Hanki itsellesi parempia tarjouksia

Lueskelin äsken J.D. Rothin Get Rich Slowly -blogia ja törmäsin mielenkiintoiseen kirjoitukseen alennuksien pyytämisestä aktiivisesti. J.D.:n äiti oli ostanut uuden kannettavan tietokoneen ja pyytänyt J.D.:tä laittamaan netin toimimaan tässä uudessa koneessa. J.D.:n kysyessä, mitä hänen äitinsä maksaa laajakaistaliittymästään oli äiti vastannut 79 dollaria kuukaudessa. Hänen äitinsä oli järkyttynyt saadessaan tietää, että hän olisi voinut saada laajakaista- ja puhelinliittymän samalta operaattorilta vain 60 dollarilla kuukaudessa.

Yritysten tehtävä on maksimoida voittojaan. Yritykset eivät yleensä aktiivisesti ehdota asiakkailleen, että he vaihtaisivat sopimuksensa halvempaan. Olen ollut aiemmin töissä puhelinyhtiöissä ja mikään ei hämmästyttänyt meitä niin paljon kuin asiakkaat, jotka maksoivat kiltisti joka vuosi ylihintaisista ISDN- ja lankapuhelinliittymistään.

Hyvät asiakkaat voivat neuvotella lähes mistä tahansa sopimuksistaan kerran vuodessa. Tässä joitakin esimerkkejä:

Omissa raha-asioissa kannattaa olla aktiivinen. Taloudellinen hyvinvointisi ei kiinnosta ketään niin paljon kuin sinua itseäsi. Neuvotteleminen yritysten kanssa on paitsi taloudellisesti kannattavaa, myös hyvä tapa.

Katso myös:

Minkälaisia tarjouksia tai alennuksia olet saanut neuvottelemalla? Kerro omista kokemuksistasi!

5 kommenttia

  1. Meille soitettiin Elisalta pari viikkoa sitten ja tarjottiin nopeampaa nettiliittymää. En nyt muista, paljonko enemmän olisi pitänyt maksaa, että saataisiin 4 kertaa nopeampi yhteys. No ei kuitenkaan sitä haluttu, vaikka meille innolla kerrottiin, että leffojen katselukin on sen jälkeen tosi mukavaa netin kautta.

    Eilen tuli kirje, jossa kerrottiin ilosanomaa, että nettiliittymämme nopeus nousee 4-kertaiseksi. Meidän ei tarvitse tehdä mitään ja kuukausimaksu pysyy samana.

    Onkohan niin, että eivät voi enää sitä hidasta yhteyttä meille toimittaa ja siksi yrittivät eka saada meidät maksamaan lisää nopeammasta yhteydestä. Ja nyt sitten ei auttanut muu, kuin nostaa nopeus ilman lisämaksua. Kokeilivat kuitenkin ensin kepillä jäätä.

  2. Meille kävi aivan sama! Onneksi mies oli kiireinen, ei ennättänyt paneutua puheluun maksullisesta nopeudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.