4 säästäväistä elämäntapaa

Säästäväisesti eläminen vaatii taitoa ja kykyä hyödyntää jokapäiväisessä elämässä vastaantulevia tilanteita, jotka mahdollistavat rahan säästämisen. Luettelen nyt muutamia keinoja, joiden avulla säästeliäs eläminen voi onnistua hieman helpommin. Nämä tekniikat ovat kaikki sellaisia, jotka on mahdollista oppia vain muutamassa päivässä. Uuden tavan niistä voi opetella itselleen parissa viikossa. Hyvällä tuurilla yhden tällaisen yksinkertaisen tavan avulla voi säästää tuntuvia määriä rahaa koko loppuelämänsä ajan.

1. Opettele hankkimaan tietoa hinnoista

Hyvien autokauppojen tekeminen ei onnistu, jos ei tiedä millaiset hyvät autokaupat ovat. Tästä syystä kannattaa ottaa tavaksi perehtyä aina välillä erilaisten tuotteiden ja palveluiden hintoihin, erityisesti ennen kuin on ostamassa jotakin kallista. Hintavertailun tekeminen netissä ennen ostamista ei vie kuin korkeintaan pari tuntia, mutta se voi säästää satoja tai jopa tuhansia euroja.

2. Opi toisilta ihmisiltä

Moni tuntee sellaisen ihmisen, joka tuntuu aina ostavan muita halvemmalla uuden auton talliinsa, viihde-elektroniikkaa kotiinsa tai vaikka ruokaa jääkaappiinsa. Kysy näiltä ihmisiltä, kuinka he sen oikein tekevät. Saatat jopa yllättyä vaihtoehtojesi määrästä, jos selvität , mistä ja miten toiset ihmiset tekevät ostoksensa.

3. Vältä luottokortin käyttämistä

Kaikki on aina halvempaa, kun sen maksaa käteisellä tai pankkikortilla luottokortin sijaan. Jos haluat ostaa vaikkapa uuden television tai jotain muuta, joka ei ole varsinaisesti välttämättömyys, älä osta sitä luotolla, vaan ala säästää. Mieti kuinka monta viikkoa jaksat odottaa uuden television saamista ja jaa sen hinta viikkojen määrällä. Sitten säästät joka viikko kyseisen summan ja ostat telkkarin vasta, kun olet säästänyt tarpeeksi rahaa. Luotosta maksettu korko on käytännössä hukkaan heitettyä rahaa.

4. Kerro ihmisille mitä tarvitset

Mainitse tuttujen ihmisten kanssa keskustellessasi, jos etsit jotain tai suunnittelet jonkin asian ostamista. Yllättävän moni on tällä tavoin saanut jotakin ilmaiseksi tai todella halvalla. Kerrankin eräs työkaverini sai hyväkuntoisen sohvan puoli-ilmaiseksi, koska mainitsi töissä olevansa uutta sohvaa vailla. Kahvitauolla samassa pöydässä istui sattumalta toinen työkaveri, joka puolestaan halusi päästä vanhasta sohvastaan eroon. Kaupathan siinä sitten sovittiin, molemmat olivat tyytyväisiä ja ostaja säästi tuntuvan määrän rahaa ihan vain koska hän sattui asiasta mainitsemaan. Tämäntyylisten tarpeiden kertomisen ottaminen tavaksi saattaa olla taloudellisesti hyvinkin kannattavaa.

5 kommenttia

 1. Tuo viimeksi mainittu tapa on niin paras näistä kaikista. Itellä tullut hölöttämisen takia tehtyä paljon huviä kauppoja!

 2. Esimerkiksi Osuuspankin OP-Visa -kortissa on ”Korotonta maksuaikaa noin kuukausi, luottoraja 1000-6000 euroa.”. Eli jos homma pysyy hanskassa, se ei maksa mitään. Oikeastaan luotolla maksamisesta kertyy OP bonuksia, jolla voi maksaa osaa vakuutuslaskuista ja muista pankkimaksuista. Eli päinvastoin, kannattaa maksaa luotolla jos saa pidettyä talouden kurissa niin, ettei tarvi maksaa korkoa luottokorttilainasta…

 3. OP-Visasta pienitarkennus-
  OP bonuksia kertyy vasta sitten kun käyttää luottoominaisuutta(Päästää koron juoksemaan). Maksuaika korttina käytetäessä ei kerry bonuksia.

 4. Kerro ihmisille mitä tarvitset tai et tarvitse – ainakin jos olet menossa naimisiin.
  Meille tuttu pariskunta oli muuttamassa yhteen häiden jälkeen ja sulhanen valitti että heillä on kahdet sohvat, kahdet ruoka- ja sohvapöydät jne ja ihmetteli miten päästä eroon ylimääräisistä huonekaluista.
  Olimme saaneet kutsun heidän häihin ja niinpä tarjouduimme ostamaan sen toisen ylimääräisen hyväkuntoisen sohvan alkuperäiseen hintaan. Sovimme että me näin säästyisimme häälahjan ostamisesta. Molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä.
  Se samainen sohva on jostakin syystä perheemme rakkain löhöilysohva.

 5. Vielä yksi säästövinkki: Huonekalut (ja moni muukin asia mutta varsinkin huonekalut) ovat sellaisia, että niitä myydään Huuto.netissä ja muissa vastaavissa paikoissa todella halvalla.
  Tsekatkaa vaikka: Huuto.netissä pöydät, sohvat, tuolit jne. noin 10eur/kpl (uutena maksais monta sataa) – kysyntä näyttää olevan pientä ja tarjonta suurta, joten on ostajan markkinat eli halvat hinnat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.