuuluvat vähennykset. Veronmaksajain keskusliitto on tehnyt seuraavan Tarkista-Lisää-Vaadi -tarkistuslistan helpottamaan veroilmoituksen tarkistamista.

Tarkista

 • henkilötiedot
 • ansiotulot
 • osinkotulot
 • luovutusvoitot
 • ay-jäsenmaksut
 • eläkemaksut
 • vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksut
 • velkojen korot
 • ennakonpidätykset
 • varallisuus ja velat (velan käyttötarkoitus)

Lisää

 • puuttuvat ansiotulot
 • vuokratulot (lomake 7)
 • luovusvoitot (lomakkeet 9 ja 9A)
 • muut kuin lähdeverotetut korkotulot
 • muut pääomatulot
 • veronalainen osuus pääomanpalautuksesta

Vaadi

 • matkakustannukset
 • tulonhankkimiskulut
 • kotitalousvähennys
 • elatusmaksut
 • veronmaksukyvyn alentumisvähennys
 • puolisosiirrot
 • tulontasaus

Erityisesti kodin ja työpaikan väliset matkakulut kannattaa aina laskea ja ilmoittaa verottajalle. Taloustaito-lehden numerossa 4/2010 on 29 sivua ohjeita veroilmoituksen tekemiseen. Lehti maksaa irtonumerona 4,80 euroa ja se löytyy myös useimpien kirjastojen lukusaleista. Lisäksi sekä Ilta-Sanomat että Iltalehti julkaisevat perinteisesti tähän aikaan vuodesta tiivistelmän Veronmaksajain keskusliiton ohjeista.

Katso myös:

2 kommenttia

 1. Osakesäästäjän kannattaa lisätä laajakaistan hinta tulonhankkimiskuluihin, varsinkin jos tekee kauppaa usein. Kaupathan tehdään netissä ja tarvittavat tiedotkin hankitaan sieltä. Oma nettini maksaa 25 euroa kuukaudessa ja olen saanut sen vähennetyksi kokonaan.

 2. Hyvä vinkki. Voisinkin melkein tehdä pari juttua noista vähennyksistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.