Viisi vinkkiä ostohyvityssivustojen käyttöön

Ensimmäinen sääntö: Ajattele ostohyvitys bonuksena
Ensimmäinen sääntö: Ajattele ostohyvitys bonuksena

Kerroin edellisessä jutussani, että olen ollut mukana perustamassa Suomeen uutta ostohyvityssivustoa, joka löytyy osoitteesta http://www.ostohyvitys.fi. Vaikka ostohyvityssivustot ovat Suomessa varsin uusi juttu, ovat ne maailmalla olleet verkko-ostamisen arkipäivää jo useita vuosia.  Oikein käytettynä ostohyvityssivustojen avulla voi säästää jopa satoja euroja vuodessa.

Tässä joitakin vinkkejä ostohyvityssivustojen käyttöön Moneysavingexpert.com-sivuston ostohyvityssivustoja koskevaa vinkkilistaa mukaillen:

1. Ajattele ostohyvitystä vain bonuksena

Ostohyvityssivustot maksavat rahaa käyttäjille vasta kun ostohyvityssivustot ovat saaneet rahansa kauppiailta. Jos kauppias ei maksa rahojaan ostohyvityssivustolle, ei ostohyvityssivustokaan voi tilittää rahoja käyttäjille. Lisäksi teknisistä syistä johtuen tieto ostohyvityksestä ei aina liiku oikein eri järjestelmien välillä. Ostohyvityssivustoja käytettäessä täytyy erityisesti pitää huoli siitä, että selaimesi hyväksyy ja tallettaa keksit ja että Javascript on selaimessa päällä.

2. Ostohyvitys ei ole sinun kunnes se on pankkitililläsi

Erityisesti Briteissä on syntynyt monia pieniä ostohyvityssivustoja, jotka ovat menneet nurin. Syynä tähän on ollut esimerkiksi se, että sivustot ovat maksaneet käyttäjille rahaa ennen niiden saamista kauppiailta sekä käyttäjien väärinkäytökset ja jopa sivustojen hakkeroinnit. Myös Suomesta löytyy hieman vastaava tapaus.

3. Älä säilö rahojasi ostohyvityssivustoilla

Ostohyvityssivusto ei ole pankki, joten siellä ei kannata säilöä rahoja vaan pyytää niiden tilittämistä heti tilitysrajan täytyttyä.

4. Keskity löytämään halvin tarjous. Älä valitse ostopaikkaasi ostohyvityksen perusteella

Tämä vinkki pätee kaikkiin bonuksiin. Bonuksen saaminen ei tarkoita sitä, että hintavertailu kannattaa jättää tekemättä.

5. Harkitse selaimesi evästeiden tyhjentämistä ennen ostohyvityssivustolle menemistä

Moneysavingexpert.com-sivusto suosittelee selaimen evästeiden eli keksien tyhjentämistä ennen ostohyvityssivustolle menemistä. Ostohyvityssivustojen toiminta perustuu teknisesti selaimen kekseihin. Klikatessasi kauppiaan sivulle ostohyvityssivuston kautta, selaimesi muistiin asetetaan eväste. Maksettuasi tuotteet verkkokaupassa, verkkokauppa tarkistaa, että löytyykö selaimestasi ostohyvityssivuston asettama eväste. Jos eväste löytyy, lähettää kauppias komission ostoksestasi ostohyvityssivustolle, joka maksaa siitä edelleen komission sinulle.

Monet hintavertailu- ja alennuskoodisivustot kuitenkin yliajavat ostohyvityssivustojen evästeet selaimestasi. Pääsääntö tässä on, että ”viimeinen keksi voittaa”. Jos siis haluat ostohyvitystä, siirry verkkokaupan sivuille ostohyvityssivuston linkistä äläkä vieraile muilla sivuilla ennen kuin olet tehnyt ja maksanut ostoksesi.

Tässä nämä vinkit, toivottavasti näistä on apua.

Ostohyvityssivustoja Suomessa ja maailmalla:

Yksi kommentti

  1. Ja taas kuluttajat häviävät tällaisen täysin älyvapaan idean takia. Ei sieltä Amerikasta pitäisi ihan kaikkea tänne tuoda.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.