Hullut Päivät – 10 vinkkiä onnistuneisiin ostoksiin

Ensimmäiset Hullut Päivät (Kuva: Stockmann)
Ensimmäiset Hullut Päivät (Kuva: Stockmann)

Siirry Hullujen Päivien tarjouksiin tästä:
https://www.tarkkamarkka.com/ulos/hullutpaivat *

Hullut Päivät alkavat tänä aamuna. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa, Helsingin katukuva tulee täyttymään loppuviikon ajan keltaisia muovikasseja kantavista ihmisistä. Hullujen Päivien lentoliput keräävät jonottajia varmaankin jo edellisenä iltana.

Olen aiempina vuosina tutkinut pariin otteeseen, että ovatko Hullujen Päivien lennot ja muut hinnat oikeasti niin halpoja.

Aiemmat juttuni ovat keränneet paljon kommentteja lukijoilta siitä, mitä ja miten Hulluilta Päiviltä kannattaa ostaa. Koostin niistä ja omista kokemuksistani nämä 10 vinkkiä Hulluille Päiville:

1. Tee ostoslista

Hullujen Päivien ja hullujen heräteostosten välille voi melkein vetää yhtäsuuruusmerkit. Päätä jo kotona kuvastosta, että mitä tuotteita haluat ostaa ja tee itsellesi ostoslista. Jos haluamasi tuote on myyty loppuun, älä korvaa sitä jollakin toisella.

2. Vertaile hintoja

Vaikka Hullujen Päivien hinnat ovat yleensä olleet oikeasti halpoja, ei hintavertailusta ole koskaan haittaa. Parhaimmat suomalaiset elektroniikan hintavertailusivut ovat:

AfterDawnin tuotevertailusta löytyvät myös asiantuntevien harrastajien arviot kyseisestä tuotteesta sekä vinkkejä vaihtoehtoisiksi tuotteiksi. AfterDawnista hintavertailussa on mukana myös Hintaseurannasta uupuva Verkkokauppa.com.

3. Muista ulkomaiset verkkokaupat

Kiitos Euroopan Unionin, suomalaiset kuluttajat voivat tilata varsin turvallisin mielin ja tullivapaasti kodinkoneita ja elektroniikkaa myös muualta EU:n alueelta. Esimerkiksi HD-television voi saada halvemmalla Saksasta tilaamalle. Katso esimerkiksi nämä sivustot:

4. Varo vanhentuneita malleja

Jotkut Stockmannin Hullujen Päivien tuotteista ovat maahantuojien poistoeriä ja jo myynnistä poistuneita malleja. Mikäli et löydä tuotetietoja hintavertailusivustoilta, voi kysymyksessä olla vanhentunut malli.

5. Katso, että vertailet oikeaa tuotetta

Pieni ero tuotteen tuotekoodissa voi merkitä isoa eroa tuotteen ominaisuuksissa. Erityisesti viihde-elektroniikkatuotteissa yhden kirjaimen ero voi merkitä täysin eri tuotetta. Joissakin tapauksissa taas tuotteiden tuotekoodi pysyy samana, mutta tuotteen sisuskalut ovat erilaiset. Tämä pätee erityisesti kannettaviin tietokoneisiin.

6. Lentolippuja ei voi muuttaa

Hullujen Päivien lentolippuja ei voi muuttaa eikä niitä voi palauttaa. Matkavakuutuksesi voi kuitenkin korvata peruuntuneen matkan jos et pääse matkaan esimerkiksi sairastumisen vuoksi. Joiltakin yhtiöiltä saa myös peruutusturvaa, joka korvaa matkan hinnan myös siinä tapauksessa, että vain päätät, että et haluakaan matkalle. Peruutusturva pitää kuitenkin yleensä ostaa lipun oston yhteydessä tai sellaisen tulee olla voimassa ennen lipun ostoa.

7. Muista halpalentoyhtiöt

Hullujen Päivien lentokohteisiin voi päästä halvemmalla halpalentoyhtiöllä. Halpalentoyhtiöiden hintatietoja ei kuitenkaan yleensä löydy Internetin hintavertailusivustoilta.

Voit etsiä halvempia lentoja esimerkiksi näiltä sivuilta:

 • Top 10 lentotarjoukset *. Supersaverin lista parhaista lentohinnoista juuri nyt.
 • Flyhi *. Jopa 30 euroa halvemmat lentoliput samoille lennoille.
 • Travelstart *. Hintavertailu, jossa mukana myös halpalentoyhtiöitä.
 • Ryanair. Halpoja lentoja Tampereelta.
 • Norwegian. Halpoja lentoja Helsingistä.

8. Äkkilähdöt ovat aina vaihtoehto

Mikäli haluat vain jonnekin matkalle nopeasti, ovat matkatoimistojen äkkilähdöt hyvä vaihtoehto.

9. Älä osta velaksi

Jos sinulla ei ole varaa ostaa jotakin käteisellä, älä osta sitä ollenkaan. Luottokortilla tai rahoituksella alennusmyynneistä ostaminen on hölmöläisen hommaa.

10. Hullut Päivät on suosittu hyvästä syystä

Vaikka saman taulutelevision voikin löytää Saksasta halvemmalla, on Stockmannilta ostamisessa puolensa. Mikäli tuotteiden kanssa tulee jotakin ongelmia, hoituvat takuuasiat ja palautukset Stockmannilla todella kätevästi. Hulluilta Päiviltä ostetut laitteet toimivat varmasti Suomessa, niiden mukana saa suomalaiset käyttöohjeet ja niiden käyttö on turvallista. Ja vaikka Hullujen Päivien lennot eivät ole välttämättä kaikkein halvimpia, ne ovat kuitenkin Finnairin suoria lentoja.

Tiedot Hullujen Päivien lennoista, Hullut Päivät -kuvasto ja yllätystuotteet löytyvät Hullujen Päivien kotisivuilta *.

Mikä on mielestäsi näiden Hullujen Päivien paras tarjous? Oletko löytänyt jonkun Hullujen Päivien tarjouksen halvemmalla muualta? Aiotko mennä Hulluille Päiville tänä vuonna?

6 kommenttia

 1. Erittäin hyvä kirjoitus!

  Sanat halpa ja tarjous tekevät suomalaisista hulluja. Jos jollekin tavaralle ei ole tarvetta niin on täysin yhdentekevää onko se halpa vai kallis.

  Ostoslistassa maininta korvaavan tuotteen ostamatta jättämisestä on nerokas.

  t. Minimalisti

 2. Omia huomioitani.

  1.Ostoslista todellakin on kaiken a ja o.
  Koska kaikkea kamaa ei ole kuvastossa ja monet tararoista loppuvat, olen saattanut laittaa ylös esim. jakkupuku töihin, hinta alle 200e, ripsiväri, hinta alle 10e. Tietyissä jutuissa toki spefisti mitä olen hakemassa.

  2.Kaikki ei ole halpaa
  Huomaa, että kaikki kamat eivät ole mitenkään erityisen halpoja. Esim. tänä vuonna kuvastossa on Tigin jättikokoiset shampoo/hoitoainepullot yhteishintaan jolla niitä saa jatkuvast Hairstoresta. Sama pätee myös halvempaan kosmetiikkaan, esim. Lumeneen.

  3.Osta vain asioita joita tarvit/ostaisit normaalisti/kalliimmallakin.
  Tänä vuonna hain esim. eilen yhden vaatemerkin toppeja 3kpl, koska ne olivat oikeasti edullisia ja käytän jo olemassa olevia joka päivä jos vain ovat puhtaana. Lisäks löysin joululahjaksi anopille kalliihkon huivin edullisesti ja äidilleni hänen lempparihajuvettään myöskin edukkaasti. Ko. kamat olisin tod.näk. ostanut joka tapauksessa myöhemmin tänä vuonna. Lisäksi, vaikka 500 euron puvun saisi satasella, mutta se ei istu, et tule sitä käyttämään kuitenkaan!

  4.Jos hullut päivät saa sinusta yliotteen ja on ”pakko” ostaa jotain, osta vaikka kimppu kukkia ja tai kipaise herkun puolelle.
  Et ainakaan kanna kotiisi mitään pysyvää rojua. Kukat ovat kauniita ja tuovat hyvää fiilistä. Ruokapuolella on todella edukkaasti asioita ja ruokaa jokainen ostaa joka tapauksessa. Esim. jauheliha oli jonain vuonna halpaa ja hamstrasin sitä pakkaseen. Tämä toki vaatii sen, että tietää mitä kamat normaalisti maksaa.

 3. Paras tapa säästää on välttää koko Stockmannia Hullujen Päivien aikana. Itse luin vain kotona esitettä ja tein mielikuvaostoksia, ja totesin etten oikeasti tarvitse niistä mitään! Esim. viime vuonna hain sieltä vain jotakin pientä, kuten muka halpoja deodorantteja, jotka sitten olivat Anttilassa vielä halvempia, niin että se siitä säästämisestä.

 4. Kävin Oulun Hulluilla Päivillä naapurini kanssa, joka sanoi, että Stockalla 29,90e maksanut Muumi-pussilakanasetti on Kärkkäisellä jatkuvasti 15,90e. Eli jos hän muisti Kärkkäisen hinnan oikein, niin taas tuli todistettua, että hintavertailu kannattaa.. Mutta toki Hulluilla Päivillä edullisiakin hintoja on, täytyy vaan olla hintatietoinen. :o) Tänä vuonna ostin itse muutamia asioita harkitusti, ja olen oikein tyytyväinen. Parhaana ostoksena pidän merinovillaista settiä iso kaulaliina, pipo & hanskat, yhteensä n.22e. Tässä asiassa en ollut hintatietoinen, vain aavistus siitä, että tämä Ehkä on edullista, mutta väri oli kaunis ja sopii talvitakkiini, ja materiaalina kaipaamani villa. En malta odottaa pakkaskelejä! :o)

 5. Jep,tuli käytyä, joululahjat tuli ostettua, hyvää ruokaa viikonlopuksi ja pakkaseen helposti kokattava…
  Lapsille tarpeellista kampetta talveksi,2 Pentikin lyhtyä, samaa sarjaa jota meillä jo on ennestään.. .. suht.edullisia..
  Kirjakaupasta pokkareita todella halvalla…muita kirjoja pukinkonttiin..
  Onneksi hullut päivät on vaan kaksi kerta vuodessa…
  JA jos tulee jostakin katumapäälle, palautus on aina mahdollista..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.