Taloudellinen riippumattomuus -blogin pitäjällä on rautaiset hermot

...ja messinkiset kuulat
...ja messinkiset kuulat

Dow Jones -indeksi oli Yhdysvalloissa eilen pahimmillaan 9,2 % pudotuksessa. Uutisten mukaan syynä tähän pudotukseen ei ollut mikään yksittäinen tieto vaan se, että jonkun yrityksen osakevälittäjä oli vahingossa laittanut myyntiin Procter & Gamblen osakkeita liian suuren määrän väärällä hinnalla. Vaikka kysymyksessä ei ollut mikään todelliseen tietoon perustuva tapahtuma, markkinat joutuivat paniikkiin ja koko Yhdysvaltojen osakemarkkina romahti kerralla. Tästä seurasi tilanne, jossa hetkellisesti osakkeita oli myynnissä lähes ilmaiseksi.

Kohti taloudellista riippumattomuutta -blogin pitäjällä oli kuitenkin tilanteessa rautaiset hermot ja hän ymmärsi heti, että kysymyksessä on jokin markkinahäiriö. Tämän seurauksena hän osti 2000 eurolla iShares Russell 3000 Index -indeksiosuutta ja teki parissa tunnissa 50 000 euron tilin!

Tässä ei ollut kysymys onnesta vaan osaamisen, kokemuksen ja rautaisten hermojen yhdistelmästä. Nostan hattua!

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.