Rullaluistimet halvalla Saksasta

K2 Mach 100 Custom Fit 2010 rullaluistimet
K2 Mach 100 Custom Fit 2010 rullaluistimet

Rullaluistelen kesäisin aina kelien salliessa pari kertaa viikossa. Normaali luistelulenkkini kulkee nykyisestä asuinpaikastani Hämeenlinnan keskustan tuntumasta vanhaan kotikylääni Parolaan ja sieltä takaisin Hämeenlinnaan. Pituutta lenkeilleni tulee noin 20 – 30 kilometriä.

Aloitin rullaluistelun joskus kymmenen vuotta sitten opiskellessani Teknillisessä korkeakoulussa Helsingissä. Ensimmäiset rullaluistimeni olivat opiskelukaverilta ostetut kovakenkäiset Crazy Creek -merkkiset menopelit. Näillä oli oikein hauska temppuilla, mutta kova kenkä oli varsin ikävä pidempiä matkoja luistellessa. Seuraavat luistimeni olivat Salomon 3D -luistimet. Näissä oli sellainen ikävä puoli, että luistinten luvattiin muotoutuvan jalkaan käytössä ja myyjä vänkäsi, että minun tulisi ostaa numeron 44 luistimet, koska mitoitus on ”pieni”. Käytännössä kävi niin, että luistimiin tuli käytössä tyhjää tilaa melkein kahden numeron verran. Nämä luistimet menivät myyntiin hyvin äkkiä ja kauppa, josta luistimet ostin meni ikuiselle mustalle listalle.

Viimeisimmät vuodet olen luistellut aivan huikean erinomaisilla K2 Cadence -luistimilla. Näiden luistinten kenkä ei ole hiertänyt ikinä, luistin on kevyt ja matka on taittunut kuin itsestään. Nyt reilu viikko sitten kävi kuitenkin niin, että kesken lenkkini alkoi vesisade. Vesi vei tehokkaasti hiekkaa ja vettä laakereihin, jotka olivatkin parin päivän päästä lähes käyttökelvottomassa kunnossa. Opin tästä prosessista kolme asiaa:

  • älä rullaluistele vesisateessa (d’oh)
  • rullaluistinten laakerit eivät pidä vettä
  • rullaluistinten laakereissa on yleensä C-mallinen klipsi, jolla laakerin saa auki ja putsattua

Kävin tänään hakemassa luistimiin uudet laakerit ja katselin samalla uusia luistimia. Olen nimittäin kaivannut lenkkieni pidentyessä ja kaupunkiluistelun vähentyessä luistimia, joissa olisi hieman nykyistä (80 mm) isommat renkaat. Katselin hintoja netistä jo pari päivää sitten ja koska tunnen oman kokoni K2 rullaluistimissa, olisin voinut tilata sopivat luistimet vaikka heti Saksasta. Kävin kuitenkin tänään paikallisessa Intersportissa toteamassa valikoiman samalla kun etsin nykyisiin luistimiini sopivia laakereita.

Kuvan mukaiset K2 Mach 100 -rullaluistimet maksoivat ”tarjouksessa” Intersportissa 299 euroa ohjevähittäishinnan ollessa 399 euroa. Myynnissä oli lisäksi K2 Mach Speed -nimellä kulkevia luistimia 199 euron hintaan (ovh 299 euroa).  Tämä jälkimmäinen on ilmeisesti joku Intersportin oma malli. Näitä en ole nimittäin mistään muualta löytänyt.

Saksalaisessa Rollsport.de verkkokaupasta K2 Mach 100 irtoaisi hintaan 186,90 euroa + 16,50 euroa postikulut, yhteensä 203,40 euroa. Nyt pitääkin hieman vatuloida, että tilaanko uudet luistimet nyt Saksasta vai odotanko heinäkuussa alkavia alennusmyyntejä, jolloin rullaluistinten hinta tippuu ainakin pääkaupungin liikkeissä 50 – 70 %? Odottelussa on riskinä, että omaa kokoani ei ole enää liikkeissä jäljellä. Todennäköisesti katson vielä, että saisinko jostakin Saksasta vuoden 2009 K2 luistimet vieläkin halvemmalla.

Ps. Oletteko muuten huomanneet, rullaluistimet ovat aina urheiluliikkeissä ”tarjouksessa”? Veikkaan, että noitä K2 Mach 100 -luistimiakaan ei ole ikinä myyty Intersportissa tuohon 399 euron hintaan…

Pss. Tilasin lopulta itselleni K2 Moto 84 -luistimet Saksan Amazonista. Hintaa luistimille tuli kotiin toimitettuna 105,75 euroa. Ei paha.

Jos tiedät muita eurooppalaisia verkkokauppoja, joista saa rullaluistimia halvalla Suomeen, vinkkaa tietosi kommenteissa.

8 kommenttia

  1. Tällä hetkellä Intersportissa tuo hinta on ilman tinkimistä siinä 260e paikkeilla.

  2. muuten mistä mahtaa saada tämmösen mallin luistimet todella halvalla esim saksasta ilman hirveitä posti kuluja?

  3. Onko tietoa mitä nuo koot ovat tuolla amazon-de kaupassa ”K2 Herren Inliner Moto 84” 2011, joko US vai UK? Vuosimalli 2011.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.