Hammasharjan vaihtopäät netistä

Braun Oral-B Sensitive vaihtopäät
Braun Oral-B Sensitive vaihtopäät

Olen niitä ihmisiä, jotka tykkäävät vertailla tuotteiden hintoja verkossa aina ulkomaisia verkkokauppoja myöden. Kirjojen, elokuvien, pyöräilytarvikkeiden ja vaatteiden tilaaminen verkosta onkin arkipäivää. Joskus kuitenkin hämmennyn itsekin siitä, mitä kaikkea netistä saakaan halvemmalla.

Ajattelin jakaa tällaisen esimerkin, joka on mielestäni kohtuullisen erikoinen. Hammashoitajani suosituksesta ja tyttöystäväni patistamana vaihdoin tavallisen hammasharjan vuoden alussa sähköhammasharjaan. En kuitenkaan oikein pitänyt noista Oral B -harjani tavallisista harjaksista, koska olin tottunut pehmeämpiin harjoihin. Yritin etsiä pehmeitä vaihtopäitä kaupoista, mutta en niitä oikein mistään löytänyt. No, nörtti kun olen niin kirjoitin haun Googleen.

Näitä löytyi jostakin Suomestakin, mutta ajattelin huvikseni kokeilla hakea näitä ulkomailta. Kuinka ollakaan, neljän kappaleen hammasharjan vaihtopääpakkaus löytyi Iso-Britannian Amazonista hintaan 7,91 puntaa. Lisäsin tuotteet ostoskoriin ja kotiin toimitettuna hinnaksi tuli 17,98 euroa.

Toimituksessa ei kestänyt kuin pari päivää ja niin vain oli, että sain neljä kappaletta sähköhammasharjan vaihtopäitä toimitettuna Iso-Britanniasta postilaatikkooni halvemmalla kuin mistään löytämästäni suomalaisesta kivijalka- tai verkkokaupassa.

Tämä sai minut miettimään, että näiden ”perinteisten” verkkokauppatuotteiden lisäksi tällaisia vastaavia tuotteita täytyy olla satoja, jotka saa verkkokaupasta halvemmalla.

Kysymys siis teille lukijoille:

Mitkä ovat erikoisimmat  tai arkipäiväisimmät tuotteet, mitä olette löytäneet verkkokaupasta perinteistä kauppaa halvemmalla?

38 kommenttia

 1. Arkipäiväisistä tuotteista arkipäiväisin: viisi pölypussia Miele-imuriin kotiin toimitettuna 9,90 € (finndust.com). Kaupasta ostettuna pussit maksavat 4-5 € kappaleelta, ja joka kaupasta niitä ei suinkaan löydy.

  Postimyyntipussin kaulus on pahvia, eikä muovia, kuten alkuperäispusseissa, mutta ihan hyvin tuntuu toimivan.

 2. Viivi: Ei linkki toiminut, mutta kolme noita vaihtopäitä näytti olevan 19,95 € NetAnttilassa.

 3. pjt: Pölypusseja olen miettinyt itsekin, samoin mustetta tulostimeen. Noita kovasti mainostetaan, mutta en ole itse uskaltanut kokeilla vielä tilaamista.

 4. Viivin laittamassa linkissä on 5 harjaa 19,95€. Tietenkin vielä postikulut tulee tuohon päälle.

 5. Oral-b, Vaihtoharjat eb17 4+1 indicato Tuolla nimellä Netanttilassa on 19,95e/5kpl.

  Mieleen imurin pusseja saa HongKongista n.6e/4kpl sisältää yhden suodattimen, josta voi leikata oikeaan kokoon (en muista, että oliko myös toinenkin suodatin). Myös muiden imurimerkkien pusseja 4-6e/pkt.

 6. En mitään kovin erikoista ole tilannut vuosikausiin, perinteisten kirjojen, levyjen ja leffojen lisäksi.

  Aikana ennen nettikauppoja tuli ehkä eksoottisin ostos: Joskus parikymmentä vuotta sitten tilasin Saksasta palikan, jolla pystyin liittämään Commodore 64:n printterin PC-tietokoneeseen. Sellaista ei saanut Suomesta ostettuakaan 🙂

 7. DealExtreme.com:sta 2 akkua sekä laturi kotiintoimitettuna 12.5e. Myös lamppu johon akut tilasin tuli ulkomailta. Englannista gearupeuropesta lamppu toimituskuluineen 45e. Lisäksi lähettivät sähköpostitse 2kpl 5 punnan refund-kuponkeja jotka pystyi lunastamaan täyttämällä asiakasarviotilomakkeen kahdella sivustolla.

 8. Erikoisin ehkä on kun ”joudúin” tilaamaan reilut 10v vanhaan lumilinkoon moottorin osia ameriikasta kun ei kotimaasta enää löytynyt kaikkia.
  Hinnat jenkeistä oli kuitenkin ehkä vain 1/4 suomen hinnoista, joten lähetyskuluineenkin tuli reilusti alle puolet Suomen hinnoista.
  Sammon visaelectronila maksoin ja parisen viikkoa taisi mennä ennenkuin tavarat oli kotona.

 9. Tilasin viime viikolla Ebay:sta (engl) 12 kpl Oral B vaihtoharjoja yhteishintaan 13 euroa kotiinkuljetettuna.

 10. Minä olen sitten ilmeisesti ainoa epäonnekas, joka on tilannut Mieleensä pölypusseja kahdestakin verkkokaupasta. Joista toinen juuri tuo mainittu finndust.com ja toinen dustclub.com – molemmissa tapauksissa kävi huomaamattani niin, että pölypussi irtosi pidikkeestään ja seuraava imurointikerta aloitettiin siivoamalla imuria.

  Suosittelen siis varovaisuuteen noiden netistä tilattavien pölypussien kanssa tai voi käydä niin, että pienestä säästöstä tulee iso lasku ja uuden imurin osto.

  Ja ennen kuin joku huomauttaa, niin kyllä pussit olivat juuri ne mitä pitikin ja kyllä, ne oli laitettu ehdottoman huolellisesti paikalleen. Jostain syystä vain tuo erilainen läppämateriaali ei pysy ainakaan meidän Mielessämme yhtä tiukasti kiinni kuin Mielen omat pussit.

 11. Siis mikä ihmisiä estelee? Meillä tilataan vaikka mitä Euroopan alueen nettikaupoista – vuodessa säästää satoja euroja. Muun maailman kauppojen kanssa en ala tullien vuoksi pelleilemään.

  Olemme tilanneet esim. vauvamme kesto- ja kertisvaipat sekä kosteuspyyhkeet murto-osalla siitä mitä niistä täällä riistetään. Ja kyseessä siis aivan samat tuotteet kuin mitä täällä myydään. Samoin kestovaippojen kuivaliinat yms ”lisäosat” on kaikki netistä hankittu. Myös nuo hammasharjojen vaihtopäät olen vuosia tilannut muualta.

  Mies hankkii kaikki harrastusvälineensä nettikaupoista ja säästää niissä aina satasia, ei kymppejä.

  Voin sanoa vuosien kokemuksella että melkein kaikkea kannattaa ostaa muualta kuin Suomesta jos tahtoo säästää.

  Älkää miettikö mitään erikoisuuksista/arkipäiväisistä vaan HINNASTA! Saatko sen mitä haet cittarista halvemmalla muualta.

 12. Minä löysin tämän jutun innoittamana Braunin 8+2 harjaspääpakkauksen vain 20 punnalla amazon.co.uk:sta.

  Jotain ”super shippingiä” oli tarjolla ja laitoin kaksi pakkausta tilaukseen. Siinä kun klikkailin tilausta eteenpäin, niin loppusummassa olikin lähetyskuluja lähes 40 euroa.

  Jätin tilaamatta. Idea on kuitenkin hyvä ja täytynee etsiä sellainen ostopaikka, jossa lähetyskulut ovat kohtuullisemmat.

  Kiitos vinkistä.

  1. oisit saanu noi kok.ilman lähkuluja jos oisit hoksannu laittaa tilauksessa täpän oikeeseen kohtaan. super delivery.

 13. Itse olen tilannut viime aikoina kaikki urheiluvarusteet ulkomaisista nettikaupoista. Esim. laadukkaat sulkapallot maksavat Suomessa yli 30 e/tusina, mutta netistä samat pallot kulkevat kotiovelle hintaan noin 20 e/tusina. En vaan ymmärrä miksi ulkomainen firma pystyy myymään ja toimittamaan tuohon hintaan kun täysin sama tuote maksaa yli 50 % enemmän Suomesta ostettuna. Sama suhde pätee myös käytännössä kaikissa muissakin urheiluvarusteissa, esim. juoksukengissä. Toki Suomestakin voi saada haluamansa kengät sopuhintaan jos sattuu oikeaan aikaan oikeaan paikkaan (eli silloin kun on tavarat puoleen hintaan) ja käy vielä niin hyvä tuuri, että sattuu olemaan oikeaa kokoa tarjolla. Netistä ostettuna tuo Suomen -50% hinta on voimassa käytännössä aina ja kokojakin on paremmin tarjolla.

 14. Tilasin netistä palikan, jota ei muuten löytynyt kuin 1 maailmasta (arabian, saksan, kiinan ja japaninkielen taitoinen en ole). Piti saada Nintendo Wii kiinni HDMI-liittimellä näyttöön, kun talossa ei ole televisiota.

  Yuotubessa oli jos jonkinlaista härpäke- ja viritysohjetta. Mutta kas, joku fixu oli tuotteistanut ohngelmanratkaisun ja palikka tuli alle kolmessa viikossa Suomeen. Todellisuudessa toimitus oli Hong Kongista vaikka jenkeistä tilasin.

 15. Verkkokauppoja joista tilaan, koska saan sieltä postikuluineen halvemmalla kuin Suomesta tulee mieleen ainakin:

  CD-r, DVD-r yms ATK+media piensälän kauppa http://www.nierle.de

  Musiikkia, elokuvia yms tulee kotimaisia verkkokauppoja ja muitakin kauppoja edullisemmin ilman toimituskuluja osoitteesta http://www.play.com

  Vitamiinit ja luontaistuotteet ihan älyttömästi Suomen hintoja halvemmalla osoitteesta http://www.iherb.com (ja ensitilaaja saa koodilla HIH130 vielä 5 dollaria alennusta)

 16. Hei Miitta, voisitko kertoa mistä paikoista olet näitä vauva-juttuja tilannut?

 17. Claes Ohlssonilta sai ainakin aiemmin oral-b sähköhammasharjoihin sopivia tarvikekärkiä 2,50e/2kpl. En ole varma onko enää valikoimissa

 18. Torspo: Olen kokeillut noita ja niissä on melkoinen kitka. Meillä harja hädin tuskin jaksoi pyörittää noita tarvikekärkiä. Ostin omani Säästökareilta.

 19. Silmälasit zennioptical.com.
  1.57 ohennuksella, heijastuksenestolla, kovalla kotelolla ja puhdistusliinalla sekä kuljetus suoraan kotiovelle hintaan 22 USD eli n. 15€ (elokuun loppu 2011). TASAN VIIKON KULUTTUA tilauksesta sain lasit suoraan kotiovelle, mihin ei ainakaan Nissen, jossa viimeksi asioin, pysyty (kesti yli 3 vk). Ei ole ollut mitään ongelmia, aivan kuin kivijalkaliikkeestä ostetut. Ainoastaan jouduin itse vääntämään nenätyynyjä. Ostovaiheessa pitää itse osata syöttää reseptin tiedot ja huolehtia siitä, ettei tilaa liian pieniä pokia (mittaa siis vanhat lasit!!). Lisäksi pitää osata hiukkasen lontoota, koska sivut eivät suomeksi (tietenkään..) Lähdin ihan kokeilumielessä tilaamaan, enkä ole tähän mennessä pettynyt, varsinkaan kun katsoo hintaa.

  1. et voinut mainita omien lasiesi voimakkuutta (edes suuruusluokkaa) koska se vaikuttaa PALJON hintaan. esim. -0,5 vs -10,3 Hintaero on valtava (ainakin suomessa)

 20. Itse ostin askel/juoksumittarin (Omron) UK Amazonista 38 eur kotiinkuljetettuna. Tuli vajaassa viikossa.
  Prismassa hinta oli 69 eur.

 21. Itämaisen tanssin esiintymisvaatteita saa netistä paljon halvemmalla, jopa mittojen mukaan tehtyinä.

 22. Ostin tässä muutama kuukausi sitten ratsastuskypärän Briteistä – kotiovelle (!) kuljetettuna hintaa kertyi vähän vajaa 150 eur. Sama kypärä Suomesta hevostavaraliikkeestä ostettuna 250-280 eur.

  Melko älytön ero, etten sanoisi. Etteikö jo kannattaisi ruveta jälleenmyyjäksi, kate about satanen per potta 😀

  Kokotaulukoiden kanssa puljaamisessa kesti kyllä hetken aikaa, briteissä kun on käytössä nämä 7 ja 1/4 tyyppiset kokomerkinnät eikä cm-koot.

 23. Kirsi, annatko verkkokaupan osoitteen. Olisiko itsellä hakusessa pinkki ratsastuskypärä tyttärelle.

 24. Ehkäpä tuo ”kokotaulukoiden kanssa puljaamisessa meni aikansa” muuten selittääkin hyvän osan siitä, miksi ratsastuskypärän kaltainen tavara maksaa Suomessa. Kun myyjä joutuu hankkimaan varastoonsa kappaleen tai kappaleita jokaisesta näistä koko- ja mallivariantista joita joku saattaa haluta, niin tavaraa makaa varastossa. Pääomaa on kiinni, ja osa tavarasta saattaa mennä epäkurantiksikin (en tiedä, miten tiheästi ratsastuskypärien mallivuodet vaihtuvat).

  Suuruuden ekonomia jyllää nettikaupassa. Lisäksi tietysti koko nettikauppojen rakentumisvaihe torpedoitiin Suomessa sillä, että Luottokunta yritti kontrollifriikkinä pakottaa myyjiä ankeaan SET-maksujärjestelmäänsä, kun muualla maailmalla tyydyttiin myymään luottokorttinumeroilla.

  Ei siis ole suuri ihme, että ”uusi talous” ei oikein kehity Suomessa, ja netin uranuurtajamaa on jäänyt jälkeen. Myös julkisten palvelujen puolella harhauduttiin samantyyppiseen hieman suuruudenhulluun kontrollifriikkiyteen (HST-hanke, joka on maksanut 200 euroa per tunniste tai 4000 euroa per tunnistettu verkkotapahtuma).

 25. Vauvan pyyhkäisykuumemittari oli apteeksisa 47€, sama tuote amazonista uutena 27€.

  Jos ostaa merkkituotteita Saksasta, niin säästää Suomen hintoihin verrattuna. Mutta auta armias jos ostat ei-merkkituotteita (geneerisiä kopioita), sittenhän vasta säästää. Nämä tuotteet eivät aina ole tietenkään samaa laatua kuin ”oikea”. Mutta toisinaan sillä ei ole väliä. Esimerkiksi minulla oli vanha MacBook, josta oli mennyt laturi rikki. Kone oli 10 vuotta vanha ja ajattelin, että jos sen saa vielä halvalla toimimaan, niin sit kannattaa, muussa tapauksessa ei. No Suomessa se oikea Applen laturi maksaa jotain 70€, kun kopioversion sai 19€ Amazonista. Katoin samalla akun hintaa, joka suomessa oli päältä satasen, no senkin sai alle kahdella kympillä (siis geneerinen).

  Halusin ostaa HDMI-kaapelin. Prismassa halvin oli 19€, kun saksalaisessa tietokoneverkkokaupassa yhtä pitkä (mutta ei ehkä yhtä laadukas) oli 1,5€. Hintaero niin suuri, ettei kiinnosta vaikka laatu ei olisi kaikkein paras. Ja kaapeli on toiminut ihan hyvin kohta jo vuoden.

  Olen kuullut että monet tilaa aurinkopaneeleja ja ledilamppuja. Paneelit saa kuulema reippasti halvemmalla. Ledilamput taas ei mene niin helposti kuljetuksessa rikki, kuin halogeenit yms. herkät.

  Sen lisäksi, että tuotteita saa halvemmalla, niin säästää siinäkin rahaa ja aikaa kun ei tarvitse lähteä ajamaan jonneki Prismaan.

  Suomen ulkopuolelta tilattaessa ei ole tietenkään yhtä voimakkaat palautusoikeudet noin lakien puolesta, mutta isoilla kaupoilla kuitenkin yleensä ihan PR-syistä jonkinlaiset. Kaikkea ei varmaan kannata ostaa ulkomaisista nettikaupoista, mutta kyllä kaikki vähemmän tärkeä kulutuskama meil ainakin ostetaan.

  1. Eivät ole aitoja Oralin valmistamia.. Samoja piraattiharjoja saa ebaysta halvemmalla kuin villen kaupasta.

 26. Tilasin ebaysta 0,15 euron hintaan neljä vaihtopäätä. toimituskulut Kiinasta päälle 1 euro. Alennusta huippeat 90% teidän ns. halpoihin hintoihin. Tietysti vielä pitää odottaa, tuleeko perille. Mutta onhan ne ennenkin tulleet.

  1. Jep piraattiharjoja saa kyllä.. tiedä sitten montako kertaa harjaa ennenkuin on harjakset irti.
   Tilasin kanssa kokeeksi kiinasta piraatteja 4 kpl alle 2 € sis. PK.

 27. Piraattituotteita on tosiaan liikkeellä myös. Melkein mistä tahansa on tehty halpoja kopioita. Itse olen kuitenkin aina tutstunut kauppaan ensi ja vasta sitten, jos kaikki asiat tuntuvat olevan kohdallaan olen laittanut tilauksen eteenpäin. Oli kyseessä sitten mikä tuote tahansa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.