AC Nielsen kuluttajapaneeli – säästä ruokamenoissa

Ruokamenoja (Flickr: lu_lu)
Ruokamenoja (Flickr: lu_lu)

Kerroin eräässä ensimmäisistä tähän blogiin ikinä kirjoittamistani artikkeleista ruokamenojeni vähentämisestä seuraavasti:

Ensimmäinen onnenpotku ruokamenojen suhteen kävi, kun sain kirjeen AC Nielseniltä. Kysymyksessä on markkinatutkimusyhtiö, joka pyysi minua mukaan kuluttajapaneeliin. Tässä paneelissa minun tulisi kirjata joka kerta kaupasta tullessani ostokseni ylös. Palkkioksi tästä minulle luvattiin erilaisia lahjoja.

No, liityin paneeliin ja aina kaupasta tullessani kirjasin ylös kaikki ostamani tuotteet ja niiden hinnat. Jatkoin tätä kahden kuukauden ajan. Tämän jälkeen minulla oli lista päivittäisistä ostoksistani. Listaa tutkiessani huomasin, että päätin hyvin suuren osan tekemistäni ostoksista vasta kaupassa. Tämän seurauksena tein paljon heräteostoksia. Jälkeenpäin katsottuna muun muassa ostamieni makeisten ja suolaisten snacksien määrä yllätti minut.

Tämän (jälkeenpäin ajatellen päivänselvän) havainnon jälkeen menojen vähentämisen aloittaminen oli varsin helppoa.

AC Nielsen etsii tällä hetkellä Internetin kautta uusia henkilöitä paneeliinsa *. Joitakin tietoja paneelin toiminnasta:

 • Liityttyäsi paneeliin AC Nielsen lähettää sinulle kädessäpidettävän skannerin, jolla luet ostamiesi tuotteiden viivakoodit sekä näppäilet hinnat.
 • Saat kuukausittain raportin ostamistasi tuotteista.
 • Panelistit keräävät pisteitä osallistumalla tutkimukseen.
 • Pisteet kertyvät viikoittain onnistuneista tiedonsiirroista, joissa on dataa mukana, eli talous on tallentanut tekemänsä ostot skannerilla.
 • Pisteillään voi tilata haluamansa tavaran nettikaupasta.
 • Nettikaupassa on useammasta tuoteryhmästä tavaroita; pääpaino on kotitaloustavaroilla mutta löytyy myös elektroniikkaa, retkeilytuotteita ym.
 • Kuukausittain arvotaan 1000 euron arvoinen tavara, joka on tv, jääkaappi, pesukone, kuivauskone tai torni, kamera ym. Arvontaan osallistuu aktiiviset skannaajat.
 • Olemalla mukana pääsee mukaan vaikuttamaan kaupan tuotevalikoimiin sekä tuotekehitykseen.

Paneelin jäsenyys ei ollut pelkkää autuutta, sillä joskus kaupasta tullessa ei olisi millään jaksanut kirjata ostoksia ylös. Ollessani paneelin jäsen kirjautuminen tapahtui käsin ja se oli varsin hidasta. Kädessäpidettävällä skannerilla kirjaamisen pitäisi kuitenkin olla huomattavasti nopeampaa.

Tavarapalkkioiden sijasta paneelijäsenyyden suurin hyöty oli mielestäni siinä, että omia ruokamenoja kirjaamalla oppi ymmärtämään omaa kulutustaan ja sitä kautta hallitsemaan sitä.

Linkki: Liity AC Nielsenin kuluttajapaneeliin *

4 kommenttia

 1. Hei,

  liityin joitakin viikkoja sitten Nielsenin kuluttajapaneeliin. Kyselin heti alkuunsa tuon raportin perään, koska haluaisin nimenomaan seurata omia ostoksiani. Tällä hetkellä paneelin jäsenet eivät siis saa kyseistä raporttia (tai ainakaan meidän talous ei saa). Lupasivat kuitenkin tehdä parhaansa että mahdollisimman pian sellainen saataisiin ja on kuulemma tulossa tuo raportti käyttöön.

 2. Kiitoksia tiedosta. Olet ilmeisesti saanut skannerin käyttöösi jo? Paljonko ruokaostosten skannaamisen menee sen kanssa aikaa?

 3. Mulla menee keskimäärin 15 sekuntia per tuote. Jos on usea kpl samaa tuotetta, niihin menee yhteensä tuo 15 sec.
  Ensin skannataan viivakoodi, sitten näpytellään kpl-määrä ja hinta.

 4. Nooh…
  Ei se ihan ruusuillatanssimista ole Nielssen skannailukaan. Ja palkinnot on mitä on… Irtisanouduin siitä juuri viime kuussa. Kyllä siihen aikaa menee yllättävän paljon. kun ei ne tuotteet kuitenkaan ole kasseissa samassa järjestyksessä kuin kuitissa, josta sun pitää löytää aina hinta. Ja koko ajan vastaat onko luomu vai ei? Ja pullopantit pitää vähentää loppusummasta. Ja pakasteet pitäis kuiteski ekaks saada kylmään ja eri kaupoissa kuittien tiedot on varsin sekalaisia. Ja se on sitte tehtävä joka päivä, niinkuin koiran ulkoiluttaminen, tai muuten tulee hätyytyskirje tai huonosti suomea puhuva rouva? perää – misä sinula on vaiva?
  Lunastettuani ”palkinnot” palautin skannerin jota oli jo useasti perätty – onneksi olin säästänyt koko alkuperäisen lootan toppauksineen kaikkinee.
  Postissa kuitenkin odotti yllätys, kun ei Nielsenillä ollutkaan asiakaspalautussopimusta. Aikani pähkäiltyni päätin laittaa omaa haraa kiinni 9 euroa ja periä sen sitten pois. Mutta ei se niin käynytkää. Olis kuulemma pitäny etukäteen soittaa asiakaspalveluun ja pyytää se numero!
  Niin päättyi minun yhteistyöni nolosti sain vielä vajaalla kympillä sponssata heitä.
  Voinhan kuitenkin muumimukistani juodessani muistella ja olla ensi kerralla varovaisempi.
  Siis: Olkaa tarkkoina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.