Yksi välitavoite saavutettu

Rahatilanne kesäkuun lopussa 2011
Rahatilanne kesäkuun lopussa 2011

Kerroin vuoden alussa sopivan säästötavoitteen asettamisesta jutellessani, että asetin viime kesän lopulla säästötavoitteekseni saada kasaan 220 000 euroa vuoden 2013 loppuun mennessä. Tämä säästötavoite juontaa juurensa Dave Ramseyn innoittamaan asunto käteisellä -projektiini.

Vaikka projektini kesto ei ole mikään pitkä, huomasin tuossa alkuvuodesta, että projektini tarvitsee jonkinlaisia välitavoitteita. Asetin yhdeksi välitavoitteeksi itselleni 100 000 euron käteisvarallisuuden keräämisen kesäkuun loppuun mennessä.

Käytännössä tässä kävi kuin makkaraa tehdessä. Prosessia ei halua nähdä kukaan, mutta lopputulos oli ihan ok. Minulla kävi nimittäin niin, että tuo 100 000 euroa meni rikki tismalleen kesäkuun viimeisenä päivänä kesäkuun palkan ja lomarahojen tultua käyttötililleni.

Tammikuun ensimmäisenä päivänä tileilläni oli rahaa yhteensä 82 296,02 euroa. Kolmaskymmenes kesäkuuta tilien saldojen yhteissumma taas oli tuo kuvan osoittama 102 994,35 euroa. Näiden erotus on 20 698,33 euroa. Minulla oli kuitenkin tammikuussa verovelkaa 10 789,12 euroa. Tämän velan huomioiden nettovarallisuuteni kasvoi tämän vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana 31 487,45 euroa eli 5247,91 euroa kuukaudessa.

Alkuperäisten laskelmieni mukaan asetin tavoitteekseni saada säästöön 131,21 euroa päivässä. Tällä hetkellä keskimääräinen säästämistahtini on ollut 141,96 euroa päivässä, joten olen hieman edellä tavoitteestani. Vaikka laskinkin ennakkoveroni mielestäni varsin hyvin kohdilleen vuoden alussa, nykyisessä karttumistahdissa on kuitenkin jonkinlainen ennakkoverotuksen ja todellisen verotuksen eroista johtuva virhemarginaali.

Heinäkuun projektina on oikeastaan uuden välitavoitteen kehittäminen sekä jonkinlaisen suunnitelman tekeminen siitä, miten tämä onnistuisi käytännössä. Lisäksi minun pitäisi ehkä hieman pohtia sitäkin, että olisiko aika siirtää osa näistä rahoista johonkin tuottavampaan paikkaan käyttöä odottamaan kuin Osuuspankin tileille.

7 kommenttia

 1. Tämä sivusi sai minut hieman toista vuotta sitten miettimään ”rahan sivuun laittamista” ja hajauttamaan eri tileille. Vaikka säästöni ovatkin olleet pieniä ja nälkä kasvoi syödessä sain töissä ollessani säästettyä aivan omialtaisen summan rahaa ja myöskin isännän innostumaan säästämään yhteiselle tilillemme. Vararahasto todellakin tuli tarpeen kevät-talvella, kun loukkasin itseni töissä ja olen joutunut kulkemaan yksityisillä lääkäreillä sekä lääkkeet ovat maksaneet omaisuuden. Loukkaantumisen myötä olen joutunut olemaan todella pitkään sairaslomalla ja nyt odottelenkin leikkausaikaa syksymmälle, menetimpä työpaikkanikin tästä johtuen. Ilman vararahastoa en olisi pystynyt pitämään pitämään yllä entistä elintasoani enkä kattamaan lääkärikuluja sekä myöskään emme olisi pystyneet hankkimaan hajonneiden kodinkoneiden tilalle uusia. Kiitoksia inspiraatiosta. 🙂

 2. Ikäviä juttuja. Näillä on tapana vielä kasaantua, kuten sinullekin on käynyt.

  Mukava kuitenkin kuulla, että jutuistani ja vararahastosta on ollut apua 🙂

 3. Hyvä jos saan pienistä tuloista säästettyä 141 euroa KUUKAUDESSA 🙂

 4. Mitähän hommia tämä kirjoittaja tekee? Jos voi laittaa sivuun yli 5000 euroa kuukaudessa? Oman asunnon ostin juuri, toki se kuuluu pankkitädille.. mutta joka tapaukses pystyin laittamaan sivuun ennen jotain 500 eur/kk kun säästin kämppää varten. Jätkä käärii vähä eri summia kun tavalliset tallaajat, onko tälläisiä pakko tääl leveillä?

 5. Tombee: Mietin jonkin aikaa, että julkaisenko tätä juttua ollenkaan. Jotkut vastaavien blogien pitäjäthän ovat lopettaneet bloginsa kirjoittamisen jopa kokonaan tietyssä vaiheessa.

  Kun aloitin tämän blogin kirjoittamisen, olin töissä eräässä paikallisessa puhelinyhtiössä tuote- ja palvelukehityksessä. Minut kuitenkin irtisanottiin kaksi päivää ennen joulua ja kahdeksan päivää ennen 30-vuotissyntymäpäivääni vuonna 2008.

  Puoleen vuoteen minulla ei ollut mitään tuloja, sillä ammattiliitollani oli vaikeuksia ansiosidonnaisten maksamisessa. Vuoden 2009 alkukeväästä nappasin itseäni niskasta kiinni ja aloin miettiä tapoja saada taas voita leivän päälle.

  Tällä hetkellä työskentelen hakukoneoptimointiteknikkona Pohjoismaiden suurimmassa digitoimistossa. Pyöritän lisäksi oman yritykseni kautta erilaisia verkkosivustoja, olen omistajan uudessa perustettavassa startup-yrityksessä ja lisäksi teen mahdollisuuksien mukaan muitakin Internetiin, ohjelmointiin ja markkinointiin liittyviä juttuja.

  Koko tämä matka siihen liittyvine mutkineen löytyy aika hyvin dokumentoituna tämän blogin arkistoista.

 6. Noihin pankkitileihin liittyen oletko jo tutkinut ASP-säästötilin mahdollisuuksia? Itse taidat olla sen verran vanha, ettei ole enää ajankohtaista, mutta vinkkinä lukijoille.

 7. A: Tuosta on kyselleet muutkin ja kaipa siitä pitäisi jotain sanoa, vaikka ei itseä enää kosketakaan.

  Lyhyesti kuitenkin, että kyllä, hyvä juttu ja kannattaa pistää tietenkin siihen pankkiin mistä saa parhaan lisäkoron (4 %). Ja lainaahan ei ole pakko ottaa samasta pankista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.