11 tapaa säästää helposti rahaa kesälomalla

Säästä rahaa Suomen suvessa (Flickr: ansik)
Säästä rahaa Suomen suvessa (Flickr: ansik)

Suomalaisten kesälomat alkavat perinteisesti juhannuksesta. Monille kesäloma tarkoittaa rahanmenoa, mutta lomailu tuo muassaan myös helppoja säästömahdollisuuksia. Alla 11 vinkkiä, joiden avulla voit säästää helposti rahaa lomaillessasi.

Kesän säästövinkit

 1. Lopeta sanomalehden tilaus. Jos et ole kotona lukemassa lehtiä, lopeta tai keskeytä sanomalehden tilaus lomasi ajaksi.
 2. Keskeytä laajakaistaliittymä. Monet operaattorit tarjoavat mahdollisuutta keskeyttää laajakaistaliittymä kesän ajaksi, vaikka eivät tätä liiemmin mainostakaan.
 3. Keskeytä televisiolupasi. Jos lomasi kestää yli kuukauden, voit keskeyttää televisiolupasi loman ajaksi.
 4. Sammuta lämminvesivaraaja. Mikäli et ole kotona kesällä, älä turhaan lämmitä käyttövettä.
 5. Keskeytä Canal+, Viasat ja muut maksukanavat. Mikäli olet tilannut jonkin maksukanavapaketin, lopeta tai keskeytä niiden tilaaminen kesäloman ajaksi.
 6. Kuivata pyykit ulkona. Jos perheessä ei ole allergioita, voi pyykit kuivattaa kesällä ulkona. Kuivausrummun käyttö sisätiloissa lämmittää entisestäänkin lämmintä asuntoa. Mikäli asunnossasi on ilmastointi, voi ruoan laittaminen kesäkeittiössä tuoda säästöä halvempina sähkölaskuina. Viileässä asunnossa on myös mukavampi nukkua.
 7. Kanna omaa vesipulloa mukana. Kesällä hikoillaan ja juodaan paljon. Pidä mukanasi puolen litran vesipulloa ja säästät pitkän pennin verrattuna kalliisiin limsoihin.
 8. Laita osa lomarahoistasi säästöön tai sijoituksiin. Kaikkia lomarahoja ei kannata tuhlata terassilla vaan osan niistä voi laittaa säästöön vaikkapa sitä syyslomaa varten.
 9. Tee pienet matkat polkupyörällä. Lämpimillä kesäkeleillä on mukava tehdä pienet kauppareissut polkupyörällä tai vaikkapa kävellen. Mihinkäs sitä kiire, lomalla.
 10. Hanki opiskelija-asunto ajoissa. Pääsykokeiden jälkeen monet opiskelijat siirtyvät kesätöihin. Syksyn lähestyessä alkaa sitten vimmattu opiskelija-asuntojen metsästys ja monet opiskelijat päätyvät kalliisiin yksityisiin vuokra-asuntoihin. Jos olet saamassa opiskelupaikan syksyllä, laita opiskelija-asuntohakemus vetämään jo kesällä. Mikäli asut jo opiskelija-asunnossa, kysy mahdollisuutta puolikkaaseen vuokranmaksuun kesäkuukausina, jotka vietät toisella paikkakunnalla.
 11. Älä maksa ylihintaa festivaaleista ja tapahtumista. Erityisesti nuorison suosimilla festivaaleilla festivaalin leirintäalue voi olla paljon itse festivaaleja antoisampi kokemus. Suomi on myös täynnä ilmaisia kesätapahtumia, jotka voivat olla huikeasti kaupallisia ja kalliita tapahtumia antoisampi kokemus.

Lomafiilis ei välttämättä synny rahojen tuhlaamisesta kesän alennusmyynteihin, kaljan kittaamisesta terassilla tai ylettömästä mässäilystä. Mikäli et kuitenkaan halua kesälomalla välittää raha-asioista, käytä edes aurinkorasvaa. Sen hyödyt ovat kiistattomia.

Linkkejä:

Onko sinulla muita hyviä säästövinkkejä kesälomalle? Kerro omat vinkkisi kommenteissa!

7 kommenttia

 1. teppo: Hyvä pointti. Sain tämän vinkin muualta ja yritin selvittää tuota asiaa, tarkemmin sitä, että alkavatko varaajassa muhia bakteerit jos vesi on viileää. Käsitin lukemani perusteella, että veden varaajassa pitää olla joko viileää tai yli 55-asteista. Pahinta olisi se, että vesi on haaleaa.

  Ilmeisesti tämän tempun jälkeen pitäisi valuttaa ”kuumaa” vettä pois järjestelmästä niin kauan, että mahdollisesti bakteeripitoinen vesi on poistunut säiliöstä ja tämän jälkeen lämmittää vesi taas 80-asteiseksi (energiankäytön kannalta tehokkain lämpötila).

 2. Lämminvesivaraajan sammuttamisessa on toinenkin huono puoli. Vanhan lämminvesivaraajan sammuttaminen ja uudelleenkäynnistys voi rikkoa koko laitteen…

 3. masa: Kiitos lisäinformaatiosta. Epäilinkin, että tämä ei ole välttämättä aivan yksioikoinen vinkki.

 4. Lehtitilausten lopettaminen ja TV:n antaminen pois vapauttaa myös vapaa-aikaasi huomattavasti. Itse huomasin tämän, kun monta vuotta sitten lopetin TV:n katselun ja lopetin pikkuhiljaa myös kaikki lehtitilaukset. Luen kyllä edelleen ilmaisjakelulehtiä mutta postilaatikossa oleva ”Ei mainoksia”-tarra sentään pitää muut ylimääräiset paperisälät poissa kotoa. Olen vain koko ajan onnellisempi ja onnellisempi enkä kaipaa telkkaria sen enempää kuin omia lehtiäkään (ja kovasti luulin niitä kaipaavani). Netistä saa katsottua ohjelmia tarvittaessa esim. Yle Areenan kautta jne. Ehkä sitten joskus saatan harkita TV:n katsomista uudelleen, jos muut perheenjäsenet tulevaisuudessa sellaista alkavat vaatia. 🙂

  Projektini: Elämäni ja kotini siivous alkaa jo olla loppusuoralla, kun kodissani ei enää juurikaan ole ylimääräistä tavaraa ja kaikki tavarat ovat siististi (ja helposti/nopeasti löydettävissä) omalla paikallaan. Kohta voinkin alkaa vain nauttimaan puolipäiväisestä laiskottelusta ja keskittyä ihaniin harrastuksiin, joihin olen jo nyt saanut paljon keskittyä mutta vielä siivoilen periaatteella ”vähän päivässä, paljon viikossa”.

 5. Hienoa Caizu, paljon käytännön asiaa! Itse luin vuosi sitten artikkelin, jossa suositeltiin kaiken tavaran läpikäymistä sillä silmällä, että tosiaan käytänkö ja tarvitsenko näitä. Miten vapauttavaa luopua turhasta – oli se sitten vaatekomerosta tai varastosta. Samalla tulee siivottua ja järjestettyä. Tunne on mieletön ja energiaa antava, kun urakka on tehty. Myös se tuntuu hyvältä, että kaikelle tarpeelliselle on säilytyspaikkansa, ts. löytyy helposti. Ja vielä sekin puoli, että ei tule ostettua niin herkästi mitään uutta, ettei vaan hyväksi siivotut paikat heti täyty.

  Olen laajentanut perheen vaatettamispuolta kirppari-tuunaus -harrastuksella. Kirppareilta löytyy tosi hyvää vaatetta. Joissakin on vielä kaupan laput kiinni ja hinta euron tai pari. Pienellä muodistamisella tai värjäämisellä saa helposti aikaan yksilöllistä.

 6. 1. Lopeta sanomalehden tilaukseen lisävinkkejä.. Jos haluat välttämättä tilata lehtiä niin osta tilauksesi aina kestotilauksena ja muuta tilauksesi heti maksun jälkeen määräaikaiseksi. Kyseisellä tavalla saat tilattua aina tarjoushintaan lehden ja lisäksi saat edullisempia jatkotarjouksia kuin normaalit hinnat. Blogistani löydät informaatiota miten pystyt helposti määräaikaistamaan tilauksesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.