Oma pullo mukaan lentokoneeseen

Pepsipullo
Pepsipullo

Lentokoneiden ilma on hyvin kuivaa ja tästä johtuen kehosta haihtuu lentokoneessa ollessa paljon nestettä. Lääkärit suosittelevat, että jokaista lentokoneessa vietettyä tuntia kohden pitäisi juoda iso lasillinen (0,25 litraa) nestettä, mieluiten vettä. Kahden tunnin lennolle pitäisi siis varata puoli litraa juotavaa.

Nykyään edes suurten lentoyhtiöiden lennoilla ei kuitenkaan ole tarjoilua lyhyemmillä lennoilla. Halpalentoyhtiöillä lentäessä jopa vedestä joutuu maksamaan. Ryanairilla lentäessä puolen litran vesipullo maksaa kolme euroa.

Helppo ratkaisu olisi tietenkin tuoda koneeseen oma vesipullo. Täysinäisiä vesipulloja ei kuitenkaan saa tuoda läpi turvatarkastuksesta jatkuvasti kiristyvien terrorisminvastaisten rajoitusten vuoksi.

Mikään ei kuitenkaan estä tuomasta turvatarkastuksesta läpi tyhjää pulloa ja täyttämästä sitä vessassa kraanavedellä turvatarkastuksen toisella puolella. Omien kokemuksien perusteella ainakaan Euroopassa tässä ei ole ollut mitään ongelmaa.

Pari vinkkiä:

 • Käytä omaa harkintaasi. Jos lentokentän turvatarkastus on sitä mieltä, että tyhjääkään vesipulloa ei saa viedä läpi turvatarkastuksesta, usko heitä.
 • Varmistu, että kraanavesi on juomakelpoista.
 • Monilla lentokentillä on automaattihanat, joista tulee vain lämmintä vettä. Invavessoissa on kuitenkin yleensä hanat, joista tulevan veden lämpötilaa voi säätää.
 • Käytä pulloa, jonka korkki menee tiiviisti kiinni. Paine vaihtelee lennon aikana voimakkaasti ja ns. sporttikorkit eivät välttämättä pysy lentokoneessa kiinni.

Oman vesipullon kantaminen mukana myös muulloin on näppärä tapa säästää rahaa. Pari euroa virvoitusjuomiin joka päivä tekee kuitenkin vuodessa lähemmäs 500 euroa.

3 kommenttia

 1. Tämä on tosi outo vinkki joka toistuu sivuillasi usein. Missä lentoyhtiössä puuttuu turvatarkastus ja puolenlitran nestepullojen vieminen matkustamoon on mahdollista? Vai onko tämä vinkki niille jotka lentävät yksityiskoneella?

 2. Hanna: Käytän tätä vinkkiä joka kerta, kun lennän lentokoneella. Vinkki on toiminut todistetusti niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin.

  Mikäli et halua viedä omaa pulloa turvatarkastuksen läpi tai kraanavesi ei ole juomakelpoista, voit tietenkin ostaa turvatarkastuksent toiselta puolelta pullon vettä. Yleensä se tulee tällöinkin halvemmaksi.

  Esimerkiksi Lontoosta Helsinkiin lentäessäni säästin tällä vinkillä 2,65 puntaa.

 3. Hanna: Jos vielä tarkennan, turvatarkastuksen läpi ei saa viedä täysiä astioita.

  Ideana on siis viedä turvatarkastuksen läpi tyhjä pullo, jonka täytät turvatarkastuksen toisella puolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.