Uuden auton tinkivara USA:ssa

CarWoo-palvelu (Lähde: Techcrunch)
CarWoo-palvelu (Lähde: Techcrunch)

Lueskelin äsken erästä suosikkiblogiani, startup-yrityksistä raportoivaa TechCrunchia ja törmäsin säästäjän kannalta mielenkiintoiseen uutiseen. Olen nimittäin miettinyt paljon sitä, että paljonko autojen hinnoissa on tinkivaraa. Olen aiemmin arvioinut, että käytetyissä autoissa tinkivara voi olla jopa kymmeniä prosentteja.

Techcrunchin uusin juttu antaa tähän liittyen hieman uutta tietoa. Opin nimittäin äsken, että Yhdysvalloissa löytyy autonostajalle palvelu nimeltään CarWoo, jonka avulla amerikkalaiset kuluttajat voivat kilpailuttaa autoliikkeitä Internetin kautta. Kuluttajan pitää vain syöttää palveluun tiedot haluamastaan autosta ja tämän jälkeen palvelu alkaa automaattisesti kilpailuttaa autoliikkeitä.

Varsinainen namupala on kuitenkin CarWoon antama tieto, että palvelua käyttämällä kuluttajat ovat säästäneet auton listahinnasta keskimäärin 3763 dollaria eli 2888 euroa. Olettaen, että palvelun kautta ostettujen autojen keskihinta olisi niinkin korkea kuin 37 000 dollaria tarkoittaisi tämä sitä, että listahinnoissa olisi yli 10 % tinkivaraa. Tämä on melkoisen paljon ottaen huomioon sen, että Yhdysvalloissa autoliikkeiden välillä vallitsee varsin kova kilpailu.

Suomesta tällaista palvelua ei ainakaan vielä löydy. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että vaikka olisit ostamassa uutta autoa, voi auton hinta olla aivan eri saman liikkeen eri toimipisteissäkin. Muutamalla sähköpostilla voinee säästää Suomessakin jopa yli 1000 euroa autoa ostaessa.

Katso myös:

Oletko kilpailuttanut autoliikkeitä uutta autoa ostaessasi? Paljonko sait säästettyä?

7 kommenttia

  1. Kartanoonkin hankitaan mieluummin 40-50 vuotta vanhoja klassikoita 5 000 eurolla kuin uusia mitäänsanomattomuuksia 50 000 eurolla. Todistettavasti 1 500 markan hankintahinnalla + 1 000 euron huolto/korjauskuluilla on saatu kertaakaan tiellejättämätön menopeli 10 vuodeksi. Vaikka kulutus on 10 litraa per 100 kilometriä, koen silti säästäväni rahaa verrattuna lähes tuhat(!)kertaisesti (200 e vrt. 20 000 e) maksavaan uuteen samn kokoluokan autoon.

  2. Siis sata(!)kertaisesti. Pahoitteluni huonon matematiikkapään aiheuttamasta liioittelusta.

  3. Mieleeni heräsi ajatus siitä, että CarMoo.com:in kaltainen palvelu tuskinpa Suomessa kuitenkaan toimisi muuta kuin potentiaalisena ostajan ja myyjäliikkeen yhdistäjänä. Kuka oikeasti voisi ostaa auton pelkästään kuvien pohjalta, paitsi ilmeisesti jenkkiläiset?

  4. Suomessa tuskin päästään samoihin alennusprosentteihin.

    Perustelut
    – verojen osuus kokonaishinnasta on korkea. Veroista ei saa alennnusta.
    – suomessa on jo euroopan halvimmat verottomat autot
    – kilpailu ei toimi yhtä hyvin kuin USA:ssa

  5. Ystäväni kilpailutti Japanilaisen maailmanmerkin autoa hankkiessaan useita kauppiaita ympäri Suomea. Listahinnaltaan 36 t€ auto lähti alle 33 t€ hinnalla. Eli tässä tapauksessa tuo 10% oli aika lähelle tuo ns. tinkivara. Kokemukseni mukaan loppuvuodesta voi hyvällä tuurilla saada suuria alennuksia autojen hinnoista, jos myyvän autoliikkeen jokin myyntitavoite on muutamasta autosta kiinni.

  6. USA:ssa kohta 15 vuotta asuneena omat alennusprosenttini ovat olleet 8% – 22% välissä kun olen tehnyt 12 autokauppaa. Perheessä kolme autoa koska yksityisautoilu USA:ssa ei ole rikos kuten Suomessa.

    Marraskuun lopussa autot ovat halvimmillaan:

    1) Maahantuoja/valmistaja haluaa tyhjentää edellisen mallivuoden autot varastoista ja tarjoavat ”incentives” autoihin joita on liikaa varastossa. Yleensä nämä edut päättyvät joulukuuhun mennessä.
    2) Myyjäliikekin tyhjentää yleensä varastoaan vuoden loppuu mennessä ja tarjoaa maahantuojan/valmistajan etujen päälle oman pakettinsa.
    3) Progressiivisten komissioiden pohjalta toimiva myyjä haluaa pinota mahdollisimman suuren paketin kuun loppuun mennessä ja tinkii hieman ”omasta” katteestaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.