Myy rojusi netissä

Tämänkin romulaatikon sisällöstä joku saattaa olla valmis maksamaan. (Flickr: {Andrea})
Tämänkin romulaatikon sisällöstä joku saattaa olla valmis maksamaan. (Flickr: {Andrea})

Jokaiselta löytyy kotoaan varmasti turhaa rojua, jonka ostaminen tuntui hyvältä idealta ostohetkellä, mutta jolle ei kuitenkaan lopulta oikeasti ollut mitään käyttöä. Tai ehkä ostokselle oli käyttöä aikanaan, minkä jälkeen se on lojunut vuosia tarpeettomana kaapin perällä. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole huono asia. Jokin, joka on sinulle turhaa rojua, voi olla toiselle rahanarvoista tavaraa, joten myymällä tavaroitaan netissä voi päästä hyvillekin tuloille.

Itse olen viime aikoina myynyt Huuto.netissä jonkin verran sellaisia pelejä, elokuvia ja tv-sarjojen DVD-bokseja, joiden kohdalla tiedän, etten kuitenkaan tule koskaan enää pelaamaan tai katsomaan niitä uudestaan. Pidän tienaamaani paria sataa euroa ihan hyvänä tuottona, kun ottaa huomioon, kuinka pieni vaiva tavaroiden myymisessä ja postittamisessa on ollut. Lisäksi hyllyihin on samalla ilmestynyt lisää tilaa, jota voin myöhemmin kätevästi täyttää uudella rojulla.

Netissä myymisen hienoin puoli on se, että myytävä tavara saa ihan oikeasti olla surkeinta mahdollista rojua ja silti se saattaa löytää ostajansa. Rikkinäinenkin tavara voi mennä hyvin kaupaksi jollekin, joka osaa sen korjata tai jolla on käyttöä varaosille.

Suomen suosituin verkkohuutokauppa Huuto.net on hyvä paikka aloittaa turhan tavaran myyminen. Toinen hyvin suosittu kauppapaikka on Tori.fi *, jossa myynti- ja ostoilmoituksia on niin paljon, että ilmoitukset on jaettu maakuntien mukaan.

Jos myymisen sijaan haluat vaihtaa tavaroitasi tai vain päästä niistä eroon ja lahjoittaa ne ilmaiseksi, kannattaa tutustua myös Netcycleriin. Netcycler on tavaranvaihtopalvelu, jossa kierrätetään kaikenlaista uusiokäyttöön soveltuvaa tavaraa.

Jos kotoa puolestaan löytyy paljon vaatteita, joista voisi hankkiutua eroon, kannattaa lisäksi harkita vielä Trendsalesia *. Trendsales on muotituotteiden yhteisökauppa, jossa voi ostaa, myydä ja vaihtaa vaatteita. Lisäksi Trendsalesilla on parhaillaan menossa Muotia lahjaksi –kampanja, mikä tarkoittaa sitä, että 10 uutta myynti-ilmoitusta tekemällä saa ilmaiseksi muotilahjan tai lahjakortin. Lisätietoja kampanjasta voi lukea täältä: Myy käytetyt muotituotteesi ja valitse oma lahjaksi | Trendsales *

Kaikkien tässä mainittujen palvelujen peruskäyttö on ilmaista, joskin osa palveluista tarjoaa lisäominaisuuksia maksua vastaan. Huuto.netissä esimerkiksi voi ostaa myymilleen tuotteille lisänäkyvyyttä.

Itselläni on vanhojen tavaroiden myymisen suhteen pääasiassa kokemusta huuto.netistä, johon liittyen aloittelijoille sellainen pieni vinkki, että saattaa olla hyvä idea ostaa pari tuotetta ennen kuin alkaa itse myydä. Hoitamalla kaupat hyvin saat kauppakumppaneiltasi positiivista palautetta, mikä saa sinut näyttämään luotettavammalta muiden käyttäjien silmissä. Myyjiin ilman ainuttakaan palautetta suhtaudutaan välillä vähän epäilevästi, varsinkin jos myytävänä on jotain arvokasta. Tämä taas johtaa siihen, että kiinnostuneita ostajia on vähemmän, jolloin lopullinen myyntihintakin on luonnollisesti alhaisempi.

Hyviä käytännön vinkkejä tavaroiden myymiseen netissä löytyy Tarkanmarkan osiosta Tarpeettomien tavaroiden myyminen.

7 kommenttia

 1. Kiitos, olipa ajankohtainen juttu minulle, kun juuri ajattelin laittaa tavaraa huuto.nettiin. Olin kirpparilla ja harkitsin vuokrata pöytää, mutta en pidä niiden tunkkaisuudesta ja huuto.netin käyttöhän ei maksa (vai??). Netcyclerissä olen tehnyt toista sataa vaihtoa ja lahjoitusta, sain sitä kautta mm. ilmaiseksi cd-telineen ja ihanan pikkupöydän. Suosittelen, liittyminen on vaivatonta eikä maksa mitään! Minut löytää sieltä nikillä MariaE.

  1. Huuto.netin peruskäyttö on tosiaan ilmaista. Maksullisella Huuto Plus -palvelulla saa avattua kaikennäköisiä lisätoiminnallisuuksia, mutta ilmaiseksikin pystyy ilmoituksia jättämään.

 2. Hei ja huom. Trendsalesilla lukee sitten tämmöistä: ”Annamme lahjaksi muotituotteita ja lahjakortteja. Tarjous on voimassa 15.6.2012-asti. Kampanja on voimassa vain Suomessa.”

  1. Kappas, niinpä näkyy lukevan. Eipä tullut mieleenkään, ettei tarjous olisi välttämättä enää voimassa, kun Trendsales sitä kuitenkin niin näkyvästi sivuillaan vielä mainostaa. Päivitin tiedon blogikirjoitukseenkin.

  2. Nyt tuo ilmoitus voimassaoloajasta on poistunut, mutta mainos ilmaisesta muotilahjasta tai lahjakortista on yhä paikallaan. Ilmeisesti kampanja on siis sittenkin yhä voimassa.

 3. Minä olen kokenut myyjä Huutonetissä jo vuosien ajalta, mutta viimeaikoina olen myynyt yhä enemmän tavaraa myös Facebook-kirppiksillä. Nämä puuttuivat kokonaan kirjoituksestasi, vaikka ovat nykyään todella suosittuja. Tokihan tämä vaatii FB-tilin olemassaoloa tai luomista ja kauppojen takemistä julkisesti omalla nimellään ja kuvallaan. Jotkut ovat kuitenkin tehneet ihan oman kirppisprofiilin naamakirjaan, jos häiritsee se, että kaupankäynnit näkyvät kaikkien kaverien etusivulla.

  Parasta FB-kirpuilla on se, että kaupat hoituu monesti huomattavasti nopeammin kuin huutiksessa. Jos siis on kiire saada tavara myydyksi, niin täällä se käy usein kätevimmin. Lisäksi olen itse saanut täällä myytyä monta sellaista tuotetta, jotka ovat mulla roikkuneet kuukausitolkulla huutiksessa hinnanalennuksista huolimatta 🙂

  Kirppiksiä löytyy joka lähtöön, joten potentiaalinen ostajakunta on siellä paremmin hollilla. Esimerkkeinä mm. Leffat kiertoon, Kirjakirppis, Goottikirppis, Marimekkokirppis, Muumikirppis, Hello Kitty kirppis, Pelit kiertoon, Zumba kirppiz, Ikea-kirppis, Naistenvaatekirppis, Kenkäkirppis Tuhatjalkainen, Lelu kirppis, Ommeltujen vaatteiden kirppis, Uniikkikirppis, Cosplay-kirpputori.

  Lastenvaate-ja tarvikekirppiksiä on monta suosittua ja osa tuotemerkin mukaan kategorisoitua: Lasten kirpputori H&M Lindex Kappahl, Tutta uusretro kirppis, Bamse kirppis, Äitiyspakkaus kirppis, Lasten Pikku-kammari, Merkkivaate kirppis, Lastentarvike-kirppis, Naperonurkka, Vauvanvaatekirppis…Lista on loputon ja kaikki ovat hyvin suosittuja, jopa tuhansia jäseniä. Suosittelen lämpimästi näitä kirppiksiä, varsinkin ottaen huomioon Huutonetin nykyään perimät komissiomaksut paljon myyviltä.

 4. Lisäksi moni kokee FB-kaupanteon huomattavasti helpommaksi kuin huutonetin käytön. Minusta kummankin käyttö on helppoa, mutta esim. siskoni ei millään osaa/uskaltaudu huutiksen käyttöön, mutta FB-kaupat sujuvat, kun muutenkin on tottunut palvelua käyttämään.

  Jotenkin jäi kirppislistastani mystisesti pois Kangashamsterit ja Rättei Lumpui ja Retroi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.