Halvempia verkko-ostoksia ostohyvityksen avulla

Ostohyvityksen etusivu
Ostohyvityksen etusivu

Ostohyvityssivustot ovat sivustoja, jotka maksavat sinulle osan käyttämästäsi rahasummasta takaisin kun klikkaat niiden kautta verkkokauppiaiden ja palveluntarjoajien sivuille jotakin ostaessasi. Voit säästää vuodessa satoja euroja käyttämällä ostohyvityssivustoja. Avasimme muutaman kaverini kanssa tällaisen sivuston osoitteeseen http://www.ostohyvitys.fi.

Englanniksi ostohyvityssivustoja kutsutaan nimellä cashback website. Pelkästään Yhdysvalloissa toimii kymmeniä ostohyvityssivustoja ja monissa amerikkalaisissa säästövinkeissä ja taloudenhallinnan kirjoissa mainitaankin ostohyvityssivustot eräänä hyvänä säästökeinona verkko-ostoksia tehdessä. Törmäsin ostohyvityssivustoihin ensimmäisen kerran juurikin jotakin amerikkalaista säästämisopasta lukiessani. Suomesta tällaisia palveluita ei kuitenkaan ole ollut oikeastaan tarjolla.

Idea vaikutti kuitenkin mielenkiintoiselta, joten aloin pari vuotta sitten harkita tällaisen sivuston perustamista Suomeen. Aluksi vain leikittelin ajatuksella, mutta erinäisten vaiheiden ja yhden Piilaakson matkan jälkeen sain pystyyn beta-version ostohyvityssivustosta, jota kutsuin Superbonukseksi.

Superbonus saa nyt kuitenkin väistyä, sillä olen sen oppien perusteella ja yhteistyössä muutaman erinomaisen lahjakkaan ja taitavan kaverin kanssa käyttänyt viimeiset pari kuukautta elämästäni täysin uuden ja omasta mielestäni äärettömän monta kertaa paremman ostohyvityssivuston rakentamiseen.

Tässä on myös syy siihen, miksi Tarkan markan uutiskirjeiden ja blogipostausteni tahti on ollut tavallista vaisumpi varsinkin viimeisen kuukauden aikana.

Tämän uuden sivuston nimi on ytimekkäästi Ostohyvitys. Avasimme tuon palvelun kaiken kansan nähtäväksi reilu viikko sitten. Sivuston ulkoasua trimmataan edelleen koko aika (niin kuin tapana on), mutta tärkeintä on, että tärkein osuus sivustosta eli asiakaspalvelu ja tekniikka on nyt testattu moneen kertaan ja toimii sanalla sanoen erinomaisesti.

Palvelussa on mukana tällä hetkellä reilut 300 verkkokauppaa. Homma toimii siis niin, että kirjautumalla Ostohyvitykseen ja siirtymällä kauppiaan sivuille Ostohyvityksen kautta, voit saada rahaa takaisin verkko-ostoksista. Verkkokaupoissa tämän ”bonuksen” suuruus on tyypillisesti 3 – 5 % ostoskorin arvosta. Kun ostohyvitystilillesi on kertynyt tilitysrajan verran rahaa, lähetämme rahat käyttäjän pyynnöstä heidän pankkitileille.

Ostohyvityssivustot ovat siis toimintaperiaatteeltaan hyvin samanlaisia kuin kauppojen bonus- ja plussakortitkin.

Erotuksena bonuskortteihin, ostohyvitystä voi kuitenkin saada myös käyttäjille ilmaisista, mutta verkkokauppiaille arvokkaista operaatioista kuten esimerkiksi uutiskirjeen tilaamisesta tai palveluun rekisteröitymisestä. Lisäksi erityisesti kuukausimaksullisten palveluiden tilaamisesta saatavan ostohyvityksen määrä voi olla jopa kymmeniä euroja.

Ostohyvityksen kautta saa alennusta tällä hetkellä esimerkiksi seuraavista verkkokaupoista ja palveluista:

 • Hotels.com
 • Supersaver
 • Diners Club
 • Scandic Hotels
 • Yves Rocher
 • Erätukku
 • Groupon

Jos rahan säästäminen verkko-ostoksissa tällä metodilla kiinnostaa, käykää liittymässä palveluun ja vinkatkaa vaikka kavereillekin. Ostohyvitykseen liittyminen ja sen käyttäminen on täysin ilmaista.

Kirjoitan vielä kohta blogijutun, jossa kerron muutaman vinkin ostohyvityssivustojen käyttämisestä yleisesti.

11 kommenttia

 1. Kirjoitusvirhe löytyi UKK sivuilta:

  Heti kun verkkokauppa on hyväkynyt tilauksesi tapahtuma muuttuu arvioitavasta hyväksytyksi.
  ==> Heti kun verkkokauppa on hyväksynyt tilauksesi, tapahtuma muuttuu arvioitavasta hyväksytyksi.

 2. Kannattaako jatkossa jos virheitä löytyy laittaa s-postilla vai kommenttina tänne?

 3. Saako antaa ehdotuksen? Olisi aika hienoa, jos omat suosikkiverkkokaupat voisi tavallaan laittaa ”kirjanmerkkeihin” eli siis liittää omalle profiilisivulle, josta ne löytäisi sitten tarvittaessa nopeasti. 🙂

 4. Niina: Kuulostaa fiksulta, varsinkin kun noita kauppoja tosiaan tuolla piisaa. Katsotaan saadaanko tuollainen tehtyä.

 5. Ilmaista lounasta ei ole ja mietinkin, että miten tämä voi muka kannattaa? Jos saan 1000€ ostosta 5% niin sehän on 50€. Sinunhan pitää siis saada vähintään 51€ itsellesi, ettet jää tappiolle. Minua vähän epäilyttää tämä. Jos kiskaisen 10.000€ remppatarvikkeet tuolta niin tuskin saan 500€ vaikka luvattaisiin 5%

  Mikä juju tässä on? Nigerialaiskirjekkin tuntuu uskottavammalta vaikken siihenkään langennut.

 6. Apina: Idea on aivan sama kuin reaalimaailmankin bonuskorteissa. Kaupat maksavat meille, jotta tuomme heille uusia, uskollisia asiakkaita. Kauppiaille tämä on loppujen lopuksi varsin halpa ja tehokas markkinointikanava. Esimerkiksi teleoperaattoreille uuden asiakkaan hankkiminen maksaa Suomessa noin 250 euroa.

  Kuten tuossa jutussa kerroin, tämä on maailmalla ja erityisesti Iso-Britanniassa jo aivan arkipäivää. Siellä vastaavat sivustot ovat toimineet menestyneesti jo useita vuosia. Hämmentävää on oikeastaan vain se, että näitä ei ole tullut Suomeen aiemmin.

  Kannattaa lukea myös tuo juttuni, jossa kerron vinkkejä näiden sivustojen käyttöön: https://www.tarkkamarkka.com/blogi/2011/06/viisi-vinkkia-ostohyvityssivustojen-kayttoon/

  Tärkein asia on oikeastaan se, että maksamme ostohyvityksen asiakkaalle vasta kun olemme saaneet maksun kauppiaalta. Tätä kannattaa pitää siis kivana bonuksena ja lisänä ostoksen päälle. Mitään tämän meidän palvelun käyttämisessä ei menetäkään.

 7. Apina: Mitä tulee remppatarvikkeisiin, ainoa remppatarvikkeita myyvä mukana oleva kauppa taitaa olla tällä hetkellä Taloon.com. Yli 2000 euron tilauksesta bonus on kiinteä 10 euroa.

 8. Pitänee rekisteröityä. Pitäähän taloon hommata huonekalutkin ja tuolla löytyi kauppa siihenkin. Mitäänhän tässä ei menetä, mutten usko edelleenkään saavani euron euroa. Ilmoitan kyllä heti, jos sieltä edes euro tulee. Tietokone on siis mitä ajattelin kokeilla tuota kautta näin aluksi. Kiitos etukäteen. Pitänee vaan katsoa onko kumpi keino halvempi. Ettei vaan käy kuten kaupanetukorteissa joissa maksat jo hinnassa bonukset. Toisaalta rekisteröinti on ilmainen toisin kuin etukorteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.