10 rahavinkkiä naisille

Pystymme siihen!
Pystymme siihen!

About.com-sivusto on koonnut kymmenen rahavinkkiä naisille. Osa näistä vinkeistä oli sen verran hyviä, että ajattelin jakaa nämä teillekin.

1. Älä luota siihen, että joku toinen huolehtii raha-asioistasi puolestasi

Eräs parhaita raha-asioita käsitteleviä faktoja, minkä olen lukenut on, että ”kukaan ei välitä rahoistasi kuten sinä”. Tämä ei voisi pitää paremmin paikkaansa. Älä siis luota siihen, että poikaystäväsi, miehesi tai jopa isäsi huolehtisi raha-asioistasi puolestasi. Opiskele itse säästämistä, raha-asioiden hallintaa ja sijoittamista.

2. Aseta itsellesi tavoitteita

Jos et ole asettanut tavoitteita, et voi myöskään ikinä saavuttaa niitä.

3. Älä palkitse itseäsi shoppailemalla

Monille naisille shoppailu on tapa hankkia itselle hyvä mieli. Tämä hyvä mieli on kuitenkin usein ohimenevää ja jälkeenpäin sinulla voi olla syyllinen olo. Pyri tekemään asioita, jotka saavat sinut tuntemaan itseni tärkeäksi ja tarve shoppailuunkin yleensä katoaa.

4. Käytä vähemmän rahaa mitä ansaitset

Säästämisessä ei ole kysymys mistään tämän hankalammasta.

5. Hanki hyvä koulutus

Mitä korkeammin koulutettu olet, sitä enemmän todennäköisesti ansaitset (palkkatöissä). Mikään ei tietenkään estä sinua ryhtymästä yrittäjäksikään.

6. Rakenna vararahasto

Ilman vararahastoa työpaikan menetys tai yllättävä menoerä voi pakottaa sinut ottamaan korkeakorkoisia lainoja. Luottokorttien, pikavippien ja kulutusluottojen avulla on helppo kaivaa itselleen kuoppa, josta on mahdotonta kivuta ylös.

7. Ota osaa taloutenne rahojen hoitoon

Selvitä, paljonko teillä on rahaa, mihin rahanne kuluvat ja miten ylimääräiset rahanne on sijoitettu. Ole kuitenkin diplomaattinen. Me miehet olemme ”hieman” herkkiä näiden asioiden suhteen.

8. Älä ota vastuuta kumppanisi tai puolisosi veloista

Pidä huoli, että teillä ei kummallakaan ole velkaa kun menette naimisiin tai tee avioehto. Avioehdot eivät ole vain rikkaita varten eikä vain miesten suojaksi. Mikäli poikaystäväsi lainaa sinulta jatkuvasti rahaa tai pyytää sinua takaamaan lainansa, ole varovainen.

9. Älä pelkää sijoittamista

Sijoittaminen on loppujen lopuksi varsin yksinkertaista ja tutkimukset ovat osoittaneet, että naiset  saavat yleensä sijoituksilleen miehiä parempaa tuottoa. Tämä johtuu siitä, että naiset hyväksyvät helpommin sen, että he saavat ”vain” keskimääräisen tuoton rahoilleen eivätkä naiset yleensä yritä väkisin ”voittaa markkinoita”.

10. Opi virheistäsi…

…äläkä anna niiden masentaa itseäsi.

Tässäpä nämä vinkit. Olen tietenkin itse vain mies, joten en ehkä ole paras henkilö näitä vinkkejä jakamaan. Puolustaudun kuitenkin sillä, että nämä alkuperäiset vinkit on kirjoittanut nainen.

Saa kommentoida!

Katso myös:

9 kommenttia

  1. Missä hullujen päivien analysointi viipyy? Kaksi päivää jo mennyt näistä päivistä, ja edellisinä vuosina ollut kai suosituin artikkeli? Itse en ole noihin päiviin menossa, mutta avaa varmasti monen kohdalla silmät.

    1. Tämän vuotinen ”hullut päivät” olivat PETTYMYS minulle ja eivät sopineet oikein Stockan tyyliin….Naisihmisille ei juuri ollut muuta kuin pengottavaa koreista tai kasoista sekalaista trikoota joissa muoto ja malli olivat sellaiset että mitenpäinhän ne keholleen sommittelisi. Kuin olisi ollut jossain halpahallin markkinoilla! Eipä keltaisia kassejakaan heilunut kaduilla siihen malliin kuin aikaisempina vuosina.

  2. Joo me naiset ollaan idiootteja, joiden pikkuaivoille tällaiset raha-asiat ovat kovin hankalia… ;).

  3. Juuh.. sama pisti minunkin silmään. Nykyäänhän miehen siivellä eläminen onnistuukin varsin helposti…– (NOT) Hyvä vinkki sen sijaan oli tuo palkitsemisen välttäminen shoppaamalla… Mutta mitä tilalle? Syöminen iloon ja suruun on sekin iso nou nou.. 😉

  4. Huvittavan perinteikäs näkökulma miehen ja naisen rooleihin, kun tässä(kin) taloudessa nainen hoitelee enemmän raha-asioita. Mutta kieltämättä tuo shoppailu-kohta taisi hieman osua… Sitä on tullutkin mietittyä. 😉

  5. Oon lukenut tätä blogia suurella mielenkiinnolla, mutta nyt kyllä vähän petyin postauksen tasoon. Ikään kuin lähtökohta olisi se, että naiset eivät ymmärrä raha-asioista mitään. Miltä kuulostaisi toisin päin kirjoitettu teksti: ”mies, älä oleta, että äitisi tai vaimosi hoitaa raha-asiasi”, ”mies, hanki hyvä koulutus, ettet joudu elämään muiden siivellä”, ”mies, ota osaa taloutenne hoitoon äläkä anna vaimon tehdä kaikkea puolestasi”. 😛

    1. Mä luulen, että tässä on kysymys osittain tällaisesta ”epämiellyttävästä totuudesta”. Ehkä näin ei saisi olla, mutta on silti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.