Uudenvuodenlupausten pitäminen

Pyry kirjoitti pari päivää sitten säästämisen näkökulmasta hyödyllisistä uudenvuodenlupauksista. Minäkin olen tässä miettinyt erilaisia uudenvuodenlupauksia.

Kymmenen yleisintä uudenvuodenlupausta taitavat olla satunnaisessa järjestyksessä seuraavat:

 1. Lopeta tupakointi
 2. Laihduta
 3. Liiku enemmän
 4. Vietä enemmän aikaa perheen ja ystävien kanssa
 5. Lopeta juominen
 6. Maksa velat pois
 7. Laita asunto järjestykseen
 8. Auta muita
 9. Opettele jotakin uutta
 10. Tee budjetti ja pysy siinä

Kuten Pyry jo mainitsikin, aika moni näistä lupauksista on hyödyllisiä säästämisen näkökulmasta.

Ainakin minulle käy kuitenkin usein niin, että jos teen jotain isoja lupauksia enkä saa pysyttyä niissä täydellisesti, minulle tulee retkahduksestani vain paha mieli ja unohdan mieluiten koko lupauksen.

Näin säästämisen näkökulmasta voisin antaa sellaisen vinkin, että jos haluat laihtua tai alkaa liikkumaan enemmän, ei pitkään kuntosalisopimukseen tai johonkin laihdutustuotetilaukseen sitoutuminen ole välttämättä hyvä ajatus.

Varsinkin kuntosaliyrittäjät tietävät nimittäin varsin hyvin, että ihmisten on hankala lopettaa sellaisia tilauksia, joiden lopettaminen tarkoittaisi samalla sitä, että ihmisten pitää myöntää itselleen, että he ovat epäonnistuneet.

Jos siis haluat aloittaa vaikkapa kuntosalilla käymisen, aloita ihmeessä ihan kertakorteilla tai vaikkapa 10 kerran kortilla. Mikään ei estä ostamasta sitä kuukausi- tai vuosijäsenyyttä vaikkapa kahden kuukauden jälkeen jos homma tuntuu vielä mielekkäältä.

Minkälaisia lupauksia olet itse tehnyt? Oletko joskus onnistunut pitämään jonkun lupauksesi? Miten onnistuit siinä? Heittäkääpä kommentteja.

Tekijä: Markus Ossi

Markus Ossi on Helsingin kauppakorkeakoulusta valmistunut ekonomisti. Markus on opiskellut rahoitusta HEC Montréalissa ja markkinointia ESC Reimsissä. HEC Montréalissa hän opiskeli sijoitusportfolioiden hallintaa, johdannaisinstrumenttien hinnoittelua sekä kaupankäyntiä rahoitusmarkkinoilla. ESC Reimsissä hän opiskeli markkinointia sekä brändien hallintaa. Markus on ollut säästämisen ja sijoittamisen asiantuntijana mm. Huomenta Suomessa, Kuningaskuluttajassa sekä Jenny+ -ohjelmassa.

3 vastausta artikkeliin “Uudenvuodenlupausten pitäminen”

 1. Ensiksi haluan mainita että kilpailen lajissa jossa käytetään painoluokkia joten tiedän jotain laihduttamista ja painonhallinnasta. Miten tämä liittyy säästämiseen? Laihduttaminen itseasiassa on säästämistä. Laihduttaakseen ei tarvitse aloittaa kuntokuuria tai liittyä kalliisiin kerhoihin. Riittää kun syö vähemmän. Liikunnan merkitys painonhallinnassa on itseasiassa erittäin pieni jos sen suhteuttaa ruokavalion merkitykseen. Eli helpoin tapa säästää rahaa ja laihtua on vain syödä vähemmän. Tämä ja edellinen blogi-kirjoitus antavat hyviä vinkkejä käytännön toteutukseen.
  Toki liikkumalla riittävästi kroppa ja mieli pysyvät terveinä jolloin rahan hankinta esimerkiksi töissä sujuu ehkä aavistuksen virkeämmin. Terve keho myös torjuu tauteja paremmin ja näin vähentää ei-tuottavia päiviä.

  Liitteeksi oheinen taulukko Tiede-lehdestä. http://img508.imageshack.us/img508/3598/laihdutusfaktat.jpg

 2. Niin, laihduttamista ja kuntosalia… itse teen tuplasäästön kun teen polttopuita mettästä, eli säästän lämmityskuluissa ja saan liikunnan ilon kaupanpäälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.