8 vinkkiä hyvän ja halvan hotellin löytämiseen

Huone merinäköalalla. Meri kuvassa vasemmalla keskellä.
Huone merinäköalalla. Meri kuvassa vasemmalla keskellä.

Kävimme pari viikkoa sitten avovaimoni kanssa Mallorcalla. Varasimme hotellin itse ja ajattelin tämän pohjalta kertoa parit uudet vinkit hyvän ja halvan hotellin löytämiseen.

1. Älä tuijota tähtiä

Hotellien tähtiluokitus perustuu hotellien varustelutasoon, ei todelliseen laatuun. Hyvä kolmen tähden hotelli voi olla paljon parempi kokemus kuin huono viiden tähden hotelli.

Ennen lähtöä kannattaa lukea hotellien arvosteluja esimerkiksi Tripadvisor-palvelusta: http://www.tripadvisor.com. Suomenkielisiä arvosteluja etsivän kannattaa suunnata suoraan Hotels.com-sivustolle *.

2. Hotellin saama keskiarvosana ei kerro koko totuutta

Huomasin hotellien arvosteluja lukiessani, että jotkut hyvin korkeita keskiarvosanoja Tripadvisor-palvelussa saaneet hotellit olivat olleet toisten matkailijoiden painajainen. Tämä ei johtunut siitä, että hotellin huoneet olisivat ollut torakoiden valloittamia lääviä. Syynä oli yksinkertaisesti se, että eri ihmiset etsivät hotelleista eri asioita.

Esimerkiksi Mallorcan bilepääkaupungin Magallufin parhaaksi Tripadvisorissa arvioitu hotelli Sotavento Apartments on kyseisen kaupungin paras hotelli nimenomaan bilettäjien mielestä. Jos mahdollista, kannattaakin yrittää selvittää arvosanan lisäksi myös hotellin kohderyhmä.

Oma hotellimme Alcudiassa oli yksi Alcudian parhaita, mutta lapsiperheille suunnattu. Hotellimme ei esimerkiksi sijaintinsa puolesta ollut meille ihanteellinen. Hotelli oli kyllä lähellä rantaa, mutta varsin kaukana keskustan ravintoloista.

3. Varaa ajoissa

Hotellihuone kannattaa varata heti kun tietää, että on lähdössä matkalle. Esimerkiksi Hotels.com * kautta tehdyn varauksen voi peruuttaa usein ilmaiseksi vielä 72 tuntia ennen matkaa. Yleisesti ottaen hotellien hinnat nousevat mitä lähemmäksi varauspäivää tullaan. Toisaalta aivan viime hetkellä hotelleilla voi olla joitakin erikoistarjouksia. Tutustu kuitenkin hotellikohtaisiin ehtoihin ja muista peruuttaa mahdolliset ylimääräiset varaukset.

4. Vertaile hintoja

Hotellien hinnoissa voi olla suuriakin eroja riippuen siitä, että varaako hotellin erityisestä hotellivarauspalvelusta, hotellien omilta sivuilta vai matkatoimiston kautta. Olen itse ollut viime aikoina hieman laiska hintavertailuiden suhteen sillä kuten tästäkin artikkelista huomaa, olen hieman rakastunut Hotels.com * palveluun. Toinen suosikkini on Booking.com *. Molemmat palvelut ovat suomenkielisiä ja minulla on niistä hyviä kokemuksia enkä ole vielä löytänyt sivustoa, joiden kautta löytäisin hotelleja huomattavasti halvemmallakaan.

4. Hyödynnä alennusmyynnit

Esimerkiksi Hotels.com-sivustolla on vielä tänään (14.6.2012) menossa kesäkuun 72 tunnin alennusmyynti, jonka aikana hotellihuoneet ovat 30 – 50 % alennuksessa. Hotels.com * järjestää 72 tuntia kestäviä alennusmyyntejä yleensä kerran kuukaudessa.

5. Huomioi verot ja maksut

Joillakin paikkakunnilla hotellin hinnan päälle tulee veroja tai muita maksuja. Varmista, että nämä on huomioitu hinnassa.

6. Tarkista hotellien omat tarjoukset

Joskus hotelleilla on omilla sivuillaan hintavertailusivuja halvempia tarjouksia. Huomaa kuitenkin, että varaamalla suoraan hotellin omilta sivuilta menetät samalla hintavertailusivujen tuoman turvan. Hotellien omat sivut noudattavat paikallista lainsäädäntöä eikä veroja ja maksuja ole välttämättä kerrottu suomalaisten tuntemalla tavalla. Myös peruutusehdot voivat olla hotellivarauspalveluja huonommat.

7. Etsi alennuskoodeja

Alennuskoodit, kuponkikoodit tai tarjousnumerot ovat joidenkin verkkokauppojen käyttämiä tapoja antaa alennusta verkko-ostoksista. Kaikilla sivustoilla näitä ei ole käytössä, mutta suurista hotellivarauspalveluista esimerkiksi Hotels.com käyttää niitä ahkerasti.

Varasin itse hotellimme Alcudiassa nimenomaan Hotels.com * sivuston kautta. Minun piti aluksi ottaa ostoksestani bonukset oman sivustomme kautta (katso alla), mutta huomasin, että sain paremman alennuksen alennuskoodia käyttämällä. Käyttämäni koodi on jo vanhentunut, mutta sain alennuskoodin avulla varauksestani 342,10 euron varauksestani 34,21 euroa alennusta. Tämä 34,21 euroa oli täysin ilmaista rahaa minulle, joka olisi jäänyt minulta saamatta ellen olisi viitsinyt etsiä ostokseeni alennuskoodia.

Mieltäni lämmitti erityisesti se, että löysin tämän koodin omalta Alennuskoodit.us-sivustoltamme. Katso esimerkiksi:

Yksi ajatus onkin tehdä hotellivaraukset silloin kun alennuskoodeja on saatavilla.

8. Ota bonukset varauksestasi

Erityisesti hotelleja varatessa toisen palvelumme Ostohyvityksen kautta saatava bonus voi olla todella tuntuva. Esimerkiksi tällä hetkellä Hotels.com * palveluun ei ole saatavilla voimassaolevia alennuskoodeja, mutta Ostohyvityksen kautta on siltikin mahdollista saada 4 % bonusta kaikista Hotels.com varauksista. Kannattaa kuitenkin huomata, että Hotels.com * ei maksa tällä hetkellä bonusta varauksista, jossa on käytetty alennuskoodia.

Saadut bonukset tilitetään suoraan käteisellä käyttäjien pankkitileille. Tilitystä voi pyytää aina kun on saanut kasaan tilityskelpoisia bonuksia 15 euron edestä. Varsinkin hotellivarauksista tuo 15 euron raja menee usein täyteen yhdestä ainoasta varauksesta. Eräs käyttäjämme sai 125,49 euroa bonuksia kahden viikon Meksikon matkan hotelleilla. Varsinkin häämatkan hotelleja varaillessa kannattaakin ehdottomasti selvittää sekä voimassaolevat alennuskoodit että ottaa mahdolliset bonukset talteen.

3 kommenttia

  1. Yleisesti ottaen luotan hotellinvaraussivustoihin, mutta kerran Hotels.comikin mokasi.
    Kävin siskoni kanssa pari vuotta sitten Münchenissa, ja kahden hengen huoneen sijasta meille olikin varattu yhden hengen huone. Onneksi ei ollut sesonkikausi, ja huoneen vaihto kävi helposti. Outo vahinko kuitenkin…

  2. Vanha vinkki hotellin varaamiseen: jos suunnitelmat muuttuvat ja haluat perua varauksen, mutta säännöt estävät rahojen palautuksen (esim. alle 2 vrk ennen saapumista), kannattaa kokeilla siirtää varausta myöhemmälle. Tämän jälkeen varauksen voi perua veloituksetta 🙂

  3. jaska: Tuota pitäisi melkein testata. Aika jännä jos toimisi tuolla hotellivaraussivuilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.