Tarkan markan parhaat vuonna 2010

Tämä kuva oli vuonna 2010 useammankin lehtijutun kuvituksena
Tämä kuva oli vuonna 2010 useammankin lehtijutun kuvituksena

Vuosi 2011 0n alkanut ja minulla on nyt käsissäni tilastot Tarkan markan blogista vuodelta 2010. Aluksi joitakin yleisiä tilastoja vuodelta 2010:

 • Tarkan markan blogia kävi vuonna 2010 lukemassa 299 394 suomalaista
 • Tarkan markan blogia käytiin lukemassa 1 135 415 kertaa
 • Tarkan markan blogin vierailijoista 70 % ei ollut ennen käynyt blogissani

Tarkan markan suosituimmat jutut vuonna 2010 käsittelivät ilmaisia tuotenäytteitä ja CityDeal-palvelua. Pitkä, kuuma hellekesä näkyi blogissa siten, että kirjoittamani juttu kämpän viilentämisestä halvalla sai kesäkuukausien aikana lähes yhtä paljon lukijoita kuin muut jutut koko vuoden aikana. Kirjoitin vuonna 2010 paljon juttuja velkavaikeuksista ja niiden voittamisesta. Näistä jutuista tekemäni koontijuttu Eroon veloista kipusi Top 10 -listan kahdeksanneksi. Vuonna 2010 kirjoittamistani jutuista suosituimmat olivat:

 1. Ilmaisia Sanoma Magazines -lehtien näytenumeroita
 2. Kahdeksan eri laatulehteä ilmaiseksi
 3. CityDeal kokemuksia
 4. Hullut Päivät 2010 – halpaa vai ei?
 5. Halvin numerotiedustelu
 6. Kodin ja työpaikan väliset matkakulut
 7. Kämppä viileämmäksi ilman konkurssia
 8. Eroon veloista
 9. Vapaalippuja Rantasipi-kylpylöihin
 10. Pienennä nykyisiä laskujasi 1000 euron vinkeillä

Kuten yleensäkin, ilmaistarjoukset kestävät vain vähän aikaa ja vinkkien 1, 2 ja 9 ilmaistarjoukset ovat jo loppuneet. Jos ilmaistarjoukset kuitenkin kiinnostavat, tilaa ilmainen uutiskirjeeni, jossa kerron joka viikko uusimpien säästövinkkien lisäksi myös ilmaistarjouksista. Sanoinko jo, että se on ilmainen?

Tarkan markan uutiskirjeen suosio jatkoi vuoden aikana tasaista kasvuaan ja olen saanut lukijoilta uutiskirjeestä todella hyvää palautetta. Kiitos siitä. Viimeisimmällä, pari päivää sitten lähettämälläni uutiskirjeellä oli lukijoita jo 13 551 kappaletta! Uutiskirjeen parasta antia ovat lukijoiden lähettämät säästövinkit ja vinkit tarjouksista ja uusia vinkkejä otetaan jatkuvasti vastaan osoitteessa uutiskirje@tarkkamarkka.com.

Jos haluat tilata uutiskirjeen tai vinkata siitä kaverille, onnistuu se osoitteessa: https://www.tarkkamarkka.com/uutiskirje

Tarkkamarkka ei ole kuitenkaan pelkkä blogi vaan kerään ja kirjoitan vinkkejä myös tuonne pääsivuston puolelle. Vuonna 2010 suosituimmat aiheet pääsivuston puoella olivat:

 1. Pikavipit
 2. Halvat ulkomaanpuhelut
 3. Sähköyhtiöiden kilpailuttaminen
 4. Ilmaiset tekstiviestit
 5. Säästötilit

Erityisesti tuo sähköyhtiöiden kilpailuttamista käsittelevän jutun suosio lämmittää kaltaistani penninvenyttäjää suuresti. Kysymyksessä on kuitenkin yksi helpoimpia tapoja säästää rahaa, sähkö kun on sähköä riippumatta siitä minkä yhtiön logo laskussa komeilee.

Ps. Jos et ole sitä jo tehnyt, tilaa Tarkan markan ilmainen uutiskirje

Tältä näytti Tarkan markan vuosi 2010 tilastojen valossa. Mitkä olivat sinun mielestäsi blogin parhaita juttuja vuonna 2010? Mitä haluaisit nähdä enemmän vuonna 2011?

5 kommenttia

 1. Suuret kiitokset uutiskirjeestä, ja ilmaistarjouksista!
  Jatkahan samaan malliin, niin sivusto pyörii oikein hyvin =)

  hyvää uutta vuotta muuten.

 2. Kiitos vuodesta 2010 ja tsemppiä uuteen vuoteen!

  Komeista tilastoista minua on aina ihmetyttänyt kuinka kävijämäärät, lukukerrat ja uudet lukijat oikein mitataan ja tulkitaan?

  Itse luen sivuasi läppärillä, älypuhelimella ja tabletilla. Moni muukin varmaan lukee ainakin yhdellä tietokoneella ja älykännykällä, tai työ- ja kotikoneella. Eikö siis nettisivutilastoissa ole täysin mahdollista, että todellisuudessa uniikkeja kävijöitä on puolet tai kolmasosa ilmoitetusta, ääritilanteessa, ja käytännössä ehkä kaksi kolmasosaa.

  Oman lukutapani mukaan seuraavaan tilastoon tulisi joitain huomioita:

  ”Tarkan markan blogia kävi vuonna 2010 lukemassa 299 394 suomalaista
  Tarkan markan blogia käytiin lukemassa 1 135 415 kertaa
  Tarkan markan blogin vierailijoista 70 % ei ollut ennen käynyt blogissani”

  Saman ihmisen kolmella eri päätelaitteella lukeminen pudottaisi todellisen luvun lukemassa kävijöistä 100 000 suomalaiseen.
  Reilu miljoona kertaa viitannee sivulatauksiin, ja nehän pitäisivät edelleen paikkansa, vaikka sama lukija lukisin juttuja eri laitteilta.
  70 % ei ole ennen lukenut blogia -luku pienisi jossain määrin koska lukijoiden kahdella eri laitteella ensimmäisen kerran vierailuja ei enää tulkittaisikaan kahden uuden käyttäjän vierailuksi.

  Tarkoitukseni ei todellakaan ole vähätellä tilastojasi vaan yrittää ymmärtää miten nettitilastoja oikein tulkitaan. Kaltaisesi tarkka mies varmasti haluaa myös antaa mahdollisimman tarkkaa tietoa lukijoilleen sivuston tilastoista.

 3. Janne: Verkkosivustojen analytiikasta esitettäviin absoluuttiisiin lukuihin liittyy aina tiettyä harhaa.

  Verkkosivustojen analytiikassa tärkeää ei kuitenkaan ole se, että onko absoluuttinen luku oikein vaan se, että luku on vertailukelpoinen muihin sivustoihin ja se, että luku lasketaan toistuvasti samalla tavalla.

  Tämän aiheen syvempi käsittely menee liiaksi ohi tämän blogin aihepiiristä, mutta mikäli verkkosivustojen analytiikka kiinnostaa enemmän, on paras tietolähde Avinash Kaushikin blogi Occam’s Razor. Hyvä aloituspiste on esimerkiksi tämä artikkeli: http://www.kaushik.net/avinash/2006/05/excellent-analytics-tip2-segment-absolutely-everything.html Tuossa artikkelissa selitetään, miten absoluuttisen datan sijasta tulkitaan trendejä ja segmenttejä.

 4. Ok. Kirjoituksen aluksi kolmesataatuhatta suomalaista oli lihavoitu, enkä ainakaan itse heti osannut yhdistää, että todellisuudessa suomalaisia lukijoita on mahdollisesti merkittävästi vähemmän, mutta samaa merkintätapaa ja tulkintaa käytetään netissä joka paikassa muuallakin. Joka vuosi sitä oppii jotain uutta!

 5. Hienot sivut on ollut lukea jatka samaan malliin.
  Tuosta laskurista vielä, niin itse ainakin luen blogiasi kahdelta koneelta, joissa kummassakin vaihtuva IP-osoite. (tämäkin vääristänee lukua)
  Hyvät uudet vuodet kuitenkin ja kiitokset hyvästä blogista, sekä uutiskirjeestä.

  PS. Kissat kiittää myös! 🙂 (ilmaisista kissanruoista)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.