Paaston puoliväli takana

Olen ollut nyt reilun kuukauden pääsiäistä edeltävällä paastolla. Toistaiseksi kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan. Ainoa lipsahdus sattui HPK:n lätkämatsissa, jossa innostuin niin paljon, että ostin erätauolla kaakaon ja suklaadonitsin.

Kasvisruokaperjantait ovat menneet ihan mallikkaasti. Olen jopa huomannut, että paikallisen Amican kasvispöperöt ovat usein tavallisia ruokia huomattavasti maittavampia. Lisäksi olen syönyt useamman kerran Finduksen falafel-pakasteaterioita, jotka eivät myöskään ole yhtään hullumpia. Eilen kävimme kaverini kanssa paikallisessa etnisessä ravintolassa, jossa otin tofua ja paistettua riisiä. Sekään ei ollut ollenkaan hullumpaa. Muutamana perjantaina on kyllä ollut pinna tavallista kireämpänä iltapäivästä ja välipalaleipiä on ollut ikävä.

Mitä tulee makean välttämiseen, nyt vasta olen huomannut, että kuinka paljon erilaisia makeita herkkuja olen viimeisten parin vuoden aikana tottunut syömään.

Makeiden herkkujen korvikkeena olen kuitenkin innostunut syömään Lidlin cashew-pähkinöitä, puhtaaseen kaakaojauheeseen tekemääni kaakaota sekä Lidlin 39 sentin voicroissanteja.  Cashew-pähkinöiden ongelmana on, että ne ovat suolattuja ja että niihin on lisätty jotakin kasvirasvaa. Suolan määrä ei sinänsä ole prosentteina mikään kovinkaan kummoinen (1,3 %). Enemmän olen huolissani tuosta kasvirasvasta.

Mitä tulee noihin croissanteihin… No, niitä on mennyt kyllä ihan liikaa. Kävin äskenkin ostamassa niitä kolme kappaletta ja söin taas äsken yhden sellaisen.

Kaiken kaikkiaan kokeilu on ollut kuitenkin ihan opettavainen. Erityisen mukava tunne on ollut tuo ajoittainen vatsan kurniminen. Sitä on ollut jopa vähän ikävä.

Sinänsä tämä paasto ei ole ollut mitenkään erityisen rajoittava, mutta kyllä tässä silti on jollakin tavalla oppinut arvostamaan ruokaa enemmän. Tämä ei ole varmasti huono asia. Lisäksi tuo kasvisruoka on ollut ihan positiivinen yllätys ja olen pitänyt jopa ylimääräisiä kasvisruokapäiviä.

Yksi komponentti tästä vielä puuttuu eli tuo rahan antaminen hyväntekeväisyyteen. Ideanahan olisi ollut antaa säästyneet rahat hyväntekeväisyyteen. Kasvisruoka on kuitenkin lounasravintolassa aivan samanhintaista kuin liharuokakin, joten tämän osalta pitää soveltaa hieman. Yksi mitä harkitsin oli, että tekisin ilmaista työtä jollekin hyväntekeväisyysjärjestölle.

Voi kuitenkin olla, että päädyn ihan vain puhtaan rahan lahjoittamiseen. Ideoita sopivasta kohteesta saa esittää.

Yksi kommentti

 1. Hei, kiitos blogistasi!

  Haastaisin sinut ”kestävään hyväntekeväisyyteen”. Ilmainen työ hyväntekeväisyysjärjestölle on hieno asia, siihenkin kannustan. Mutta, jos todella haluat paaston vaikuttavan sinuun, ala kummiksi kehitysmaan lapselle. Annat hänelle mahdollisuuden mennä kouluun ja joissakin maissa rahalla tuetaan koko perhettä, esim. ostamalla heille ruokaa.

  Kun teet sopimuksen suoraveloituksena, et edes huomaa pientä summaa (yleensä 25€/kk). Sinun pieni ”herkutteluraha” voi muuttaa yhden perheen elämän toisella puolella maapalloa.

  Sallinet, että hiukan lainaan Raamatusta: ”Tuollaistako paastoa minä teiltä odotan, tuollaista itsenne kurittamisen päivää? Sitäkö, että te riiputatte päätänne kuin rannan ruoko, pukeudutte säkkivaatteeseen, makaatte maan tomussa, sitäkö te kutsutte paastoksi, Herran mielen mukaiseksi päiväksi? Toisenlaista paastoa minä odotan: että vapautat syyttömät kahleista, irrotat ikeen hihnat ja vapautat sorretut, että murskaat kaikki ikeet,
  murrat leipää nälkäiselle, avaat kotisi kodittomalle, vaatetat alastoman, kun hänet näet, etkä karttele apua tarvitsevaa veljeäsi.” (Jesaja 58)

  Siunattua paastonaikaa, pian juhlitaan pääsiäisessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.