Pyydä tarjoukset kirjallisesti

Olen etsinyt autooni uusia talvirenkaita vanhojen Hakkapeliitta 4:sten vedellessä viimeisiään. Ajattelin tällä kertaa kokeilla Tekniikan maailman talvirengastestinkin  voittaneita Continental ContiIceContact -renkaita. Renkaiden hintojen vertailua varten Pyry teki tuonne Tarkkamarkkaan listan halpoja renkaita myyvistä liikkeistä.

Kävin nämä läpi ja pyysin lisäksi tarjouksen paikallisesta Toyota-liikkeestä. Hieman yllättäen Toyotan tarjous oli halvin, 430 euroa alle laitettuna. Tästä tarjouksen pyytämisestä on aikaa nyt joku 1-2 viikkoa. Minulla oli tuolloin flunssa päällä, joten en heti sopinut asennusaikaa.

Flunssani on nyt hieman hellittänyt joten soitin tuonne Hämeenlinnan Nelipyörää asennusaikaa sopiakseni. Kaikki meni hyvin muuten, mutta hinta olikin nyt 490 euroa. Juttelin tästä jonkun 15 minuutin verran, mutta hinta pysyi samana ja he sanoivat, että alkuperäisessä tarjouksessa on varmaan ollut jokin virhe tai hinta on laskettu väärin tuolloin.

Tämä harmitti tietenkin turkasesti, koska sitä tuntee olonsa vähän koijatuksi kun aiemmin annettu hinta nousee 60 eurolla. Pyysin tarjouksen puhelimitse, joten tilanne oli sana sanaa vastaan. En edes muista, että kuka tarjouksen tuolloin laski.

Sainpahan ainakin opetuksen siitä, että jos olen vertailemassa hintoja, pyydän jatkossa kaikki tarjoukset kirjallisesti vaikka sähköpostitse.

Tilasin asennuksen tästä huolimatta tuolta, sillä tämä 490 euroa alle laitettuna näyttäisi olevan kuitenkin halvin hinta rengaskoolle 195 60 R 15. Jos joku tietää halvemman hinnan alle laitettuna, saa huutaa hep.

8 kommenttia

 1. Nykyään kun kaikilla on älypuhelimet, kannattaa asentaa sovellus joka äänittää kaikki puhelut.

 2. Huomioithan että äännittäminen on kielletty / rikos ilman toisen puolen lupaa.

  1. ”Sellaiset puhelut, joihin itse osallistuu joko soittajana tai vastaajana, saa nauhoittaa. Oman viestinnän taltioiminen on mahdollista Suomen perustuslain mukaan, eikä sitä ole kriminalisoitu myöskään viestinnän suojaa koskevissa rikoslain säännöksissä.” -Tietosuojavaltuutettu

   Puhelun tallentamiseen ei tarvitse lupaa, siitä ei myöskään tarvitse kertoa toiselle osapuolelle.

 3. Itse käyn useimmiten kasvotusten kysyyn tarjouksia ja lähteissä sanon: voitko laittaa mulle lapulle muistiin… näin jää ainakin joku ”todiste” vaikka ei olekaan niin virallinen tarjouspyyntö.

  1. Tuo tarjous tuskin olisi enään 1-2 viikon päässä ollut enään voimassa, vaikka olisit ottanut sen kirjallisesti. Itse vedän yritystä ja jos puhelimitse annetaan tarjous, se koskee yleensä ainoastaan sen päivän kun tarjous annetaan, jos ei muuta sovita.

 4. Tuntuu siltä että kumikaupassa taitaa pyöriä jonkainen kartelli ainakin Pirkanmaan alueella.

  Millaisia tallenussoftaa on saatavilla ”iivoneen”

 5. 195 60 R 15, 490 €.
  olipas kallis, toiseksi Conttinental on kyllä hyvä ajaa, eka vajaa 10 000 km, kun tie on hyvä, mutta Alumiiniset nastat kuluvat ja alkavat kuluttamaan kumia ja löystyvät todella paljon nopeammin kuin nykyään neliskulmaiset Nokiassa.

  Tehokas käyttöikä on vain puolet Nokiasta, eikä jos säästäväinen on kannata ostaa kalleinta uusinta nokiaan vaan pari mallia vanhempaa.

  Mutta ota loputkin nastat pois ja aja Conttinentalit kesällä, ovat avan hyviä, kuten muutkin talvirenkaat,
  näin kertoi omnien 2, isovanhempien 3 ja lasten 5 auton rengastaja.

  Ei edes ääneen vedoten kannatta ostaa muuta kuin Nokiaa, sillä auto ratkaisee äänen, eivät renkaat paljoa, toki jos ei ole pitoa, ei ole ääntäkään niin paljoa.
  Toinen hyvä talvi ja kesärengas on Miselin,
  testeihin ei kannata paljoa perustaa,
  OTA SELVÄÄ testaajien mielipiteiden hajonnasta, niin ymmärrät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.