Vistaprint kokemuksia

Vistaprintin käyntikorttien hinta
Vistaprintin käyntikorttien hinta

Ryhdyin elokuun alussa uudelleen täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Yrittäjälle käyntikortit ovat suhteellisen tärkeä asia olla olemassa, joten sellaiset piti hankkia. Tämä antoi minulle samalla mahdollisuuden kokeilla sekä omaa palveluamme Ostohyvitystä että täällä Tarkkamarkassa usein mainittua Vistaprintin käyntikortteja.

Vistaprint * on ilmeisesti hollantilainen palvelu, joka on tuttu ilmaisia käyntikortteja ja ilmaisia t-paitoja lupaavista mainoksistaan. Vistaprint on kuitenkin tullut suhteellisen kuuluisaksi tavastaan tarjota lisäpalveluitaan suhteellisen voimakkaasti. Esimerkiksi omista logoista ja nopeasta postituksesta tulee helposti ilmaisten käyntikorttien päälle muutama kymmenen euroa lisähintaa.

Minulla oli jo olemassa Photoshop-muotoinen tiedosto siitä, miltä käyntikorttieni pitäisi näyttää. Ensimmäinen haaste prosessissa oli omien kuvien lataaminen Vistaprintin järjestelmään. Kuviin piti jättää todella reilut leikkausrajat. Tätä varten Vistaprintin sivuilta sai ladattua omalle koneelle tiedoston, jossa nämä eri suojarajat näkyvät. Omien kuvieni muuttaminen Vistaprintin haluamaan tarkkuuteen, kokoon ja suojarajoihin oli itsessään varsin tuskallinen prosessi.

Lopulta sain kuvani ladattua ja huomasin, että pelkästään omien kuvien käyttäminen etu- ja takapuolella toi käyntikortteihin melkoisesti lisää hintaa. Lisäksi käyntikortin esikatselusta huomasin, että Vistaprint oli pakannut kuviani melkoisesti. En ollut aivan varma, että käyttäisivätkö tätä verkossa näkyvää pakattua kuvaa painamisessa vai lähettämääni tarkkaa kuvaa. No, käyntikortit saatuani huomasin, että he olivat tosiaan käyttäneet tätä pakattua kuvaa.

Tilausta tehdessäni Vistaprint ehdotti minulle kaikenlaisia nopeampia toimitusvaihtoehtoja, mutta valitsin reilusti vaihtoehdoksi ”hidas”. Lisäksi sain klikkailla viiden sivun verran erilaisia muita tuotteita, joita voisin tilata.

Yrittäjän kannalta harmillista oli, että jouduin maksamaan käyntikorteista hollantilaisen ALV:n. Tämän ALV:n hakeminen takaisin on todella tuskaista. Jostakin syystä Vistaprint ei hyväksynyt suomalaista ALV-numeroani ja ilmoitti, että koska numero oli heidän mielestään väärin, käyntikorteista menee ALV Hollannissa. ALV-numeron syöttämistä ei saanut kokeilla uudelleen, mikä osaltaa ajoi minua kohti ostamista.

Tein tilaukseni 8. marraskuuta ja sain vahvistuksen tilauksesta seuraavana päivänä. 14. marraskuuta sain sähköpostiini ilmoituksen, että tilaukseni on toimitettu etuajassa. Tästä käyntikorttien saapumiseen ei mennytkään kuin pari hassua päivää.

Kun käyntikortit vihdoin saapuvat sain huomata, että laatu ei ollut hääppöinen. Käyntikorteissa oli mm. seuraavia ongelmia:

 • Kaikissa käyntikorteissa oli reunoissa punaista mustetta
 • Jotkut käyntikortit oli leikattu vinoon
 • Useissa käyntikorteissa näkyi väärästä leikkauksesta johtuen viirut ylä- ja alalaidassa sekä osa jotain leikkausmerkintöjä
 • Käyntikorttien kiiltävä etupinta on tahmea
 • Käyntikortit ovat normaalia pienempiä
 • Käyntikorttien printissä näkyy kuvan pakkauksesta johtuvaa pikselöitymistä

Kuten oheisesta kuvasta näkyy, käyntikorttien hinta ei lopulta ollut mikään älyttömän edullinen. Maksoin 250 käyntikortista 31,85 euroa.

Oma arvioni on, että jos olet yksityishenkilö ja haluat itsellesi halvalla jotkut käyntikortit, ovat Vistaprintin ilmaiset käyntikortit ihan hyvä vaihtoehto.  Ottaen huomioon tähän prosessiin käyttämäni ajan, käyntikorttien hinnan sekä suoraan sanoen surkean laadun, suosittelen yrittäjille kuitenkin jonkin suomalaisen mainostoimiston ja painotalon käyttämistä.

Linkki:

9 kommenttia

 1. Jos tämä oli ”Premium”-palvelu niin Standardin täytyy olla todella huono.

  Kiitos esimerkistä, tämä pistää liian-halpa-ollakseen-totta -tekijät oikeaan asiayhteyteen.

 2. Tähän täytyy todeta, että suurinpiirtein tommoista, ehkä hieman korkeampaakin hintaa maksoin sadasta käyntikortista. Kävin paikanpäällä katsomassa vihosta mallin, jätin tiedot ja sain hetken päästä sähköpostiini muutaman vedoksen. Illalla kortit olivat jo valmiit. Eikä minun tarvinnut siis äheltää koneen kanssa vaan kerroin ainoastaan mielipiteeni ulkonäöstä.

 3. Niin ! Vistaprint; Ilmaiseksi, tai yhdellä eurolla. Unohtavat mainita, että heidän toimituskulut ja postikulut lisäksi. Ja tallennus, oman kuvan lataus, ja esim. kuvamukiin jotensakin normaali ympäripainatus. Ilmainen ? Yrittäjä osaa katsoa kokonaiskustannuksen ja sitten tuumailee vain laatua. Tällä firmalla, jos millä on nimenomaan vedätystä !

 4. Tilasin vuosi sitten Vistaprintiltä seinäkalenterin. Sinällään kuvat olivat ihan korkealaatuisia yhtä lukuunottamatta, mutta palvelussahan huomautetaan kyllä noista kuvien tarkuusasioista. Juhlapyhien merkinnöissä oli virheitä. Pitkäperjantai oli oikein, mutta ensimmäinen pääsiäispäivä oli merkitty heti pitkää perjantaita seuraavaksi päiväksi (Kristus ei todellakaan noussut kuolleista heti seuraavana päivänä!) ja siitä muutaman päivän päästä oli toinen pääsiäispäivä eli eivät välttämättä ole kalentereissakaan niin tarkkoja kuin pitäisi olla.
  Noita ns. ilmaisia mukeja on tullut tarjouksessa vähän väliä ja niihinkin kun alkaa omaa kuvaa liittää, niin jo mukin hinta nousee, eikä se todellakaan ole enää aivan halpa.

 5. Ihan kaikkeen tämä ei päde, mutta huomattavan usein: köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.

 6. On varaa ! Ihan samaa tavaraa saa eri hinnoilla ! Vaikkapa juuri noita kuvatuotteita. Ja oikeissa merkkituotteissa sitten siitä ostotapahtumasta ja Visan vingutuksesta saa kiksit. Kun paljon halvemmalla saisi noin suunnilleen saman tuotteen. Hassua tämä nykyaika, osta-kuluta niin töitä riittää, toistemme paitoja pesten. Ehkä kansantaloudella on varaa? Ennen piti säästää. Ja ostaa harvoin oikeata laatua, mikä tietysti maksoi! Olen monesti ostanut kaks; halvan ja hyvän. Samoin halvan ja huonon. Autoonikin kävin juuri ostamassa; päivää, sitä halvinta ja huonointa öljyä. Se ei ollut formuloissa ja ralleissa käytettyä, ei tarvinnutkaan.

 7. Kiitos kirjoituksestasi. Oli mukava lukea tuo kaikki. Tulen suosimaan kotimaisia yrittäjiä yhä vahvemmin. Jos jokin menee pieleen, on se helppo aina olla yhteydessä. Lisäksi tuntuu, että kotimaiset yrittäjät ja yritykset ovat rehellisiä.
  Hyvä Suomi !

 8. Itse tilaan käyntikortit Kiinalaisilta mainostoimistoilta. Saattaa kuullostaa pelottavalta, mutta he vain sattuu tekemään hienompia käyntikortteja ja läpikuultavaan PVC muoviin tai sellaiseen metalliin pahvin sijasta. Viimeksi tilasin tälläiseltä mainostoimistolta Ebayn kautta. Suosittelen vaikka tämä viesti vaikuttaakin pahasti mainostukselta. 😀

  http://www.ebay.com/itm/500-Full-Color-FROSTED-PLASTIC-PVC-Printing-Business-Cards-Free-Design-shipping-/261319804562?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cd7dfc692

  P.S. Petyin myös aikoinani Vistaprintin lisähintoihin. Kuvittelin ostavani 250 käyntikorttia kympillä, mutta hinta kapusi +20e. Käyntikorteista oli osa hajalla jo tullessa ja myös leikkausvirheitä yms. ilmeni. Kiinasta tilatessa ei ole ollut ongelmaa. Jos joku syyttää minua pikkunäpertelystä kun näen moisen vaivan pelkkien käyntikorttejen tilaamiseen olen kuitenkin jäänyt monelle mieleen erottuvista käyntikorteista, vaikka olen maksanut niistä saman verran mitä muut pahvilapuista. Kukaan ei kehtaa heittää muovista käyntikorttia heti pois. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.