Parhaat laskettelusukset

Salomon Daytona 24 -laskettelusukset
Salomon Daytona 24 -laskettelusukset

Tänä vuonna on Etelä-Suomessakin lunta tullut siihen malliin, että Suomessa taitaa olla tällä hetkellä kaikkien laskettelukeskusten likimain kaikki rinteet auki. Joulun välipäivien suuret alennusmyynnit alkavat huomenna ja varsinkin urheiluliikkeet täyttyvät uusia lumilautoja ja laskettelusuksia haluavista innokkaista. Vielä pitäisi kuitenkin tietää, että mitkä ovat tarjolla olevista vaihtoehdoista parhaat.

Apuun tulee Kuluttaja-lehti, joka raportoi numerossaan 7/2010 eri maiden kuluttajärjestöjen kansainvälisenä yhteistyönä tekemän laskettelusuksien vertailun tuloksista.

Tässä testissä olleet sukset ja niiden saamat yhteispistemäärät:

 1. Salomon Daytona 24 (4,5)
 2. Head i.Peak 78 (4,3)
 3. Atomic Vario D2 VF 73 (4,2)
 4. K2 A.M.P. Shockwave (4,2)
 5. Fischer Motive 76 Powerrail (4,2)
 6. Blizzard Mangum 7.& IQ (4,2)
 7. Elan Waveflex 78 Fusion orange (4,2)
 8. Kneissl Black Star MC (4,1)
 9. Salomon XW Storm (4,1)
 10. Head i.Peak 74 (4,0)
 11. Nordica Fire Arrow 74 XBI CT (3,9)
 12. Stöckli Rotor 74 (3,8)
 13. Rossignol Zenith Z 76 Carbon (3,8)
 14. Dynastar Legend Sultan 80 (3,2)

Testivoittajaksi selviytyi siis Salomon Daytona 24. Kuluttaja-lehti huomauttaa, että erityisesti tämän suksen kohdalla hintojen vertailu kannattaa. Kyseisen suksen ohjevähittäishinta on 649 euroa, mutta esimerkiksi Suksikauppa.com myy kyseistä suksea hintaan 429 euroa siteiden kanssa.

Kannattaa kuitenkin huomata, että Kuluttaja-lehden testi ei ota mitään kantaa suksien soveltuvuudesta erilaisille laskijoille. Esimerkiksi testin voittanutta Salomon Daytona 24 -suksea luonnehditaan Suksikauppa.com:n sivuilla seuraavasti:

Korkean suorituskyvyn omaava erityisen vakaa carving-suksi, jossa on uskomattoman laaja sweet spot. Powerline-aktiivivaimennus takaa itsevarman laskun koko päiväksi. Eksperttilaskijoille, carving-rinteisiin, keskitiukkoihin käännöksiin.

Kysymyksessä ei siis ole ainakaan tuon kuvauksen perusteella mikään aloittelijoiden suksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.