Prisma vastaan Tarjoustalo

Prisma vs. Tarjoustalo
Prisma vs. Tarjoustalo

Muutimme tyttöystäväni kanssa opiskelijakämpästä asumisoikeusasuntoon nyt joulukuun vaihteessa. Kuten varmaan on tyypillistä, tänne asuntoon pitäisi hankkia kaikenlaista tavaraa aina vessan matoista valaisimiin.

Erityisesti olen etsinyt tällä viikolla eteiseen Kurakunkku-kuramattoa sekä läpinäkyviä Hammarplast Smart Store -säilytyslaatikoita. Minun piti ostaa nämä molemmat paikallisesta Prismasta, mutta noiden Smart Store -laatikoiden hinta oli Prismassa sen verran kovan tuntuinen, että päätin suorittaa hieman hintavertailua.

Facebookissa kavereilleni kyselyn siitä, että kuka tietäisi, mistä noita saa halvemmalla. Sainkin paljon ehdotuksia mm. Clas Ohlson sekä Kärkkäinen. Kumpaakaan näistä liikkeistä ei kuitenkaan löydy Hämeenlinnasta, joten soitin läpi tyttöystäväni ehdotuksesta Vapaaseen Valintaan sekä Citymarketiin.

Citymarketista laatikkoja ei löytynyt, mutta Vapaasta Valinnasta näitä löytyi. Heillä ei kuitenkaan ollut kaikkia tarvitsemiani kokoja, joten päädyin lopulta myöhemmin illalla samaan ketjuun kuuluvaan Hämeenlinnan Tiiriön Tarjoustaloon.

Sen lisäksi että nämä Smart Store -laatikot olivat Tarjoustalossa huomattavasti Prisman hintoja halvempia, löytyi heiltä myös muitakin täysin samoja kodintarvikkeita paljon halvemmalla. Esimerkiksi 80×100 cm Kurakunkku-matto maksaa Prismassa 25,90 euroa ja Tarjoustalosta tuon saa hintaan 19,90 euroa.

Myös niinkin arkinen tuote kuin WC-paperi oli Tarjoustalossa huomattavasti Prisman hintoja halvempaa. 40 rullaa Lotus Luonnonystävän WC-paperia ja 16 rullaa Lotus Luonnonystävän talouspaperia irtosi Tarjoustalosta tarjouksessa yhteishintaan 15 euroa.

Olen itse hieman karsastanut Vapaa Valintaa sekä Tarjoustaloa koska minulla on ollut näistä kaupoista mielikuva halpoja, mutta huonolaatuisia tuotteita myyvinä halpahalleina. Tyttöystäväni sen sijaan on käynyt ja käy ostamassa lähes kaikki kodintarvikkeet näistä kaupoista.

Mitä tässä voi sanoa. Prisma tarjoaa kyllä hienot puitteet ostosten tekemiselle, mutta ehkä Tarjoustalon hieman hämärämmän valaistuksen ja epäsiistimmät myymälät kestää jos tuotteiden hintaero on oikeasti näin kova.

10 kommenttia

 1. Itse tykkään käyttää taas citymarkettia ja nettikauppoja. Ruoka ja jotkut pienet elämiseen liittyvät tavarat cittarista ja muut jonottamatta netistä kotiin tuotuna. Cittari on useimpien ruokien ja muidenkin myyntiartikkeleidensa perusteella halvin ja netistä on helponta ostaa ja vertailla.

 2. Cittari on järkyttävän kallis peruselintarvikkeiden osalta (esim. maito/maitojuoma ovat litrahinnataan kymmeniä senttejä kalliimpia kuin Prismassa). Monesti motkotetaan Prisman ”bonuslisästä” mutta yhtälaillahan Keskon täytyy tehdä osakkeenomistajilleen tulosta SEKÄ maksaa plussaa. Jostain on kate revittävä joten hintakilpailussa on hankala pärjätä.

 3. Citymarket mainostaa myös kovemmin ja hehkuttaa tarjouksia enemmän, sanomalehden välissä aina monta sivua pitkä mainoslehti.

  Kyllä osa niistä tarjouksista on ihan hyviäkin, Prismalla on sellainen ikävä tapa, ettei ilmoita mainoksissaan tuotteiden normaalihintoja, joten vaikeuttaa vertailua.

 4. Shopperi, Citymarketin elintarvikkeiden hinnat on usein kauppakohtaisia koska Citymarketin kauppias sanoo sanansa niihin. Ja tuo maidon hinta on kyllä nyt todella kaukainen uni sinulla. Litrahinta ainakin täysin normaaleissa maidoissa on pääasiassa samanhintaista kaupassa kun kaupassa, mutta Citymarketeista löytyy Pirkka versio joka on sentin halvempaa litralta ja aivan samaa tavaraa kun Valion maito. Pirkka on usein hinta/laatu suhteeltaan paras valinta.

 5. Mitä tulee maidon hintaan, täällä meidän suunnalla saa ruotsalaista maitoa (69 senttiä litra) sekä Milbonan maitoa Lidleistä (65-69 senttiä litra). Valion maito onkin sitten kalliimpaa noin kymmenellä sentillä.

 6. Prisman mainoksissa ei lue normihintoja, koska Prisman mainokset ovat useimmiten ”esimerkkejä Prisman edullisesta hintatasosta” Erikseen on Kalatorin esim Kalatorin tuotteet, Kalatorihan on erillinen yritys Prisman sisällä. Mutta täytyyhän esim viikonlopuksi keksiä myös ns. sisäänvetotuotteet

 7. Hintojen vertailuun ja edullisimmat ostopaikat löysin kun otin käyttöön Nielsenin skannerin. Esim laktoositon maito Vantaalla S-amarketissa maksaa 1,99€ ja Lidlissä 1,68€. Esim Pedigree koiran ruokapurkki 00 g maksaa Taloustalossa 1,05 ja Prisma/S-market 1,15 ja K-ryhmän kaupoissa 1, 25€. Joissain asioissa Tarjoustalo on edullisin ja sieltä saa ihan samaa tavaraa kuin muistakin kaupoista. Puutelista jääkaapin ovessa, johon kirjoitetaan tarvittavat tavarat ja sitten muutaman kerran kuukaudessa ostoksille Taloustaloon vaikka sinne onkin matkaa 15 km.

 8. Hm… tulimme juuri tarjoustalosta ja prismasta. Vertailun vuoksi vaippapaketti maksoi tarjoustalossa 5.90 ja primassa sama paketti maksoi 4.75!
  Oma mielipiteeni on ettei tarjoustalo kilpaile pärjää enää hintakilpailussa muiden markettien kanssa. Edulliset tuotteet ovat b-luokkaa ja ne samat tavarat joita prismassa ja cittarissakin myydään ovat joko samanhintaisia tai kalliimpia.
  Tähän tulokseen päädyimme vaimon kanssa Vantaan tikkurilassa. Ehkä muualla on eri hintaskaalat.
  Hyvää joulua!

 9. Voi herranen aika että jaksatte kyylätä muutamien kymmenien senttien päälle. Jos te nyt satutte säästämään vaikkapa 500 euroa vuodessa kyttäämällä joka helevetin hinnan, niin onko vuoden viimeinen päivä sitten rikas olo? Veikkaan, että tuota viissatasta siellä tilillä ei ole.

  Minä ostan ainakin just sitä mitä tarvin. Hinta on sivuseikka. Ja en ole rikas vaan ihan normaali perheellinen työläinen. Jatkakaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.