Näin Facebookin perustaja Mark Zuckerberg asuu

Facebookin perustajan koti (Kuva: Gawker)
Facebookin perustajan koti (Kuva: Gawker)

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg on kova jätkä. Neljän miljardin euron omaisuudellaan hän on myös maailman 212. rikkain ihminen. Oheisessa kuvassa on hänen nykyinen kotitalonsa, jossa hän asuu vuokralla.

5 kommenttia

 1. Markin omaisuus on osin tullut epäselvien vaiheiden ansiosta.

  Alunperin Mark teki nettipalvelun koodaushommaa kolmelle ulkopuoliselle kaverille, ryhtyi kehittämään osin kilpailevaa palvelua itsekseen, antoi toimeksiantajalleen ymmärtää että on kiireinen samaan aikaan kun kehitti omaa palveluaan, ja lopulta 3 viikon päästä julkaisi oman vastaavan palvelunsa.

  Toisten mielestä hän varasti toimeksiantajiensa palveluidean. Ainakin hän maksoi vuonna 2008 entisille toimeksiantajilleen 65 miljoonaa dollaria, että oikeuskäsittelyä ei käytäisi. Saattoi maksaa, että alkuperäisen idean isät saisivat jonkun korvauksen.

 2. jussi: Voi olla. Olen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että ideat ovat täysin arvottomia. Ainoastaan sillä, miten asioita tekee, on merkitystä. Facebookin idea ei kuitenkaan ole mitenkään ainutkertainen. Sama idea on ollut ehkä kymmenillä tuhansilla muillakin ihmisillä täysin samaan aikaan.

  1. kirjoitti:Kyseessähän on mainoskikoista vanhin: WoM. Sen voimaa ei ikinä saisi väheksyä.

 3. Ideoinnin merkityksestä voi saivarrella. Mark oli toimeksiantosuhteessa ja tarkoituksella vaikeutti toimeksiantajansa palvelun toteutusta oman kilpailevan palvelun hyödyksi. Minusta Mark teki asioita kunniattomasti – sinusta ei.

  Asia olisi eri, jos Mark ei olisi ollut työsuhteessa. Harmi, etteivät toimeksiantajat alunperin vaatineet Markilta sopimusta, joka kieltää kilpailevan nettipalvelun kehittämisen tietyksi ajaksi. Nyt Markilla oli mahdollisuus pikkuhiljaa vetäytyä toimeksiannosta ja tehdä samankaltainen palvelu itse.

  Alkuperäisten toimeksiantajien toteutus viivästyi Markin takia ja Mark sai kohtuutonta hyötyä tapahtuneesta.

  Vaikka kuinka ihailisi toiminnan miestä niin oikeudenmukaisesti tai arvokkaasti Facebook-miljardeja ei ole tehty.

 4. Jussin kirjoittelu valitettavasti meni aiheen vierestä. On täysin merkityksetöntä miten Mark on eettisesti toiminut Facebookin suhteen. Artikkelissa puhutaan millaisessa talossa Mark elää eikä tarkoituksena ollut herättää moraalista keskustelua.

  Minimalisti arvostaa Mark Zuckerbergiä ja yhtyy mielipiteeseen, että Mark on kova jätkä.

  Minimalistista elämäntyyliä elävänä valitsisin yksinkertaisen pienen kodin vaikka omaisuuteni olisi 4 miljardia euroa. Asunnon tärkein tehtävä on tuoda nautinnollinen asuinpaikka, jossa elää.

  Mark Zuckerberg on selkeästi havainnut mikä asunnossa on tärkeää eikä ole lähtenyt aiheettomasti leveilemään ostamalla tarpeettoman suurta asuntoa mitä ei tarvitse. Karsimalla turhuuden pois saat enemmän elämästä irti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.