Vessapaperilla keinottelu

Serla Toilet WC-paperi - parempi sijoitus kuin kulta?
Serla Toilet WC-paperi - parempi sijoitus kuin kulta?

Kirjoitin viime viikolla siitä, kuinka kulta (ja yleensäkin hyödykkeet) on yksityishenkilölle huono sijoitus. Yksityishenkilö voi kuitenkin keinotella hyödykkeillä huomattavasti helpommin ostamalla niitä kerralla paljon.

Oletetaan, että perheessäsi menee WC-paperia 24 rullaa kuukaudessa. Kävin tätä harjoitusta varten katsomassa vessapaperin hintoja Hämeenlinnan Prismassa. Siellä kahdeksan rullan pakkaus Serla Toilet WC-paperia maksoi 3,75 euroa. Vuodessa kahdeksan rullan pakkauksia ostamalla vessapaperiin menisi 3,75 x 3 x 12 = 135 euroa. 24 rullan pakkauksissa vessapaperi maksoi samaisessa Prismassa 10,60 euroa. Näitä isompia pakkauksia ostamalla vessapaperiin menisi vuodessa 127,20 euroa. Tästä voisi hätäisesti laskea, että ostamalla vessapaperia isommissa pakkauksissa säästäisi vuoden aikana 7,8 euroa eli ei paljon mitään.

Tilanne muuttuu kuitenkin hieman mielenkiintoisemmaksi jos alamme ajatella vessapaperia sijoituksena. Ostamalla isompia vessapaperipakkauksia, meillä olisi koko ajan sidottuna vessapaperiin rahaa kotonamme maksimissaan 10,60 euroa. Tälle 10,60 euron sijoitukselle tulisi tuottoa 7,80 euroa, joka tarkoittaa sitä, että tämän vessapaperisijoituksemme tuotto on huimat 73,6 % vuodessa. Kaiken lisäksi tämä tuotto on verotonta!

Yritteliäs keinottelija voi hankkia vastaavia kaksinumeroisia tuottoja esimerkiksi kaakaojuomajauheella, kaurahiutaleilla ja sokerilla. Vessapaperi sijoituksena ei ehkä skaalaudu kovinkaan hyvin, mutta kyllä se silti kullalla keinottelun voittaa.

(En kuitenkaan missään nimessä suosittele, että ostat kotiisi paljon helposti pilaantuvaa ruokaa. Myöskään Virosta rahdattu viina ja olut eivät välttämättä ole hyviä sijoituksia. Sen lisäksi, että alkoholiin sitoutunut rahamäärä on suurempi, sen helppo saatavuus asunnossa saattaa pian johtaa kyseisen nautintoaineen kulutuksen kasvuun.)

7 kommenttia

 1. Hehheh. Tämä taisi olla osittain kieli poskessa kirjoitettu. Menestyneimpiä yrittäjiä taitaa yhdistää se, että he keskittyvät olennaiseen. Uskoisin että on melko helppoa keksiä helpompia tapoja tienata lisää rahaa tai säästää rahaa, kuin vessapaperin tai sokerin hamstraaminen kodin nurkkiin. 🙂

  Erittäin hyvä blogi muuten!

 2. Ostan vessapaperin silloin kun se on mielestäni edullisimmillaan,siis rulla kyseistä serlaa rullahinta 31 senttiä,sen halvemmalla ei saa ostaissa isoja säkkejä,vaan aina se on ollut 12 rullan paketti.

 3. Pitää laskea myös säilytystilan hinta. Tämän kun ottaa mukaan laskelmiin, niin taitaa mennä pahasti miinukselle.

  Jos vessapaperien säilytys vie esim. yhden neliön lattiapinta-alaa, ja neliön kuukausivuokra on reilun kympin, niin eipä kannata paperia säilytellä…

 4. Mielenkiintoisia laskelmia vessapaperista.

  Minimalisti miettii miksi suomalaiset käyttävät vessapaperia?(hintatietoisuudesta olen ylpeä) Ei ainakaan puhtauden takia. Epäpuhtaus vessapaperiin käytettävillä alueilla suomalaisten keskuudessa on järjettömän suurta.

  Olemme kehittynyt maa mutta emme osaa pestä vessapaperi aluettammme. Pesetkö kainalosi käyttäen ainoastaan vessapaperia? Tuskinpa. Vessapaperi alueiden puhdistus tulee suorittaa luonnollisesti pesemällä vedelle ja mielellään käyttäen saippuaa. Paperilla säästöä laskeville tosin vesikin on hyvä alku.

  Viestin sisältö saattaa vaikuttaa asiattomalta mutta mikä vasta on asiatonta on tarpeeton epähygieenisyys ja haiseminen p:ltä.

 5. Paljonko työ ja vapaa aikaa noiden hakemiseen,varastointiin ja kuljettamiseen käytetään?
  Vessapaperi.fi on hieno palvelu, jota käytän.Kaikki tulee kotiovelle. Ja suhteessa edullinen.

 6. Vessapaperiin sijoitettaessa sijoituksesta ei kerry tulevaisuudessa minkäänlaisia kassavirtoja, minkä vuoksi nykyhetkeen diskontattujen kassavirtojen arvo on nolla. Tällöin vessapaperin arvo sijoituspaperina on tasan nolla.

 7. Ajattelen aika pitkälle toisin: isot pakkaukset lisäävät helposti kulutusta. Viimeistä vessapaperirullaa käyttää säästeliäämmin 😉

  Rahan ja säilytystilan kustannuksista jo mainittiinkin.

  Ruoan osalta pilaantuminenkin on riski, parempi suunnitella etukäteen ruokalista kuin hamstrata ilman suunnitelmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.