Älä tyydy veronpalautuksiin

Jos et tarkasta veroilmoitustasi, saat pupun itkemään
Jos et tarkasta veroilmoitustasi, saat pupun itkemään

Esitäytetyt veroilmoitukset ovat tulleet ja keskustelufoorumit, Facebookit ja kahvipöytäkeskustelut käsittelevät taas kerran samaa asiaa – tuliko palautuksia vai ei. Näitä keskusteluja lukeneena ja kahvipöytäkeskusteluihin osallistuneena olen huomannut, että järkyttävän monet suomalaiset tekevät niin, että jos he ovat saamassa veronpalautuksia, he eivät enää hae heille kuuluvia verovähennyksiä tai ylipäänsä tarkasta veroilmoitustaan. Tämä saa minut ja kuvassa näkyvän pupun itkemään tuskasta.

Kirjoitan tämän, koska haluan, että jokainen Tarkan markan lukija ymmärtäisi kaikkein tärkeimmän esitäytettyyn veroilmoituksiin liittyvän asian:

Älä tyydy saamiisi veronpalautuksiin!

Se, että olet saamassa veronpalautuksia ei tarkoita sitä, että sinun ei enää tarvitse tarkistaa veroilmoitustasi. Voit menettää jopa tuhansia euroja sinulle kuuluvaa rahaa jättämällä verovähennykset hakematta. Jos et tee mitään muuta, laske edes, että voisitko saada vähennyksiä kodin ja työpaikan välisistä matkoista.

Esitäytetylle veroilmoitukselle täytetyt veronpalautukset eivät myöskään tarkoita sitä, että olet saamassa joulukuussa lahjan valtiolta. Ne tarkoittavat sitä, että verokorttisi on ollut edellisenä verovuotena väärin laskettu ja että olet antanut Suomen valtiolle ilmaisen lainan.

Veroilmoituksen tarkistamista ei tarvitse pelätä. Jos et tiedä, mitä asioita sinun pitäisi veroilmoituksestasi tarkastaa, katso Veronmaksajain keskusliiton ohje veroilmoituksen tarkistamiseksi.

Ps. Jos et ole älynnyt hakea vähennyksiä esimerkiksi kodin ja työpaikan välisistä matkoista vuoden 2008 työmatkoista, voit hakea vähennyksiä jälkikäteen vielä tänä vuonna.

Oletko jättänyt joskus sinulle kuuluvia verovähennyksiä hakematta? Oletko löytänyt hyviä vähennyskohteita? Kerro vinkkisi kommenteissa.

3 kommenttia

  1. Vaikeaahan se on, kun enemmistö ei edes ymmärrä että ennakonpidätys on eri asia kuin verotus.

  2. Miten noita 2008 matkakuluja saa vielä haettua? 2009 ilmoituksessa vai ihan oikaisupyynnöllä?

    Kiitos hyvästä blogista.

  3. Veronpalautukset eivät ole ilmainen lahja valtiolle, ne maksavat sille koron.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.